Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Kasa PC Toplama Önerisi. Fikir Alış Verişi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkmvc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
MerhabalarBen yazılım geliştirme yapacagım ilgili toplayacagım bilgisayar ileKullanacagım uygulamalarVisual Studio Docker -> dockerde MSSQL PostgreSQL MySQL ElasticSearch Redis Ai Agents Local LLM ler kullanacagım yani sürekli çalışacakAndroid Studio -> bazen ihtiyacım oluyor NodeJS (Angular | React | NodeJS | React-Native) Geliştirme yapmaktayımİkili çalışacak olanlarVisual Studio | Visual Studio Code / DockerAndroid Studio / DockerBu senaryoya göre bir bilgisayar almam lazımkasa olarakİleride arttırılabilir olursa çok güzel olur hatta olması kriter diyelim emir gibi düşünmeyin lütfen rica olarak degerlendirebilirsiniz.bütçem 50+KSon olarak mümkünse vifi destegi olursa anakartın güzel olur.arttırılabilir olması lazım donanımların ama işlemci anakart mümkünse bu bütçeye göre sabit olur uzun bir süre diger kısımlar arttırılabilir olabilir.

Merhabalar
Ben yazılım geliştirme yapacagım ilgili toplayacagım bilgisayar ileKullanacagım uygulamalar
Visual Studio
Docker -> dockerde MSSQL PostgreSQL MySQL ElasticSearch Redis Ai Agents Local LLM ler kullanacagım yani sürekli çalışacak
Android Studio -> bazen ihtiyacım oluyor NodeJS (Angular | React | NodeJS | React-Native) Geliştirme yapmaktayım
İkili çalışacak olanlar
Visual Studio | Visual Studio Code / Docker
Android Studio / Docker
Bu senaryoya göre bir bilgisayar almam lazım.
kasa olarak İleride arttırılabilir olursa çok güzel olur hatta olması kriter diyelim emir gibi düşünmeyin lütfen.
rica olarak degerlendirebilirsiniz. bütçem 50+K
Son olarak mümkünse vifi destegi olursa anakartın güzel olur.
arttırılabilir olması lazım donanımların ama işlemci anakart mümkünse bu bütçeye göre sabit olur uzun bir süre diger kısımlar arttırılabilir olabilir.

Ben tüm bunları çok rahat kullanabiliyorum LLM olarak ollama 3.2 70b saniyede 60 token fakat 3 gün önce duyurulan Gemma 3 27b harika
Image Generator için Flux Dev ve SD 3.5XL kullanıyorum yani localde yapılabilecek her şeyi yapabiliyorum.

Pc Özellikleri.

İşletim Sistemi Dual OS - Microsoft Windows 11 Pro / Ubuntu 22 04
İşlemci 12th Gen Intel(R) Core(TM) i9-12900K
Ekran Kartı NVIDIA GeForce RTX 4090 (24,0 GB)
Bellek 128GB DDR5 6800 MHZ OC İle
Monitör Monitör (5120 x 1440 @ 239 Hz) Samsung G9
Disk kapasitesi 16 TB 4X 4 TB KC 3000
Ses USB Ses Aygıtı
Anakart ASUSTeK COMPUTER INC. (TUF GAMING B660M-PLUS WIFI)
Fare HID uyumlu fare
Klavye HID Klavye Aygıtı

RTX 5090 tavsiye etmiyorum. eğer Bütçe sağlam diyorsan kesinlikle A6000 Ekran kartı tavsiye ederim. Fakat ne olursa olsun 128GB ram şart.
bu makina için diğerlerini düşünmeye gerek yok diğer söylediğin her şeyi fazlası ile yapar.
Disk hızıda önemli bilginiz olsun.

LTX ve diğer video modeller ile 6 saniyelik videoyu 50 saniyede üretiyor.
2 saatlik bir videoyu ise video2video olarak 30 dakika falan.

AI agent için n8n, langflow, veya diğerleri asla seni mutlu etmeyecek hepsinde eksikler var sebebi ise sen programcısın bu yüzden kurduklarını incelerken sürekli geliştirmek zorunda kalacaksın. ben n8n ve langflowda bir çok geliştirme yaptım. fakat dedim ki o halde bunları neden kullanayım 🙂

bir soru varsa sorabilrisin hocam.

bütçeyi görmemişim o bütce ile bence 3080 / 3090 2. el bakarak bunlardan almayıda düşünebilrsin böyle bir pc topladık arkadaş bayağı memnun fakat LLM çok zor sadece image generator falan.

bu arada konu bileştirildi.

Son düzenleme:
@SatoshiTURK Core Ultra i7 Nasıl 20 çekirdek diyor ?
ben topluyor olsaydın kesinlikle önemli parçaların en iyisini alırdım.
bütçem yetmese bile alaibldiğimi alır bütçe ayarladıkça tamamlardım.
anakart kesinlikle olabildiğince iyi olmalı mesela asus Z790 neden diye soracak olursa 5x m2 var 🙂 bana lazım değil dersin belki fakat 2 yıl sonra pişman olursun.
sonrasında işlemci i9 en yeni nesil alırdım.
bu ikisini sağlam yaptım bütçem yetmiyor diyelim 1 ay sonra diğer kalanları alırdım.
ekran kartı olabildiğince yüksek tutmaya bakardım ikinci el olsa bile sağlam bir ikinci el ekran kartı alırdım ama iyisine zorlardım.
sonrasında ram 🙂 ram ne olursa olsun oc olmadan zaten 4-5K frekans hızı olur burada ram genişliğine önem verirdim.

neyse i7 20 çekirdek almazdım bilmiyorum çünkü uzun süredir i7 kullanmıyorum çünkü i9 farkı hissettiriyor resmen.
tamamen daha iyisini yapabilesiniz diye böyle konuşuyorum umarım kızmıyorsunuzdur.
fakat bir programcının konfor alanı bence gerçekten önemli günün çoğu zamanı pcde geçiyor.
doğal olarak severek oturmanız gerekiyor. istediklerinizi yapamazsanız üzücü olur.

Forum istatistikleri

Konular
14.180
Kullanıcılar
7.160
Son üye
visualsclipping
Geri