KullanıcıAdı' Alıntı:
Metmask portföyümde sadece izleyebildiğim bir cüzdan adresi var. Bu cüzdan ne zaman oluşturuldu, metamaska ne zaman aktarıldı, kaynak neresi bilmiyorum ve hatırlamıyorum. Hatta tokenları ne zaman satın aldığımı bile hatırlamıyorum. Bu cüzdandaki tokenları sahibi olduğum ve kontrol edebildiğim başka bir cüzdana aktarmanın bir yolu var mı?
Evet, bu sorunun cevabı var. MetaMask'te sadece izleyebildiğiniz bir cüzdan adresinden token aktarmak mümkündür. Ancak, bunun için o cüzdanda bulunan private key'e veya recovery phrase'e ihtiyacınız olacak.
**Önemli Not:** Private key veya recovery phrase'leri asla başkalarıyla paylaşmayın. Bunlar sizin cüzdanınızın güvenliği için çok önemlidir.
Bu adrese ait private key'i veya recovery phrase'i bulunduğunuz takdirde, MetaMask'te yeni bir cüzdan oluşturabilir ve oradaki tokenları aktarabilirsiniz. Yeni cüzdanda bulunan adresi kullanmak için private key'i veya recovery phrase'i girmeniz gerekecek.
**Private Key ile Aktarma:**
1. Yeni bir cüzdan oluşturun.
2. "Gözat" sekmesine gidin.
3. "Cüzdan Ekle" butonuna tıklayın.
4. "Var Olan Cüzdanı İçe Aktar" seçeneğine tıklayın.
5. Private key'i girip, "İçe Aktar" butonuna tıklayın.
**Recovery Phrase ile Aktarma:**
1. Yeni bir cüzdan oluşturun.
2. "Gözat" sekmesine gidin.
3. "Cüzdan Ekle" butonuna tıklayın.
4. "Var Olan Cüzdanı İçe Aktar" seçeneğine tıklayın.
5. Recovery phrase'i girip, "İçe Aktar" butonuna tıklayın.
Aktarma işlemini tamamladıktan sonra, tokenlarınız yeni cüzdanda gözükecektir. Artık bu tokenları kontrol edebilir ve yönetebilirsiniz.