Neler yeni

Hotbit Borsasına Siber Saldırı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yecele
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hotbit borsası bugün öğlen saatlerinde sitenin siber saldırıya maruz kaldığını açıkladı.

Bugün sabah saatlerinde attıkları twitle birlikte sistemin bakıma alındığını ve UTC 10:00'da bakımın sona ereceğini belirttiler.

1619806351399.webp

Ardından tekrar bir twit atarak 29 Nisan 08:00 tarihinde yoğun bir saldırının başladığını ve bu saldırıların sonucunda da bazı hizmetlerinin çöktüğünü fakat içerideki kullanıcıların varlıklarının korunduğunu belirttiler. Bu açıklama içeride yatırımı bulunan kullanıcıları biraz rahatlatmış olsa da akıllara bunun bir kaçış planı olup olamayacağı sorularını da getirdi.

1619806392709.webp

Hotbit tüm bu olanlardan sonra twitter adresinden soğuk cüzdan adreslerini paylaşarak kullanıcıların tüm bakiyelerinin sağlamda olduğunu herhangi bir endişe edecek durum olmadığını belirtti. Fakat kullanıcılar bu defa da uzun süren bu durumdan dolayı bakiyelerinin değerlenmeden içeride kaldığını dolayısıyla da işlem yapamadıklarını belirttiler bu twitin altındaki yorumlarda.

1619806508210.webp

Hikaye buraya kadar normal olmasa da olağan akışında devam ederken hotbit sitesi üzerinden aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

1619806566257.webp

Bu açıklamada bakiyelerin 7-14 gün arasında kilitli kalacağını bu periyod boyunca sitenin bakımda olacağını ve bu bakımda ağır hasar verilen yapıların onarılacağı açıklanmış. Kaldı ki bu güncellemenin süre olarak daha da uzayabileceği belirtildiği için kullanıcılarının çok büyük kısmını kaybetme durumuyla karşı karşıya. Gerçi şu durumda kullanıcı kaybetmeleri değil de parayı kaybetmeleri çok fazla dilden dile konuşuluyor.

Tüm bu yaşanan süreçler yabancı basında da büyük yankı oluşturdu. Hatta Türkiye'de yaşanan ve 2 borsanın kapanması konusunu açtılar burada Türkiye hükümetinin borsalardaki kullanıcıların parasını korumaya yönelik attığı adımlardan da bahsedildi.

Evet borsanın soğuk cüzdanlarda paraları saklıyor olması güzel bir haber ama bunun bu kadar uzun sürecek olması korku verici.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz. Bu bir kaçış planı mı yoksa herhangi bir sıkıntı olmadan site tekrar aktif hale gelecek mi? Ola ki site eski haline dönerse tekrar eski hacmiyle devam eder mi? Düşünceleriniz neler?

Büyük yara alırlar. Benim içeride bir kısım bakiyem var, soğuk cüzdan adresleri paylaşılmış ama dediğiniz gibi kaçış planıysa ne paylaşılırsa paylaşılsın farketmez. Eski hacime ulaşması zor olur. Hee kayıpsız atlatırlar da hacimler falan düşerse belki stake etkinliklerinin yüzdeleri yükselir, bu da bize yarar.

Büyük yara alırlar. Benim içeride bir kısım bakiyem var, soğuk cüzdan adresleri paylaşılmış ama dediğiniz gibi kaçış planıysa ne paylaşılırsa paylaşılsın farketmez. Eski hacime ulaşması zor olur. Hee kayıpsız atlatırlar da hacimler falan düşerse belki stake etkinliklerinin yüzdeleri yükselir, bu da bize yarar.
Aynen öyle bu süreç yatırımcının içerideki paralarına zeval gelmeden sona erdiğinde tekrar kullanıcı toplamak için gerçekten avantajlı etkinliklere ihtiyaçları var. Ben ne zaman kaydoldum bilmiyorum ama son zamanlarda bir kaç mail geldi yatırım yaparsanız şu zamana kadar 10$ benzeri hediyeleriniz olacak diye. Bunlar daha da artacaktır.

Benim de Hotbit borsasında küçük bir bakiyem vardı. Çok büyük değildi en azından. Buna sevinebilirim. Hotbit borsasının kendi tokeni son dönemde iyi artış göstermişti. Bir süre yerlerde sürünür artık. Coingecko güvenilirlik sıralamasında fena bir yeri yoktu halbuki. Bu borsa hacklenmeleri büyük sıkıntı yaratıyor.

Her şeyi de kaçış olarak algılamamak lazım değil mi? Saldırı çok hasar vermişse ve personel yahut altyapı eksikliği sebebiyle onarımların uzun sürmesi ve uğraştırıcı olması normal karşılanmaz mı?

Hocam bilindiği üzere böyle durumlarda akla gelen ilk şey acabamı?
Tabii ki ister istemez böyle düşünürüz. Benim içeride param olmadığı için rahat konuşuyorum.

Ben bir kaçış olacağı kanısına varırsam şöyle düşünürdüm; bunlar saldırıdan sağ çıkamadılar ve kaçtılar. Ebrt böyle düşünürüm. Bizim Fatih gibi yapmazlar diye pozitif olmayı yeğlerim.

Tabii ki ister istemez böyle düşünürüz. Benim içeride param olmadığı için rahat konuşuyorum.

Ben bir kaçış olacağı kanısına varırsam şöyle düşünürdüm; bunlar saldırıdan sağ çıkarmadılar ve kaçtılar. Ebrt böyle düşünürüm. Bizim Fatih gibi yapmazlar diye pozitif olmayı yeğlerim.
Bilemiyorum hocam hayırlısı inşallah kimseyi mağdur etmezler.

Forum istatistikleri

Konular
13.681
Kullanıcılar
6.895
Son üye
ellonmuz57
Geri