Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Maliye Bakanlığı Kripto Para Borsalarına Tebligat Gönderdi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gknacr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Az önce gündeme düşen bir bilgi de Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Türkiye'de faaliyet gösteren kripto para borsalarına tebligat gönderdiği ve borsalardan kullanıcılara ait TC kimlik numarası, kayıt zamanı, ünvanı ve cüzdanında bulunan itibari para bakiyesi bilgisini istediği açıklandı.

Twitter'da konuşulan ve Webtekno'da yayınlanan haber Tele1'in resmi internet sitesinde de yayınlandı. Kripto para borsalarına tebligat gönderilmesi ile ilgili bakanlıktan henüz resmi bir açıklama gelmedi. Atılan bu adım ile kripto paralara vergi getirilmesi sisteminin ilk adımının atıldığı söyleniyor.

Kısacası o gün geliyor arkadaşlar. Yakın zamanda işlem miktarı ve sahip olduğunuz yatırım tutarına oranla Maliye tebligatları almaya hazır olun derim.
Kaynak; https://tele1.com.tr/bakanliktan-kripto-hamlesi-herkesin-bilgileri-istendi-359769/

Escrow Sistem yazılır.
Localbitcoin gibi kaliteli bir sistem yazabilirim 😀 Face to Face.
Her şeyin bir yolu var.

face off fox GIF by The Grinder

Geçmişe yönelik olması saçma olur. Ama istemişler o bilgileri de. Zaten halihazırda sıkıntılı hesaplama yapmak. Ben aldım kripto parayı binance ye gönderdim. Kar ettim sonra Türkiye borsasına çektim. Hadi hesapla bunu. Nerden bileceksin nereden geldi, ne kadar kar ettim. Bu işin airdrobu var vs.

Binance de P2P var. Hadi engelle. 🙂

Soğuk cüzdan işi var. Adam almış senelerce saklamış. Çekecekken borsaya gönderdi. Al sat tan neye göre kesecek

Bence en mantıklısı komisyon oranını arttırıp o komisyonun büyük kısmının devlete gitmesi şeklinde yaparlar 🙂 başka türlüsü çok zor.

Geçmişe yönelik olması saçma olur. Ama istemişler o bilgileri de. Zaten halihazırda sıkıntılı hesaplama yapmak. Ben aldım kripto parayı binance ye gönderdim. Kar ettim sonra Türkiye borsasına çektim. Hadi hesapla bunu. Nerden bileceksin nereden geldi, ne kadar kar ettim. Bu işin airdrobu var vs.

Binance de P2P var. Hadi engelle. 🙂

Soğuk cüzdan işi var. Adam almış senelerce saklamış. Çekecekken borsaya gönderdi. Al sat tan neye göre kesecek

Bence en mantıklısı komisyon oranını arttırıp o komisyonun büyük kısmının devlete gitmesi şeklinde yaparlar 🙂 başka türlüsü çok zor.
Bence düz mantık yatırdığın para fazlaysa o vergiye tabi olur yok çektiğin tutar fazlaysa o vergiye tabi olur biz airdrob tan falan anlamayız sen canlıdan haber ver
Onudamı beğenmedin yatırdığından ayrı çektiğinden yarı vergi ödersin devletimiz için hiç fark etmez dediğim gibi sen canlıdan haber ver

Bence düz mantık yatırdığın para fazlaysa o vergiye tabi olur yok çektiğin tutar fazlaysa o vergiye tabi olur biz airdrob tan falan anlamayız sen canlıdan haber ver
Onudamı beğenmedin yatırdığından ayrı çektiğinden yarı vergi ödersin devletimiz için hiç fark etmez dediğim gibi sen canlıdan haber ver
moralim bozuldu haber görünce sigara yakayım dedim, baktım sigaram bitmiş, hemen altta market var markete ver bi paket sigara dedim zam geldi dedi, lanet olsun ben bugün neşeli şarkılarla başlamıştım güne duvarıma bakım 2 adet şarkı paylaştım, bilseydim bunları yaşayacağımı bugün geç saatlere kadar uyurdum.

Elbette farketmez devlet için ama ciddi mağduriyetler olur. Ben paribu dan aldım aktardım. Çoğaldı btcturk attım çektim. Paribuya 5 girdi çıkan yok vergi yok. Btcturkte giriş 0 çıkış 10. 10uda kar gözüyle bakılıp tamamına vergi. Olay ciddi karışır. Ben böyle bir gelir elde etmedim diye bir sürü mahkeme. Adli makamların meşguliyeti falan. Dediğim gibi sabit ne olursa olsun tarzında bir kesinti olabilir bence. Tahminimce kambiyo tarzı gelecek. Yoksa işin içinden çıkılmaz.

Forum istatistikleri

Konular
13.701
Kullanıcılar
6.900
Son üye
servercc
Geri