Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Kasa PC Toplama Önerisi. Fikir Alış Verişi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkmvc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
donanım güzel fakat RX 9700 XT oyun için iyidir ai zannetmiyorum iyi olsun bende her zaman bir ön yargı vardır AMD'ye karşım gerçi genelde var. pişman olma olasılığın var. bence ekran kartı nvidia olmalı kesinlikle.

4090 olmasa bile 3080 veya 3090 zorlamaya çalışın.
bu olabilir alabilmekte önemli gönül isterki 250k lık birşey alayım ama reel dünya gerçekleri de var malesef

haklısınız hayırlısı olsun hocam alınc abilgi verin özellikle ekran kartı testinizi bekliyor olacağım.

alınca donanımları gönderin hocam. öyle bakalım hayırlı olsun diyelim 🙂

Ben tüm bunları çok rahat kullanabiliyorum LLM olarak ollama 3.2 70b saniyede 60 token fakat 3 gün önce duyurulan Gemma 3 27b harika
Image Generator için Flux Dev ve SD 3.5XL kullanıyorum yani localde yapılabilecek her şeyi yapabiliyorum.

Pc Özellikleri.

İşletim Sistemi Dual OS - Microsoft Windows 11 Pro / Ubuntu 22 04
İşlemci 12th Gen Intel(R) Core(TM) i9-12900K
Ekran Kartı NVIDIA GeForce RTX 4090 (24,0 GB)
Bellek 128GB DDR5 6800 MHZ OC İle
Monitör Monitör (5120 x 1440 @ 239 Hz) Samsung G9
Disk kapasitesi 16 TB 4X 4 TB KC 3000
Ses USB Ses Aygıtı
Anakart ASUSTeK COMPUTER INC. (TUF GAMING B660M-PLUS WIFI)
Fare HID uyumlu fare
Klavye HID Klavye Aygıtı

RTX 5090 tavsiye etmiyorum. eğer Bütçe sağlam diyorsan kesinlikle A6000 Ekran kartı tavsiye ederim. Fakat ne olursa olsun 128GB ram şart.
bu makina için diğerlerini düşünmeye gerek yok diğer söylediğin her şeyi fazlası ile yapar.
Disk hızıda önemli bilginiz olsun.

LTX ve diğer video modeller ile 6 saniyelik videoyu 50 saniyede üretiyor.
2 saatlik bir videoyu ise video2video olarak 30 dakika falan.

AI agent için n8n, langflow, veya diğerleri asla seni mutlu etmeyecek hepsinde eksikler var sebebi ise sen programcısın bu yüzden kurduklarını incelerken sürekli geliştirmek zorunda kalacaksın. ben n8n ve langflowda bir çok geliştirme yaptım. fakat dedim ki o halde bunları neden kullanayım 🙂

bir soru varsa sorabilrisin hocam.
n8n sürekli duyuyorum amacım AI agents ve otomasyon sistemleri aslında ileri süreçlerde
keşke durum olsada a6000 alsam 4 tane moralim bozuldu sagolun hocam ilerleyen süreçlerde sizinle sohbet etmek isterim.

n8n sürekli duyuyorum amacım AI agents ve otomasyon sistemleri aslında ileri süreçlerde
keşke durum olsada a6000 alsam 4 tane moralim bozuldu sagolun hocam ilerleyen süreçlerde sizinle sohbet etmek isterim.
moral bozacak bir şey yok hocam.
google ai studio ücretsiz modeller var çok güzel n8n bağlayabilirsiniz inanın merak edecek bir şey yok benim langflow ve comfyui daha hoşuma gidiyor.
ayrıca ollama 8 veaya 16 B modelleri 8GB vramde çalıştırabilir localde işlerini halledebilirsiniz.
mistral api ücretsiz veriyor yani çok geniş bir çerçeve var zaten.
8 Gb vram ile bir çok model çalıştırabilirsiniz fakat bir chatgptp antropic beklemeyin.
bunlar için büyük vram gerekiyor. fakat 4090 hemen hemen herşeye yetiyor.

Forum istatistikleri

Konular
14.181
Kullanıcılar
7.169
Son üye
Abdü6757
Geri