guner79
Newbie
- BNB
- 0,00000000
Takibini Dünyada kimse yapamıyor Bizimkiler mi yapacak şaka gibi
Mesela paraysa bizimkiler zoru başarır imkansız biraz zaman alırTakibini Dünyada kimse yapamıyor Bizimkiler mi yapacak şaka gibi
şimdi yorumunuzu okuyunca aklıma geldi 🙂 Devlet vergi alacak diyelim, borsa fişi çekti gitti veya siber saldırıya maruz kaldı böyle bir durumda yatırımcıları yine koruyacak mı? bu size yöneltilmiş bir soru değil sesli düşündüm diyelim 🙂Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada uyulansa mantıklı olur. Kara para, fidye yazılımcılığı, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı vb. yasa dışı işlemlerin yapılmasının önüne geçebilir. Zaten kripto para piyasasının büyümesinin en büyük etkenlerinden birisi de budur. İz bırakmadan finansal işlemlerinin yürütülebilmesi. Ama sadece Türkiye'de uygulanacak olması coin yatırımcılarının yurtdışına kaymasına sebep olabilir. Yatırım aracı olarak kullanılması sebebiyle borsadaki gibi belirili komisyon ve vergi oranlarına tabi tutulması olasıdır. Ayrıca aracı firmaların denetlenmesi ve bu şekilde Türk yatırımcılarında korunması söz konusudur. Aracı firmalarda oluşabilicek olumsuz bir durumda yatırımcının haklarının korunması açısından da olumlu olabilir. Tabi bütün bunlar benim şahsi fikirlerim. Herkese bol kazançlar dilerim..
şimdi yorumunuzu okuyunca aklıma geldi 🙂 Devlet vergi alacak diyelim, borsa fişi çekti gitti veya siber saldırıya maruz kaldı böyle bir durumda yatırımcıları yine koruyacak mı? bu size yöneltilmiş bir soru değil sesli düşündüm diyelim 🙂
çok doğru hocamÖzellikle elindeki parayı ba*h*s sitesine yatırır gibi yatıran çok sayıda yatırımcı olduğunu düşünüyorum.
zor bir ihtimal gibi bu kripto sektörü için.Birgün saadet zincirleri ya da vakti zamanının merdiven altı borsa aracı kurumlarında olduğu gibi bir sabah uyandığında tüm birimlerinin yok olduğunu görebilmesi olasıdır.
inşallah hocamCuma günü hatırına İnşallah elindeki üç beş kuruşla yarını için bişeyler yapma çalışan herkesin yüzü güler.
Sağlam temellerde yapılacak bir sisteme eyvallah ama ben bu yukarıda yazdığınız amaçlardaki kullanıcıların borsalara para aktardıklarını sanmıyorum masa üzeri cüzdanlardan da transferler yapılabiliyor, adamlar ticaretlerini ledger ile yapıyorlardır veya başka şekillerde. Borsalara yapılacak olan denetleme ve vergilendirme bizim gibi alsat yapanlara yönelik yapılacaktır. Yani ben terör amaçlı kullanımın önüne geçebileceklerine pek inanmıyorum ama hayırlısı yaşayıp göreceğiz.Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada uyulansa mantıklı olur. Kara para, fidye yazılımcılığı, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı vb. yasa dışı işlemlerin yapılmasının önüne geçebilir. Zaten kripto para piyasasının büyümesinin en büyük etkenlerinden birisi de budur.