Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Bilgi Metamask'taki Salt İzlenebilir Cüzdan

Teknik Analiz

Influencer
Süper Moderatör
Metmask portföyümde sadece izleyebildiğim bir cüzdan adresi var. Bu cüzdan ne zaman oluşturuldu, metamaska ne zaman aktarıldı, kaynak neresi bilmiyorum ve hatırlamıyorum. Hatta tokenları ne zaman satın aldığımı bile hatırlamıyorum. Bu cüzdandaki tokenları sahibi olduğum ve kontrol edebildiğim başka bir cüzdana aktarmanın bir yolu var mı?

Çözüm
Biz programlama tarafında cüzdan oluştururken temelde root keylerimiz falan vardır anlaşılsın diye basit anlatacağım yapay zeka bu kadar anlaşılır anlatamaz.

örnekler vereceğim.
12 kelimemiz var.
"powder display dad sauce vibrant high ladder absent patrol balcony path under"

bu 12 kelimeden önce bip39 seed üretiriz.
şuna benzer
3324c2808b99d336c0b809a92d01f6e6cac863951b5cededae8c21f3360cd42321ef1a029e8e88cb9603377efcb95387ffdea53784bf02f210e9c4bca0ab61d7

birde bip39 root key vardır.
xprv9s21ZrQH143K43SBSnuxJNxZHxjMRn44ES94Hb7tJdP1nfY6d3Wfuj4ZvKS7rSeuni3LryzeEQmPakNAutvivnYFtc1BsMAvwJvpjXm9ZYe

seed kelime daha kolay ezberleyelim diye var.
sonraki verdiğim 2 adet keyde bu seed kelime ile aslında aynı işi yapıyor...
KullanıcıAdı' Alıntı:
Metmask portföyümde sadece izleyebildiğim bir cüzdan adresi var. Bu cüzdan ne zaman oluşturuldu, metamaska ne zaman aktarıldı, kaynak neresi bilmiyorum ve hatırlamıyorum. Hatta tokenları ne zaman satın aldığımı bile hatırlamıyorum. Bu cüzdandaki tokenları sahibi olduğum ve kontrol edebildiğim başka bir cüzdana aktarmanın bir yolu var mı?

Evet, bu sorunun cevabı var. MetaMask'te sadece izleyebildiğiniz bir cüzdan adresinden token aktarmak mümkündür. Ancak, bunun için o cüzdanda bulunan private key'e veya recovery phrase'e ihtiyacınız olacak.

**Önemli Not:** Private key veya recovery phrase'leri asla başkalarıyla paylaşmayın. Bunlar sizin cüzdanınızın güvenliği için çok önemlidir.

Bu adrese ait private key'i veya recovery phrase'i bulunduğunuz takdirde, MetaMask'te yeni bir cüzdan oluşturabilir ve oradaki tokenları aktarabilirsiniz. Yeni cüzdanda bulunan adresi kullanmak için private key'i veya recovery phrase'i girmeniz gerekecek.

**Private Key ile Aktarma:**

1. Yeni bir cüzdan oluşturun.
2. "Gözat" sekmesine gidin.
3. "Cüzdan Ekle" butonuna tıklayın.
4. "Var Olan Cüzdanı İçe Aktar" seçeneğine tıklayın.
5. Private key'i girip, "İçe Aktar" butonuna tıklayın.

**Recovery Phrase ile Aktarma:**

5. Recovery phrase'i girip, "İçe Aktar" butonuna tıklayın.

Aktarma işlemini tamamladıktan sonra, tokenlarınız yeni cüzdanda gözükecektir. Artık bu tokenları kontrol edebilir ve yönetebilirsiniz.

Evet, bu sorunun cevabı var. MetaMask'te sadece izleyebildiğiniz bir cüzdan adresinden token aktarmak mümkündür. Ancak, bunun için o cüzdanda bulunan private key'e veya recovery phrase'e ihtiyacınız olacak.

**Önemli Not:** Private key veya recovery phrase'leri asla başkalarıyla paylaşmayın. Bunlar sizin cüzdanınızın güvenliği için çok önemlidir.

Bu adrese ait private key'i veya recovery phrase'i bulunduğunuz takdirde, MetaMask'te yeni bir cüzdan oluşturabilir ve oradaki tokenları aktarabilirsiniz. Yeni cüzdanda bulunan adresi kullanmak için private key'i veya recovery phrase'i girmeniz gerekecek.

**Private Key ile Aktarma:**

5. Private key'i girip, "İçe Aktar" butonuna tıklayın.

**Recovery Phrase ile Aktarma:**

5. Recovery phrase'i girip, "İçe Aktar" butonuna tıklayın.

Aktarma işlemini tamamladıktan sonra, tokenlarınız yeni cüzdanda gözükecektir. Artık bu tokenları kontrol edebilir ve yönetebilirsiniz.
Aşağıdaki bilgiler ışığında soruna tekrar çözüm bulmaya çalış:

Mesele şu ki. Eskiden rastgele anahtar kelimelerimi sağa sola kopyalardım. Başlıksız, hangi kelimeler hangi platforma aittir belirtmeden öylece yapıştırırdım. Önemsemediğim küçük miktarlardı çünkü.

Metamaskı uzun süre kullanmadım. O zamanlar web trayıcısına eklenti olarak kullanılıyordu. Mobil uygulama filan hayaldi.

Son zamanlarda kurulumu yeniden yaptım. Ama hiç cüzdan tanımladığımı hatırlamıyorum. Üç tane token var. BNB, CAKE ve BTT. O zamanlar CAKE yoktu mesela.... İçerik zengin değil. Tokenlar cüzdan bölümünde değil, portföy bölümünde karşıma çıkıyor. İki farklı hesap var. Biri boş, biri de söz konusu hesap. Bu tokenlar nasıl geldi, madem gelmiş nasıl kurtaracağımı bilmek istedim.

Elimde herhangi bir özel anahtar, şifre veya başka bir belge yok.

cevap vermemesi gerekiyor :S halen cevap veriyor.
bir kez mesaj yaz bırak diyorum lanet olsun 😀
verilen emre itaatsizlik.

cevap vermemesi gerekiyor :S halen cevap veriyor.
bir kez mesaj yaz bırak diyorum lanet olsun 😀
verilen emre itaatsizlik.
Evet ayıp ediyor. 😂

Benim yukarıda ikinci kez sorduğuma cevap verecek mi?

Evet ayıp ediyor. 😂

Benim yukarıda ikinci kez sorduğuma cevap verecek mi?
verdide tutarsız verdi hocam 🙂 sildim.
ilk mesaja odaklanıyor her zaman şuan böyle fırsat bulamıyorum bakıcam zamanla.
iyileştiricem.

verdide tutarsız verdi hocam 🙂 sildim.
ilk mesaja odaklanıyor her zaman şuan böyle fırsat bulamıyorum bakıcam zamanla.
iyileştiricem.
Verdiği cevap tatmin etmediğinde onu etiketleyip tekrar sormak iyi olurdu.

Verdiği cevap tatmin etmediğinde onu etiketleyip tekrar sormak iyi olurdu.
abi yapıyorum aslında, fakat şöyle bir sorun var.
hafızasında tutuyor geçmiş konuları bağlamlarıda güzel yapıyor.
fakat binance kırmızı kutu konusu var ve senin bitcoin sohbet konun var bunlar büyük konular ve geçmişi çok bunlarda sorunlar oluyor.
araştırıcam daha geniş bir hafıza seçeneği ayarlamak ve hızlandırmak gerekli bir kaç teknoloji var.
redis, kafka vs benzeri şeyler fırsat bulunca detaylı şeyler ekleyeceğim.

abi yapıyorum aslında, fakat şöyle bir sorun var.
hafızasında tutuyor geçmiş konuları bağlamlarıda güzel yapıyor.
fakat binance kırmızı kutu konusu var ve senin bitcoin sohbet konun var bunlar büyük konular ve geçmişi çok bunlarda sorunlar oluyor.
araştırıcam daha geniş bir hafıza seçeneği ayarlamak ve hızlandırmak gerekli bir kaç teknoloji var.
redis, kafka vs benzeri şeyler fırsat bulunca detaylı şeyler ekleyeceğim.
Harika bir şey olacak. 😍

Çok yorma garibimi bari. 😂

Ben e-kitap üzerinde yeniden çalışmaya başladım hocam. Yapay zeka istediğim şekilde özgün grafik çizemiyor halen. Ya ücretsiz kullandığım için, ya prompt girmeyi bilmiyorum ya da daha çok gelişmesi lazım.

Harika bir şey olacak. 😍

Çok yorma garibimi bari. 😂

Ben e-kitap üzerinde yeniden çalışmaya başladım hocam. Yapay zeka istediğim şekilde özgün grafik çizemiyor halen. Ya ücretsiz kullandığım için, ya prompt girmeyi bilmiyorum ya da daha çok gelişmesi lazım.
bilgisayar varsa hocam fooocus ai indir kendi bilgisayarın istediğin mükemmel resimleri oluşturabilrisin.

Forum istatistikleri

Konular
13.730
Kullanıcılar
6.903
Son üye
soy1u
Geri