Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

HashMasks Çılgınlığı Büyüyor

indir.webp

Daha önceki yazılarımdan birinde NFT'lerden bahsetmiştim. Her biri birbirinden benzersiz olan bu NFT'lerden son günlerde en popüler olanı Hashmasks. 70'den fazla sanatçı tarafından dijital olarak her biri birbirinden tamamen farklı sanat koleksiyonuna verilen ad bu. 16 bin 384 parçadan oluşan bu koleksiyon, lansman sonra bir hafta içerisinde tükendi. En ucuz parçanın 0.1 ETH'ye satıldı bu koleksiyonda en pahalı parça ise 400 ETH'den alıcı buldu. Bir kullanıcı 0.1 ETH'ye aldığı eseri 100 ETH'ye satarak projeden oldukça yüksek bir gelir elde etti.

Bu NFT'nin en ilginç yanı, lansman sırasında satın alınan eserin ne olduğunun yatırımcı tarafından bilinmemesi. yatırımcı ancak satın alım gerçekleştikten sonra piyango misali kendilerinin olan HashMasks'ı görebilmekte. Ayrıca yine her HashMasks'ın blockchain üzerinden birbirinden tamamen farklı isimleri bulunmakta Bu isimler, projenin kendi token'ı olan Name Changing Token (NCT) sayesinde verilebilmekte.

4 günlük bir süre içerisinde 9 milyon dolarlık bir satış gerçekleştiren projede, dün itibariyle toplam toplanan para 16 milyon dolara ulaştı. NFT çılgınlığının giderek büyüdüğü günümüzde, daha önce ele alınmamış bir proje olarak karşımıza çıkan HashMasks'ın, NFT'lerin gelecek trend olacağı tezini destekleyen bir başarıya imza attığı söylenebilir.

Çok ilginç ya. Gerçekten çekiyor beni kendine; ama ne olduğunu halen çözmüş değilim tam olarak. Acaba geç mi kalıyorum?

Çok ilginç ya. Gerçekten çekiyor beni kendine; ama ne olduğunu halen çözmüş değilim tam olarak. Acaba geç mi kalıyorum?
Nadirlik olayı insanları her zaman cezbetmiştir. Bu tokenlara ilgi gösterenler büyük ihtimalle çoğunlukla servet sahipleri ya da ileri de öyle insanlar olacaklar. Sadece kendisinde olan şeyleri sever bu kesimler. Özel tasarım kıyafet, ev, oda, iç dizayn vs. Sanat eseri alımları ve sergilerde ressam ve heykeltraşlardan yapılan alımlarda ağırlıklı bu kesimden ve bu amaçla. Dünya üzerinde tek bende var egosuyla diyeyim. O yüzden tutacağını düşünüyorum. Ama hangisi tutar bilinmez. Bir sürü proje var ve dahada çıkacaktır. YTD

Güzel bir buluş diyebiliriz. Merak ettiğim şey, oluşturulan bu resim benzeri sanat eserlerinin dijital ortamda oluşturulup oluşturulmadığı. Sanırım öyle. Geleceğin Dali'leri ya da Mani'leri dijital olacakmış gibi.
Tuhaf olan nokta ise, alacağın şeyi önceden göremiyor olman.
Bir de bunları aldıktan sonra daha yüksek fiyattan satabilmek güzel doğrusu.
Elinde yüksek miktarlarda kripto parası olan ve onlarla ne yapacağını bilmeyen çoğu kişinin bunlara yatırım yapma ihtimali var.
@Vonzarovich hocamın merakını sanırım şimdi daha iyi anlıyorum.
Ne dersin @sahinadm hocam, aramızda balinalar olabilir mi? 😀

Ben @Vonzarovich 'in yazdığı yazıyı da okudum, başka şeyler de okudum, bu çılgınlığı da gördüm ama NFT nedir hala anlayamadım. 😀 Biz normal crypto currency'lerden devam.

Güzel bir buluş diyebiliriz. Merak ettiğim şey, oluşturulan bu resim benzeri sanat eserlerinin dijital ortamda oluşturulup oluşturulmadığı. Sanırım öyle. Geleceğin Dali'leri ya da Mani'leri dijital olacakmış gibi.
Tuhaf olan nokta ise, alacağın şeyi önceden göremiyor olman.
Bir de bunları aldıktan sonra daha yüksek fiyattan satabilmek güzel doğrusu.
Elinde yüksek miktarlarda kripto parası olan ve onlarla ne yapacağını bilmeyen çoğu kişinin bunlara yatırım yapma ihtimali var.
@Vonzarovich hocamın merakını sanırım şimdi daha iyi anlıyorum.
Ne dersin @sahinadm hocam, aramızda balinalar olabilir mi? 😀
Nadirlik olayı insanları her zaman cezbetmiştir. Bu tokenlara ilgi gösterenler büyük ihtimalle çoğunlukla servet sahipleri ya da ileri de öyle insanlar olacaklar. Sadece kendisinde olan şeyleri sever bu kesimler. Özel tasarım kıyafet, ev, oda, iç dizayn vs. Sanat eseri alımları ve sergilerde ressam ve heykeltraşlardan yapılan alımlarda ağırlıklı bu kesimden ve bu amaçla. Dünya üzerinde tek bende var egosuyla diyeyim. O yüzden tutacağını düşünüyorum. Ama hangisi tutar bilinmez. Bir sürü proje var ve dahada çıkacaktır. YTD

Ya hocam bana çok tutacakmış gibi gelmiyor. Her işin boşu olur ya. Bu da kriptoların boşu gibi geldi bana. Gerçekten ilgimi çekiyordu ama sizin bu iki açıklamanız soğuttu beni.

Aslında ısıtması lazım. Zenginler saçma sapan şeylere çok ciddi paralar öderler 🙂
Evet öderler, öderler de bunlar çok daha saçma. Öyleyse çok daha fazla para öderler. 😀

Saçma da değil NFT'ler. Sadece daha fazla uğraş mı istiyorlar. Tam anlamadım ki nedir ne işe yarar. Bilemediğim bir şeye saçma demek de istemiyorum şimdi.

Evet öderler, öderler de bunlar çok daha saçma. Öyleyse çok daha fazla para öderler. 😀

Saçma da değil NFT'ler. Sadece daha fazla uğraş mı istiyorlar. Tam anlamadım ki nedir ne işe yarar. Bilemediğim bir şeye saçma demek de istemiyorum şimdi.
Dünyada tek mantığı taşıyor hocam. İşin özü bu. Mesela ben pul koleksiyonu yapıyorum. Koleksiyonumda bir sürü pul var ama en değerlisi hatalı basım bir pul. Çünkü ondan sadece 1 tane var. Bu mantıkla işlenmiş bir sistemi var NFT nin.

Forum istatistikleri

Konular
13.700
Kullanıcılar
6.898
Son üye
xenfocus
Geri