Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Maliye Bakanlığı Kripto Para Borsalarına Tebligat Gönderdi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gknacr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
BİST'teki sistem neyse kripto para borsalarındaki sistem de aynı olmalı. Ondan başkası saçmalık.

Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada uyulansa mantıklı olur. Kara para, fidye yazılımcılığı, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı vb. yasa dışı işlemlerin yapılmasının önüne geçebilir. Zaten kripto para piyasasının büyümesinin en büyük etkenlerinden birisi de budur. İz bırakmadan finansal işlemlerinin yürütülebilmesi. Ama sadece Türkiye'de uygulanacak olması coin yatırımcılarının yurtdışına kaymasına sebep olabilir. Yatırım aracı olarak kullanılması sebebiyle borsadaki gibi belirili komisyon ve vergi oranlarına tabi tutulması olasıdır. Ayrıca aracı firmaların denetlenmesi ve bu şekilde Türk yatırımcılarında korunması söz konusudur. Aracı firmalarda oluşabilicek olumsuz bir durumda yatırımcının haklarının korunması açısından da olumlu olabilir. Tabi bütün bunlar benim şahsi fikirlerim. Herkese bol kazançlar dilerim..

Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada uyulansa mantıklı olur. Kara para, fidye yazılımcılığı, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı vb. yasa dışı işlemlerin yapılmasının önüne geçebilir. Zaten kripto para piyasasının büyümesinin en büyük etkenlerinden birisi de budur. İz bırakmadan finansal işlemlerinin yürütülebilmesi. Ama sadece Türkiye'de uygulanacak olması coin yatırımcılarının yurtdışına kaymasına sebep olabilir. Yatırım aracı olarak kullanılması sebebiyle borsadaki gibi belirili komisyon ve vergi oranlarına tabi tutulması olasıdır. Ayrıca aracı firmaların denetlenmesi ve bu şekilde Türk yatırımcılarında korunması söz konusudur. Aracı firmalarda oluşabilicek olumsuz bir durumda yatırımcının haklarının korunması açısından da olumlu olabilir. Tabi bütün bunlar benim şahsi fikirlerim. Herkese bol kazançlar dilerim..
şimdi yorumunuzu okuyunca aklıma geldi 🙂 Devlet vergi alacak diyelim, borsa fişi çekti gitti veya siber saldırıya maruz kaldı böyle bir durumda yatırımcıları yine koruyacak mı? bu size yöneltilmiş bir soru değil sesli düşündüm diyelim 🙂

şimdi yorumunuzu okuyunca aklıma geldi 🙂 Devlet vergi alacak diyelim, borsa fişi çekti gitti veya siber saldırıya maruz kaldı böyle bir durumda yatırımcıları yine koruyacak mı? bu size yöneltilmiş bir soru değil sesli düşündüm diyelim 🙂

Borsa içinde bir zamanlar aynı şey söz konusuydu bildiğim kadarıyla. Takasbank ın kurulması ile yatırımcının korunması sağlanmıştır. Öteki türlü aracı firma kaçtı, göçtü.. elinizde varlıklarınızı kanıtlayacak hiçbirşey yok. Zamanla kripto para borsası içinde benzer yaplandırmaya gidilir diye düşünüyorum. Özellikle elindeki parayı ba*h*s sitesine yatırır gibi yatıran çok sayıda yatırımcı olduğunu düşünüyorum. Birgün saadet zincirleri ya da vakti zamanının merdiven altı borsa aracı kurumlarında olduğu gibi bir sabah uyandığında tüm birimlerinin yok olduğunu görebilmesi olasıdır. Cuma günü hatırına İnşallah elindeki üç beş kuruşla yarını için bişeyler yapma çalışan herkesin yüzü güler.

Özellikle elindeki parayı ba*h*s sitesine yatırır gibi yatıran çok sayıda yatırımcı olduğunu düşünüyorum.
çok doğru hocam

Birgün saadet zincirleri ya da vakti zamanının merdiven altı borsa aracı kurumlarında olduğu gibi bir sabah uyandığında tüm birimlerinin yok olduğunu görebilmesi olasıdır.
zor bir ihtimal gibi bu kripto sektörü için.

Cuma günü hatırına İnşallah elindeki üç beş kuruşla yarını için bişeyler yapma çalışan herkesin yüzü güler.
inşallah hocam

Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada uyulansa mantıklı olur. Kara para, fidye yazılımcılığı, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı vb. yasa dışı işlemlerin yapılmasının önüne geçebilir. Zaten kripto para piyasasının büyümesinin en büyük etkenlerinden birisi de budur.
Sağlam temellerde yapılacak bir sisteme eyvallah ama ben bu yukarıda yazdığınız amaçlardaki kullanıcıların borsalara para aktardıklarını sanmıyorum masa üzeri cüzdanlardan da transferler yapılabiliyor, adamlar ticaretlerini ledger ile yapıyorlardır veya başka şekillerde. Borsalara yapılacak olan denetleme ve vergilendirme bizim gibi alsat yapanlara yönelik yapılacaktır. Yani ben terör amaçlı kullanımın önüne geçebileceklerine pek inanmıyorum ama hayırlısı yaşayıp göreceğiz.

Forum istatistikleri

Konular
13.703
Kullanıcılar
6.900
Son üye
servercc
Geri