Neler yeni

Maliye Bakanlığı Kripto Para Düzenlemesi İle İlgili Tarih Verdi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gknacr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Son aylarda kripto paralara karşı oldukça artan ilgi sayesinde geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden bir kripto para açıklaması gelmişti.
12 Mart'ta duyurulan ekonomi reformları eylem planı kapsamında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kripto paralar ile ilgili bir açıklama yapılmıştı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 23 Mart'ta yapılan duyuruya göre kripto paralar ile ilgili düzenleme en geç 31 Aralık 2021 tarihinde yapılmış olacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre kripto paralara dair yapılacak ekonomik, teknolojik ve hukuki düzenlemeler en geç 31 Aralık tarihine kadar belirlenerek uygulamaya koyulacak. Dijital paralara ilişkin düzenlemelerden sorumlu kurum ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olacak.

ExMRJY5UcAYTvT-.webp

Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Kripto para yatırımcıları için artısı ve eksisi sizce ne olur?

Ben merakla bekliyorum ne yapacaklar.
Bakalım vergilendirme ne kadar olacak yatırımcının lehine bir şey çıkacağını sanmıyorum, vatandaşı ne kadar yontacaklar bekleyip göreceğiz.

Vergilendirilmesi kripto paraların kabul görmesi anlamında olumlu fakat oran olarak belirlenecek rakam da burada önem arz etmektedir. Yüksek bir vergilendirme caydırıcı olabilir. Kim bilir belki yatırım tutarı bazında kademeli bir sistem düşünülüyordur. Bekleyip göreceği nihayetinde.

Bu yıl sonuna kadar gerekli düzenlemelerin yapılacağı vurgulandı. Muhtemelen kripto kazançlarına yeni vergiler getirilecek.
Ben gelecek olan vergilendirmenin %25 ten aşağı olacağını sanmıyorum hatta 30, 35 bile olabilr.
Yüksek bir vergilendirme caydırıcı olabilir. Kim bilir belki yatırım tutarı bazında kademeli bir sistem düşünülüyordur. Bekleyip göreceği nihayetinde.
Yüksek vergilendirme borsaların kullanımı azaltacaktır. kişiler kendi aralarında satışlara başlayacaklar
örnek veriyorum %20 vergi vereceğime %10 komisyonla satışımı yaparım yarı yarıya kar etmiş olurum. Tamamen dizginleyeceklerini sanmıyorum, yakalayabileceklerini vergilendirecekler

Ben gelecek olan vergilendirmenin %25 ten aşağı olacağını sanmıyorum hatta 30, 35 bile olabilr.

Yüksek vergilendirme borsaların kullanımı azaltacaktır. kişiler kendi aralarında satışlara başlayacaklar
örnek veriyorum %20 vergi vereceğime %10 komisyonla satışımı yaparım yarı yarıya kar etmiş olurum. Tamamen dizginleyeceklerini sanmıyorum, yakalayabileceklerini vergilendirecekler
%28 gibi bir rakam dolaşıyordu her yerde. Bu çokta iyimser bir rakam değil doğrusu. Köstek olmaktan ziyade destek olacak bir düzenleme olsun diye ümit ediyorum. Yakın gelecekte soluğumuz havanın vergilendirmesinde de korkmuyor değilim Allah sonumuzu hayır etsin.

%28 gibi bir rakam dolaşıyordu her yerde. Bu çokta iyimser bir rakam değil doğrusu. Köstek olmaktan ziyade destek olacak bir düzenleme olsun diye ümit ediyorum. Yakın gelecekte soluğumuz havanın vergilendirmesinde de korkmuyor değilim Allah sonumuzu hayır etsin.
İnşllah Ümidiniz boşa çıkmaz ama ben o kadar iyimser olamıyorum bu ekonomik şartlarda devletimizin havadan gelecek her kuruşa ihtiyacı var. ben %30 a kadar iyimser bir rakam olarak bakıyorum ki biz üretmediğimiz arabadan üreticisinden çok kar eden bir ülkeyiz. Hayırlısı

Forum istatistikleri

Konular
13.696
Kullanıcılar
6.897
Son üye
Ali4533
Geri