Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Green FARM Project (Proje Aşaması Önerileriniz)

baştan sona okudum ve samimi konuşuyorum Türkiye için çok gerekli bir proje aslında.
daha önce devlet böyle bir çalışma başlatmış daha sonra rafa kaldırılmıştı. sanırım fazla persone sayısı idi.
bu ise bir çok işi otomatikleştirecek aslında.
süt takibi ne kadar süt üretimi oluyor genel olarak bunlar TC Devletimizin aslında ihtiyaçları, çünkü şuan bunu yapacak kurumun bu kabiliyeti yok yada çok kısıtlı.

şu aşağıdki yayın geldi aklıma sonuna kadar izlersen hak vereceksin hocam bana.

kendisi ile ufak bir görüşmemiz olmuştu ziraat mühendisliği terkim hocam benzer bir kaç proje odak noktasında çalıştım. Global benzerlerini takip ettim. Bizde süt üretimi günlük 100 litre üretip 200 litre satma çabasına dayalı hayvanların takipleri yapılmıyor halbuki hayvancılıkta hayvanın dışkılama sayısı ve miktarı bile oldukça önemlidir. Bunu anlattığım zaman üreticilerin bir çoğu garip karşılıyor ancak verim ve hayvan sağlığı için bu çok önemli çünkü otobur hayvana etobur protein yüklemesi yapıyoruz ve şişiyor hayvanın ömrü azalıyor üretilen et ve sütte zararlı hale geliyor.
BU projedeki bir çok alanın basit olarak uygulamasında çalıştım uzun zamandır rafta duran bir projeydi. Özellikle ticaretin herkese yayılması kısmına yoğunlaştım ancak diğer projeler için pilot uygulamaların yapılması için ufak çalışmalarım var yayılması için maddi olarak sağlam bir güç lazım
 
bence sen yapma hocam profesyonel destek al
bu projeyi bir kaç yere gönderdim hocam boş göndermemek için yaptım asıl çalışmaları var ancak senin de dediğin gibi sıcak geldiği için bunu kullandım. asıl logonun yayılması bana sıkıntı olabilir çünkü inceleme halinde bir dosya eğer olumsuz olursa destek sağlanmaz ise kendim ticaret kısmı ile başlayıp ilerletmeyi düşünüyorum
 
baştan sona okudum ve samimi konuşuyorum Türkiye için çok gerekli bir proje aslında.
daha önce devlet böyle bir çalışma başlatmış daha sonra rafa kaldırılmıştı. sanırım fazla persone sayısı idi.
bu ise bir çok işi otomatikleştirecek aslında.
süt takibi ne kadar süt üretimi oluyor genel olarak bunlar TC Devletimizin aslında ihtiyaçları, çünkü şuan bunu yapacak kurumun bu kabiliyeti yok yada çok kısıtlı.

şu aşağıdki yayın geldi aklıma sonuna kadar izlersen hak vereceksin hocam bana.

hocam videoyu daha önce defalarca kez izlemiştim tekrardan baktım aklıma sürekli söylediğim bir cümle geldi bunu söyleyince bazı arkadaşlar bana kızıyor
"O KADAR ZENGİN VE BÜYÜK BİR ÜLKEYİZ Kİ HERKES BİR KÖŞESİNDEN ÇARPTIĞI HALDE HALA AYAKTAYIZ" ben bu sözü bir kaç dönem vekillik yapmış farklı bakanlıklarda çalışmış bir akrabama söyledim görevdeydi o zaman kızmıştı gün sonunda yalnız konuşurken tam her şeyi yaşadıklarımı anlattım yaptığım işi ve karşılaştıklarımı anlattım. Bana köpek eğitmenliği diye bir meslek mi var diye sordu. Durumu açıkca anlattım sorunları anlattım kayıt dışı kaç tane merkez olduğunu kayıtlı olanlarında kayıtları yani ruhsatları dışında iş yaptığını çözümün basit olduğunu anlattım bende rapor istedi. Sayfalarca rapor hazırladım ama sonuç hala aynı gidiyor.
En basiti Türkiyede Özellikle İstanbul ve Ankara illerinde bulunan köpek eğitim merkezi diye geçen bir çok yer aslında özel köpek barınağı ruhsatına sahip yani oradaki bir çok köpek aslında terk edilmiş gibi gösteriliyor. Nedeni ise köpek eğitim ve üretim merkezlerinin alması gereken ruhsattaki şartlar çok ağır ve bunu bir işletme sahibinin karşılaması zor çünkü veterinerinden bakıcısına bakanlık eğitimi almış kişilerin olması gerekiyor. Bu eğitim ise zamanına bir kaç kez düzenlenerek dağıtılmış ve bir haftalık torik bir eğitim yani bu adamlar ile köpek eğitmek neredeyse imkansız.
Aynı durum tarım ve hayvancılıkta da geçerli bir çifçinin elinde 10 inek var ancak bakanlık kaydında 3 görünüyor nedeni ise bu çiftçi yada köylü sigortasız olduğu için devlet destekleri almak için kayıtlara bu şekilde geçiyor. nedeni ise çiftçinin desteğinin olmaması eğer hayvanı fazla ise tarlası fazla ise bir çok desteği kesiliyor. Devlet hayvan yem kredisi olarak faizssiz kredi veriyor çiftçi bunu alıyor hem hayvanı kesime satıyor hem de aldığı kredi ile araba alıyor. Devlet bu krediyi takip etmiyor sonuç video da söylendiği gibi anaç hayvan etliğe kesiliyor.
Tarım yaparken eskiden toplanan buğday dan bir kısım özel bir yere alınır seneye tohumluk yapılırdı. Şimdi tohumu devlet kurumları satıyr ama tohumdan alınan ürün tekrar tohum olarak kullanılamıyor çünkü çıkmıyor her sene tohum alınıyor. Ata tohumları bulunuyor kazılarda ve hale üretimde kullanılabilecek şekilde sağlam ve yapıları bozulmamış. Bir sebze üreticisi arkadaşım var on binlerce dönüm serada üretim yapıyor ve her sene en az 3-5 kere tohum eker çünkü aldığı tohumlarda verim yarıdan bile az ve sürekli ektiğini söküp yeniden tohum alıp eker nedeni ise tohumu anlaşması gereği aynı yerden almak zorunda.

İşte projediki ana amaçta burada ata tohumları ile tohum üretimi yapıp bu tohumları çiftçiye dağıtmak ve abonelik sistemi ile üreticinin ürünlerini belirli dönemlerde direkt olarak tüketiciye ulaştırmak üstelik bu üretimi her eve yayabilecek sistemleri geliştirmek balkonu olan her evde marulun domatesin çileğin yetişmesine imkan sağlayacak sistemler var bu sistemleri herkese yayabilmek ana amaç.

Ülkemizin ana sorunu ek gelir yöntemleri ek gelir elde etmek isteyen binlerce kişi dolandırılıyor. Bunu çözmek için belirli ürünlerin ticareti için isteyen herkesin satış yapabilmesini sağlamak bunu yapmaları için gereken vergi levhası sorununu ana şirket üzerinden yapmalarına imkan tanınca böylelikle ticaret yapmak isteyen şirketin araçları şirketin faturası ile satışlarını yapabilecek. (bunun demesi yapıldı tarafımızca ve işlediği görüldü ancak yaşadığımız kötü bir tecrübe ile şirket lav edildi.)
Türkiye 'de pet alanında ve hayvan yemi alanında üretim yapan bir çok tesis var ülkemizde yeterli hammadde olmasına rağmen bu alanı çiftçi bilmediği için yada işine gelmediği için bu tesisler bir çok üretim maddesini yurtdışından alıyor. İşte üreticileri bir sistem içerisinde toplamak ürün satılacak yer sorununu da ortadan kaldıracaktır. Bu yıl depolarda çürüyen bazı sebzeler ve meyveler bu şekilde çürümek yerine ticarete konu olabilecektir.
 
plan proje bence başarılı, fakat büyük çaba gerekiyor gerçekten.
emek olmadan yemek olmaz hocam daha önce başımdan geçeni @Vonzarovich ile konuşmuştuk projenin bir çok kısmını daha önce reel alanda uyguladım kısa sürede ilerleme katedecektir. Ar-Ge gereken kısımları ile ilgili de nasıl çalışacağını araştırdım öğrendim ve nerede ne yol izleyeceğimi biliyorum öncelikle min. alanda kendi içimizde deneyeceğiz sonra dışarıya açılarak yapacağız ki küçük ve kontrollü bir sorun olduğunda çabuk müdahale edebilecek şekilde ilerleyeceğiz. Burada bana ütopik gelen ve projeyi büyütceğini düşündüğüm herkes için ticaret kısmı yani bunu bireysele açabilmek olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
13.833
Mesajlar
67.695
Kullanıcılar
6.950
Son üye
vaspartov
Geri
Üst