Neler yeni

Bilgi Ne Görmek İstersiniz ?

Aslın da bu konuyu genel olarak açmayı düşünüyorum bir çok alt forum konumuz içerisinde illa ki birçok içerik var ama sizlerin merak ettiği yeterli kaynak bulamadığı şeyler de olabilir bu yüzden aslın da bu konunun amacı birilerini merak ettiği ama hakkında fazla fikir sahibi olamadığı için arayış içinde kaldığı, proje fikir coin tarz şeyleri yazmanızı istiyorum.

Kendimden örnek vermek gerekirse nft projeleri ile ilgili göndereceğiniz her proje için size rehber/çeviri hazırlaya bilirim bu saye de hem siz hem de diğer arkadaşlar bilgi edinmiş olur yada wiki kategorimiz için coin önerilerin de buluna bilirsiniz.

Umarım konu anlaşılmıştır herkese iyi forumlar geri dönüşleri mutlaka bekliyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam tokenler de kripto para değil midir 🙂 Token almış olunca da kripto para sahibi oluyoruz.
Kripto da Tokende paradır ama tokenler kriptolara bağlıdır. Yapısı itibariyle farklıdır.

Token, var olan bir blokzincirde bulunan birim değerdir. Token’ların kendi blokzincirleri yoktur, mevcut bir kripto para biriminin blokzincirine bağımlı olurlar. Token’ların birim değeri olduğundan, bu değer alınıp satılabilir. Değer, madeni para, puan, sertifika, oyun içi öğeler vb. şekillerde olabilir.

Kripto da Tokende paradır ama tokenler kriptolara bağlıdır. Yapısı itibariyle farklıdır.
Hocam yanlış yazdınız sanırım tokenler coinlere bağlıdır. Ben ikisinin de kripto para olduğunu telaffuz ediyorum.

Şunu da söylerim bir kişi yatırım yaptığının token mi coin mi olduğunu bilmeli, tek başına bir blockchaini var mı yoksa misafir olarak mı kullanıyor diye ama ayrı başlık. Bilemedim.

@HalilPasa paşam ben Token olarak bir alt başlık isterim malum bazıları coin bazıları token 🙂 yanlış mı düşünüyorum acaba. Varsa da ben görmemiş olabilirim affola
Şu haliyle doğru başlık zor bulunuyor. Birde token coin diye ayırırsak yandık. 🙂

Ben gerekli görmüyorum. Arayan token ya da coin olup olmadığını basitçe bulabilir. Ararken proje adıyla arıyorlar zaten. Şuan kimsenin umurunda değil token ya da coin olması. Ayrıca token olması o kripto parayı daha aşağı yapmıyor.

Bu dünya kendi içinde köprüleri bile olan bir sarmal ve bu sarmaldakilerin hepsine birden kripto para denir...

Forum istatistikleri

Konular
13.684
Kullanıcılar
6.897
Son üye
Ali4533
Geri