Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

IOTA (MIOTA)

Genel Amacı
Akıllı nesnelerin topladığı verilerin satışının yapılabilmesi
Kripto Para Tam Adı
IOTA
Kripto Para Kısa Adı
MIOTA
Madencilik Var mı?
Hayır
Çıkış Tarihi
2015
Web Sitesi
https://www.iota.org/
network-782707_640.webp



IOTA (MIOTA), tümüyle nesnelerin interneti (IoT) piyasasına yönelik oluşturulmuş merkeziyetsiz ve ölçeklenebilir bir kripto para birimi projesidir.

IOTA, Blockchain teknolojisi yerine Tangle adı verilen merkeziyetsiz ve bloksuz dağıtımlı bir teknoloji üzerine inşa edilmiştir. Bunun sebebi, yapılan transfer işlemlerinin tamamen ücretsiz olması düşüncesidir. Tangle teknolojisi sayesinde ayrıca veri transferi de mümkün olabilmektedir. Bitcoin ile kıyaslandığında, IOTA’nın işlem hızı çok yüksektir. Bitcoin gibi bloklardan oluşmaz ve madenciliği yapılamamaktadır. Merkezi Almanya'da bulunan IOTA Vakfı tarafından geliştirilmiş bir projedir.

Blockchain teknolojisi, yapısı gereği işlemlerin ücretsiz yapılmasına imkan vermemektedir. O yüzden, belli bir miktarın altında transfer gerçekleştirilemez. Sembolik dahi olsa bir transfer ücreti söz konusudur. IOTA, çok küçük transferleri bile gerçekleştirebilmeyi mümkün kılmak için tamamen ücretiz bir sistem oluşturmuştur.

IOTA transferi gerçekleştirmek isteyen her kullanıcı, daha önce yapılmış son iki işlemi onaylar ve sistem kendi kendine işlemeyi sürdürür.

IOTA'nın oluşturulma amacı, çok da uzak olmayan bir gelecekte hayatımızın bir parçası haline gelecek olan akıllı nesnelerin topladığı verileri satmaktır. Nesnelerin interneti teknolojisi geliştirilirken, iş yerlerinde ya da evlerde kullanılan akıllı aletlerin topladıkları bilgilerin satılacağı açık bir pazar fikri doğmuştur. IOTA, bu fikri kripto para dünyasına uyarlamak üzerine geliştirilmiş bir projedir.

Örneğin, evinizde kullandığınız akıllı beyaz eşyaları ele alalım. Bir akıllı fırın ya da bir buzdolabı. Akıllı fırının çalışırken elde ettiği, hangi yemek kaç derecede ve kaç dakikada pişiyor gibi bir veriyi başka bir akıllı fırına ya da buzdolabının hangi sebzeyi hangi rafta ve hangi derecede sakladığı gibi bir veriyi, başka bir buzdolabına IOTA ağı üzerinden satması.

Bu uygulama şuan için pek gerekli gibi görünmeyebilir. Ancak, bu teknoloji kullanılmaya başlandığında verimli olabilecek bir uygulama olduğu anlaşılacaktır. Nesnelerin interneti, otonom olarak çalışacak akıllı nesnelerin insanların müdahalesine gerek kalmadan kendi aralarında iletişime geçerek daha verimli çalışmasıdır.

Yeni alınan bir fırının, 6 ay önce kullanılmaya başlanmış ve bu süre içinde elde ettiği verilerle daha verimli çalışan bir diğer akıllı fırından bu verileri transferi etmesi işlerin hızlı ve kolay halledilmesini sağlayabilir.

Ayrıca, bu fikir sadece akıllı ev aletleri için geçerli olan bir fikir değil, otonom olarak çalışacak ulaşım araçları için ya da farklı birçok akıllı cihaz için de geçerli olacaktır. Nesnelerin teknolojisi yaygın bir şekilde hayata geçirildiğinde IOTA’nın değeri daha iyi anlaşılacaktır.

IOTA'yı özel yapan şeylerden biri de, IOTA ağına katılan akıllı teknoloji şirketlerinin sayısının artması, çok ciddi bir veri elde edileceği anlamına gelmektedir. Bu veriler yanı zamanda akıllı cihazların geliştirilmesi için de kullanılabilir. O yüzden IOTA’nın, farklı şirketlerle yaptığı her anlaşma fiyatına olumlu yansımıştır. IOTA ile anlaşma yapan şirketler arasında, Nissan, Bosch, Fujitsu gibi dev markalar yer almaktadır.

IOTA, madenciliği yapılamayan bir kripto para birimidir. Bunun nedeni, bütün IOTA'ların çıkartılmış ve dolaşımda olmasıdır. Bu miktar, yaklaşık olarak 2,8 milyar adettir. IOTA, 3,36 milyar dolarlık piyasa değeriyle 26. en büyük kripto para birimidir. Mevcut fiyatı ise, 1,20 dolar seviyelerindedir.

IOTA’yı, Binance, Bitfinex, Bitrex, Huobi, Okex ve daha pek çok kripto para borsasında bulmak mümkündür.
 
Bugün Polkadot veya veya Aave neyse 2017'de de IOTA oydu. Herkes müthiş gelişim bekliyordu, yatırımlar yapıyordu ama beklenen atılım bir türlü olmadı. Yine de hala sağlam olarak gördüğüm projelerden biri. Zaten geçenlerde aldıkları güncellemeyi ve roadmap değişikliğini paylaşmıştım. O tarihten beri güzel bir ivmelenme yakaladılar.
 
Bugün Polkadot veya veya Aave neyse 2017'de de IOTA oydu. Herkes müthiş gelişim bekliyordu, yatırımlar yapıyordu ama beklenen atılım bir türlü olmadı. Yine de hala sağlam olarak gördüğüm projelerden biri. Zaten geçenlerde aldıkları güncellemeyi ve roadmap değişikliğini paylaşmıştım. O tarihten beri güzel bir ivmelenme yakaladılar.
güzel bilgilendirme için teşekkürler...
 
Güzel bir proje ama proje ne kaar güzel olursa olsun tutmayınca tutmuyor. bu projenin başına gelende o gibi. yani evet @Bonarous hocamın söylediği gibi bir ivme yakalamış olabilir ama bu ivmeyi yeterli görmüyorum ben. Havada kalmış gibi.
 
Güzel bir proje ama proje ne kaar güzel olursa olsun tutmayınca tutmuyor. bu projenin başına gelende o gibi. yani evet @Bonarous hocamın söylediği gibi bir ivme yakalamış olabilir ama bu ivmeyi yeterli görmüyorum ben. Havada kalmış gibi.
abi çoğu öyle değil mi zaten.
elle tutulur bir şey çıkartmayınca hepsi havada kalıyor.
hepsinin vaad ettiği şey ortada
merkezsiz, blokchain vs...
bakın bu konularda çok nadir kanıtlar var inceden girip temel analiz yaparsanız ortaya çıkıyor.
 
IOTA ufaktan kıpırdanmaya başladı. Ne kadar yükselir bilmem. Ancak, anlaşma yaptığı şirketler büyük marka üreticisi. Ayrıca smart şehir inşası yapan bir şirketle de anlaşma yaptığını okumuştum geçen ay. IOTA'nın biraz zamana ihtiyacı var. Nesnelerin interneti yaygınlaştığında anlaşılacak asıl değeri. Bu konu da bir proje daha var. Piyasa hacmi çok yüksek değil. Onu da yazacağım bir ara. Bu alandaki projeler artacak diye düşünüyorum. Ben IOTA'dan ümitliyim uzun vadede. YTD.
 
Neye göre çöp dediğini anlamıyorum. Piyasaya çıktıktan sonra biraz yükselip sonra düştüğü için mi?
Projenin üzerine inşa edildiği fikir gayet parlak bir fikir. Ayrıca büyük markalarla anlaşmalar yapılmış.
Sadece fiyat hareketlerine göre değerlendirmek pek doğru bir yaklaşım olmaz bence.
Nesnelerin interneti henüz yaygınlaşmamış bile.
Nasıl oluyor da böyle bir yargıya varabiliyorsunuz anlamak güç. 🤔
 
IOTA sonunda bir sıçrama yaptı. Güzel bir yükseliş kaydetti ve 1,75 dolar seviyelerini gördü. Bundan 1-2 ay kadar önce 1 dolar seviyelerindeydi. Bu güzel bir yükseliş oldu. Yakından takibe devam. YTD. 🙂
 

Forum istatistikleri

Konular
13.642
Mesajlar
65.759
Kullanıcılar
6.888
Son üye
Malibskrt
Geri
Üst