Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Otomatik Alım Botu Varmı?

hacim botu veya volume bot diye google üzerinde araştırma yaparsanız sanırım bir kaç sonuç bulabilirsiniz.
yazanlarda vardır fakat sitemizde böyle bir konu hatırlamıyorum 🙂

Bu borsa manipülasyonuna girmez mi, yani yasadışı değil mi?

Dex üzerinde yapılıyor yasa dışı olması pekte kismenin umurunda değil ayrıca bir kanun yok bununla alakalı, çıkan bir sürü token'de bu mantık daha doğrusu bu taktik uygulanıyor. özellikle solana ağında genelde tercih edilen yol bu, tabi bu benim kendi tespitim.

Dex üzerinde yapılıyor yasa dışı olması pekte kismenin umurunda değil ayrıca bir kanun yok bununla alakalı, çıkan bir sürü token'de bu mantık daha doğrusu bu taktik uygulanıyor. özellikle solana ağında genelde tercih edilen yol bu, tabi bu benim kendi tespitim.
Bildiğim kadarıyla eğer binance vb. bir borsa bu paranın kara olduğunu anlarsa el koyuyor diye biliyorum, bir algoritma sonucu çıkan sonuca göre paranın kalitesine bakıyorlar eğer para çok kara ise el koyuyor ve ya kabul etmiyor. Yasal kısmında ise çok olmasa da rugpull yapıp tutuklananlar var yanlış bilmiyorsam FBI kendi bir rugpull düzenlemişti kimler katılacak diye. Yapılan işin büyüklüğüde önemli tabi

Bildiğim kadarıyla eğer binance vb. bir borsa bu paranın kara olduğunu anlarsa el koyuyor diye biliyorum, bir algoritma sonucu çıkan sonuca göre paranın kalitesine bakıyorlar eğer para çok kara ise el koyuyor ve ya kabul etmiyor. Yasal kısmında ise çok olmasa da rugpull yapıp tutuklananlar var yanlış bilmiyorsam FBI kendi bir rugpull düzenlemişti kimler katılacak diye. Yapılan işin büyüklüğüde önemli tabi
doğruluk payı var mı bilmiyorum, araştırmadım, bir kaynaktada görmedim. eğer öyleyse güzel; fakat kimsenin umurunda oldugunu sanmıyorum hocam.

Yasa dışı bir durum yok tüm borsalarda tahta hacmi oluşturan botlar var. Yerli btcturk'den tutun da binance'a kadar. Hele gate.io falan sahte hacim yaratıyordu bir aralar şimdi bilmiyorum. Burada arkadaş ben para yakacağm diyor bir suç unsuru göremedim. Bulamazsanız yapalım bir uygulama

doğruluk payı var mı bilmiyorum, araştırmadım, bir kaynaktada görmedim. eğer öyleyse güzel; fakat kimsenin umurunda oldugunu sanmıyorum hocam.
Biraz araştırma yaptım ve çoğu borsaların böyle bir hakkı var ve bazen cezalandırıyorlar, ama daha çok borsalar işine geldiği durumlarda ceza veriyor gibi.

Yasa dışı bir durum yok tüm borsalarda tahta hacmi oluşturan botlar var. Yerli btcturk'den tutun da binance'a kadar. Hele gate.io falan sahte hacim yaratıyordu bir aralar şimdi bilmiyorum. Burada arkadaş ben para yakacağm diyor bir suç unsuru göremedim. Bulamazsanız yapalım bir uygulama
Bunu normal borsada yapamazsınız, kriptoda regülasyon olmadığı için yapanların yanına kâr kalıyor. Ancak günün sonunda yeterli paranız varsa isterseniz dünyanın en büyük kazığını atın başınıza bir şey gelmez.

yanılmıyorsam birkaç yıl evvel binance globalin eski çalışanlarından biri bunu itiraf etmiş ve sosyal medyada konunun etikliği ve yasadışılığı çokça sorgulanmıştı, ceza durumlarını bilmiyorum ama içeriden itiraf gelmedikçe kanıtlanması zor bişey sanki

Biraz araştırma yaptım ve çoğu borsaların böyle bir hakkı var ve bazen cezalandırıyorlar, ama daha çok borsalar işine geldiği durumlarda ceza veriyor gibi.

Bunu normal borsada yapamazsınız, kriptoda regülasyon olmadığı için yapanların yanına kâr kalıyor. Ancak günün sonunda yeterli paranız varsa isterseniz dünyanın en büyük kazığını atın başınıza bir şey gelmez.
Hocam ben kazıktan bahsetmiyorum. Merkezi borsalarda bu legal bir sektör olarak mevcutta var. Merkezi borsada token yayınlanmadan önce sizden bazı teminatlar alıyor. Piyasa yapıcı şirketler siz alış satış emri vermeden mikrosaniyeler önce borsa tarafından bilgilendiriliyor ve araya işlem giriyorlar. Piyasa yapıcı şirketlere buna benzer sistemsel ayrıcalıklar verildiği gibi alış satış komisyonunda da borsa tarafından ayrıcalık yapılıyor. Daha uzatmayayım piyasa yapıcı şirketler nasıl çalışır derseniz görürsünüz. Benim bahsettiğim konu bu yönde ve sanırım aynı pencereden bakmadık olaya

Forum istatistikleri

Konular
14.111
Kullanıcılar
7.070
Son üye
necapasi
Geri