Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Kripto Paralar İçin Vergi Düzenlemesi İle İlgili Önemli Açıklama

Vergi işi bana aldatmaca geliyor. Milletin bir ekmek kazandığı yer var ona da göz dikiyorlar. Devir böyle artık büyükbaşlar yiyecek diğerleri fakir kalacak. Milleti ekmeğe muhtaç ediyorlar başka bir açıklaması yok bunun. Kendileri de girsin alım satım yapsın, bu çok mu zor birşey?

Vergi işi bana aldatmaca geliyor. Milletin bir ekmek kazandığı yer var ona da göz dikiyorlar. Devir böyle artık büyükbaşlar yiyecek diğerleri fakir kalacak. Milleti ekmeğe muhtaç ediyorlar başka bir açıklaması yok bunun. Kendileri de girsin alım satım yapsın, bu çok mu zor birşey?
Her firma denetime ve dolayısıyla vergiye tabi olmalı hocam. Normal BIST nasıl her işlemde bir miktar komisyon kesiyorsa (miktarı bilmiyorum, atıyorum binde bir olsun) kripto para borsalarına da o şekilde bir vergilendirme gelmeli. Örneğin Binance TR'de yapılacak işlemlerde %0,05 vergi, %0,05 Binance komisyonu alınır. Aynı şekilde Binance da bizden kestiği komisyonun katma değer ve gelir vergisini öder. Zaten doğru olan sistem budur. Ancak ben bizim ülkede böyle işleyeceğini düşünmediğimi söylüyorum. Oradan alınacak vergi %0,05, %0,1 hatta %0,5 bile değil de %3 falan olacakmış gibi geliyor. Böylece hangi paritede olursa olsun hem alışta hem satışta komisyon ve vergi kesileceğinden en ufak kâr elde etmek için %7 - %8 artışla işlem kapatmamız gerekir. Söylediğim tutarlar tamamen afakidir.

Ekli dosyayı görüntüle 6864

Kripto para yatırımcılarının en çok merak ettiği ve araştırdığı konuların başında gelen vergi düzenlemesi ile ilgili Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı İdris Şenyurt bir açıklama yaparak konuya netlik getirdi.

Özellikle kripto para sektörünü ilgilendiren davalar ve konular ile ilgisi ile tanınan Avukat Oğuz Evren Kılıç'ın aktardığı bilgilere göre, üzerinde çalışılan kripto para düzenlemesi kripto para yatırımcılarının vergi yükümlülüğünü içermiyor.

Avukat Kılıç konu ile ilgili Şenyurt'un yaptığı açıklamayı şöyle aktardı;

İdris Şenyurt'un kripto para düzenlemesi ile ilgili tam açıklama ise şöyle;

Bu açıklama ile kafamızı en çok meşgul eden sorulardan bir tanesi açıklığa kavuşmuş oldu.

Ancak burada benim dikkatimi çeken konu, yapılan açıklamaya göre kripto para yatırımcılarının tamamen vergiden muaf olmayacağı yönünde. Yani yatırımcıların vergiden sorumlu olması için öncelikle bir yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Bu yasal düzenlemeden önce ki kazanımlar vergiden muaf oluyor. Ancak yasal düzenlemeden sonra yatırımcıların elde ettikleri kazanımlar için vergi ödemesi gerekiyor.

Dolayısı ile kripto paralardan şuan veya geçmişte elde ettiğimiz kazançların vergisinden muaf olsak da, yasadan sonra kazanacaklarımızın vergisini öyle yada böyle ödeyeceğiz.
öncesi olsa naneyi yerdim.
bide vergi de biraz saçma mesela kullandığımız borsalardan bizim adımıza vergi alsa borsalarda bize biraz daha komisyon koysa daha mantıklı olurdu

Forum istatistikleri

Konular
14.047
Kullanıcılar
7.014
Son üye
bugra1kucuk
Geri