- BNB
- 0,00196437
kendisi ile ufak bir görüşmemiz olmuştu ziraat mühendisliği terkim hocam benzer bir kaç proje odak noktasında çalıştım. Global benzerlerini takip ettim. Bizde süt üretimi günlük 100 litre üretip 200 litre satma çabasına dayalı hayvanların takipleri yapılmıyor halbuki hayvancılıkta hayvanın dışkılama sayısı ve miktarı bile oldukça önemlidir. Bunu anlattığım zaman üreticilerin bir çoğu garip karşılıyor ancak verim ve hayvan sağlığı için bu çok önemli çünkü otobur hayvana etobur protein yüklemesi yapıyoruz ve şişiyor hayvanın ömrü azalıyor üretilen et ve sütte zararlı hale geliyor.baştan sona okudum ve samimi konuşuyorum Türkiye için çok gerekli bir proje aslında.
daha önce devlet böyle bir çalışma başlatmış daha sonra rafa kaldırılmıştı. sanırım fazla persone sayısı idi.
bu ise bir çok işi otomatikleştirecek aslında.
süt takibi ne kadar süt üretimi oluyor genel olarak bunlar TC Devletimizin aslında ihtiyaçları, çünkü şuan bunu yapacak kurumun bu kabiliyeti yok yada çok kısıtlı.
şu aşağıdki yayın geldi aklıma sonuna kadar izlersen hak vereceksin hocam bana.
BU projedeki bir çok alanın basit olarak uygulamasında çalıştım uzun zamandır rafta duran bir projeydi. Özellikle ticaretin herkese yayılması kısmına yoğunlaştım ancak diğer projeler için pilot uygulamaların yapılması için ufak çalışmalarım var yayılması için maddi olarak sağlam bir güç lazım