Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Kripto Paraya Vergi Gelirse...

Artık devlet yavaş yavaş bu kripto para işine el atmaya başladı ve yeni yeni kararlar çıkacağa benziyor.Bazı duyumlara göre papara ile kripto para alım ve satım engellenebilirmiş ve bu şekilde 18 yaş altına engel olunabilirmiş böylece sadece 18 yaş üstüne kripto parayı serbest bırakıp vergi alabilme durumu olabilir.

Dün bu konuyu düşünüyordum ancak işin içinden bir türlü çıkamadım belki de bilgi yetersizliğinden.

Sizce kripto paraya vergi gelmeli mi?
Vergi gelirse hangi vergiler dahil olur ve yüzde kaç değerinde bir vergi öderiz.
Haklı endişelerini paylaşan bir çok yatırımcı var talha .Ama genelimizin yaptığı önemli bir hata var biraz kolaycılık biraz da heves yüzünden dedikoduları takip etmekle yetinip haberleri kovalamıyoruz çoğumuz.Bir kaç kaynağı araştırırsan haberlerin o kadar kötü olmadığını görürsün.

18 yaş altı ve verimli bir yatırımcıysan bir büyüğünün gözetiminde piyasada olabilirsin. Bu çözülemeyecek bir şey değil.

Vergi gelirse ne olur ?Vergi gelirse makul bir kısmını devlete verirsin. Ama bu sayede diğer aracılar aradan kalkar, yatırımın devlet güvencesine belli bir oranda girer yani kaos azalır. vergi başka alanlarda da var ve bazı vergiler yüksek olmasına rağmen sektörler ayakta, Yani hala kazanılabiliyor o sektörlerde.

Kripto paralara vergi kesilmesi çoğu yatırımcı ve mağdenci tarafında hoş karşılanmaz, bana kalırsa bencede kripto paralara vergi getirilmesi iyi olmaz. Çünkü kripto paralarda getirdiğimiz gelirler internet aracılığı ile geliyor ve bu paralar yüksek gelir olmadığı sürece vergi kesilmesi bizim gelirlerimizin çok çok azalması demek olur. Yani kısacası vergi getirilmesi için kripto paranın belli bir miktardan fazla olması daha iyi olur düşük miktarlarda para çok çok azala bilir ve bu hiç hoşumuza gitmez

İyi forumlar
(YTD)

Artık devlet yavaş yavaş bu kripto para işine el atmaya başladı ve yeni yeni kararlar çıkacağa benziyor.Bazı duyumlara göre papara ile kripto para alım ve satım engellenebilirmiş ve bu şekilde 18 yaş altına engel olunabilirmiş böylece sadece 18 yaş üstüne kripto parayı serbest bırakıp vergi alabilme durumu olabilir.

Dün bu konuyu düşünüyordum ancak işin içinden bir türlü çıkamadım belki de bilgi yetersizliğinden.

Sizce kripto paraya vergi gelmeli mi?
Vergi gelirse hangi vergiler dahil olur ve yüzde kaç değerinde bir vergi öderiz.
Kripto paralara vergi getirilmesini doğru buluyorum.Çünkü kripto paralar şuan ve gelecekte kullandığımız madeni ve kağıt paranın yerini alacak.Vergilendirme konusunda devletin kişileri zor duruma sokmayacağını düşünüyorum makul bir vergi sistemi ile geleceklerini düşünüyorum.

Forum istatistikleri

Konular
13.705
Kullanıcılar
6.902
Son üye
Poyraztr0
Geri