Neler yeni

Maliye Bakanlığı Kripto Para Düzenlemesi İle İlgili Tarih Verdi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gknacr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sadece borsalardan aktarılan paralarla ilgili bir düzenleme gelirse sıkıntı olmaz. Papara gibi aracılarla çözülür mesele ya da payeer.
Bende öyle düşünüyorum. Ancak borsalarda yapılan al-sat ve yatırımlara borsalarla anlaşarak vergi getirebilirler. Tabi bu da yatırımcıları yabancı borsalara yönlendirir.

Sadece borsalardan aktarılan paralarla ilgili bir düzenleme gelirse sıkıntı olmaz. Papara gibi aracılarla çözülür mesele ya da payeer.
Vergilendirme yüksek olasılıkla bankalar üzerinden olur tabi böyle olunca Türkiye'de faliyet gösteren ödeme sistemlerini de bu kapsama alırlar ben bu yaklaşıma katılmıyorum. Bu işi yapan siz olsanız paparayı sıkıştırmazmısınız? Ben olsam canını okurum
Sonuç olarak Binance'ye ya Türkiye pazarından çekilme yada uygulamaya boyun eğme seçenekleri kalır ki Türkiye'den çekilmeyi düşüneceklerini sanmıyorum.
Binance Türkiye'den çekilmez sonuçta kazanç elde edeceğinden sisteme ayak uyduracak. Coinbase'de Amerika'daki yaptırımlar yüzünden tüm kullanıcılarına hesapları boşaltıp yeniden yatırtmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Komplo teorilerine gerek yok aslında bekleyip görücez bence yapılacak olan çalışma yatırımcıyı zor durumda bırakacak

Ben gelecek olan vergilendirmenin %25 ten aşağı olacağını sanmıyorum hatta 30, 35 bile olabilr.

Yüksek vergilendirme borsaların kullanımı azaltacaktır. kişiler kendi aralarında satışlara başlayacaklar
örnek veriyorum %20 vergi vereceğime %10 komisyonla satışımı yaparım yarı yarıya kar etmiş olurum. Tamamen dizginleyeceklerini sanmıyorum, yakalayabileceklerini vergilendirecekler
%27 gibi bir oran olacağı hakkında bir yazı görmüştüm fakat doğruluk payı nedir bilmiyorum. Benim tahminlerim de minimum %20 düzeyinde olacağı yönünde.

Forum istatistikleri

Konular
13.700
Kullanıcılar
6.897
Son üye
Ali4533
Geri