Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Paranın Tamamını Tek Bir Coine Yatırmak Mantıklı mı?

EfeKaan

Speculator
Merhabalar, paranın tamamını bir coine yatırmak ne kadar mantıklı, sizin stratejileriniz neler? Vaktim çok kısıtlı olduğu için sadece BNB ve CHZ takip ediyorum diğer coinlerle alakam yok. Bir anda tüm parayı chzye yatırmak istiyorum ama paranın tamamını yatırmamak konusunda bir kaç yorum okumuştum. Sizin yatırım stratejileriniz nasıl. Paranın tamamını yatırdığınız zaman oluşan olumsuz sonuçları örneklendirerek açıklayabilir misiniz?

Şimdi lütfen beni yanlış anlama. Yatırımının durumu nedir bilmiyorum. Ama neredeyse hepimiz tersteyiz yine de plana sadık kalanlar çoğunluktadır.

Nereye düşer dersen önce direnç seviyelerine bak kötü senaryoda ne yapacağına şimdiden karar ver. Planını uygulamıyorsan ya planda yada şu andaki psikolojinde bir sorun vardır.

Sorunun nerde olduğunu bul ve çöz diyebilirim ancak.
bu konuda haklısın hocam.
arkadaş aslında forumda bu gibi şeyleri duydu önerdik tavsiye verdik ama 🙂
sakin kalamıyor gibi geliyor bana ama iyi birisi be güzel sorular soruyor 😀
bu sorular karşısında hepimiz düşünüyoruz sonuçta

Think GIF by LA Clippers

temel analiz yeterli,
soruyu sorduğunuz kişi temel analizin ne olduğunu hangi kripto paraya girilir hangisine girilmez ayrımı yapabilen birisi.
eminim temel analiz yapmadan almıyordur zaten sonrasında pek takip gerekmez incelemek gerekmez aslında bende temel analiz yapan biriyim bu yüzden kardeşim senin gibi sürekli takip etmiyorum , az önce beni bile yoldan çıkartıp panik yaptıracaktın 😛

keyifli forumlar.
İnşallah biz de gelişeceğiz hocam, ben de bir ara sepet yaptım. diyelim ortada 10 bin tl para olsun hepsini 500-1000 tlye bölünce sanki param hiç yokmuş gibi oluyor paranın bölüne bölüne bittiği düşüncesi geliyor aklıma yani çöpe atmış gibi hissediyorum hemen geri çekiyorum sepettekileri. Ben de temel analiz ile almıştım coinleri 1000 tlde ortalama %5 kar ettim ama baktım ki param bölük bölük hemen çektim birleştirdim

Teşekkürler hocam, ben de yarı nakit tutuyorum fakat alıp da düşünce (10dk önce olduğu gibi) düşükten alamıyorum. Kitlenip kalıyorum kalbim çarpıyor vs. o sırada almak aklıma gelmiyor çünkü düşmüş zarar ettim ya daha çok düşer zihniyetiyle. Bu psikolojiyi nasıl yönetiyorsunuz.

Teşekkürler hocam
İhtiyacın olan parayı bağlamamak en önemlisi. Unutabileceğiniz gerekirse 2 sene hiç dokunmayabileceğin bir para olmalı. Aksi taktirde seni her düşüşte strese sokar. Grafik analizi ile alım moktaları belirliyorum düşüşler de. Bu noktalara emirlerini giriyor ya da o seviyelere düşmesini bekliyorum. Plana sadık kalıyorum. En önemlisi plan disiplini.

Örnek btc 52800 altında full nakite geçip izleyeceğim şeklinde bir değerlendirme oldu. Yarısı nakitte ydi, tamamını geçtim.

Yani kısacası temelde 2 şey var. Biri o paranın senin için aciliyeti. İkincisi de kendi planına olan sadakatin.

Stop loss kullanmıyorum ama alarm belirlediğim fiyatlara. Alarmlarım da fiyatı tekrar irdeliyorum.

Diğer türlü sizin mantığınıza hep bu iyi yükseliyor mantığıyla alım yaparsınız. Ondanda bir gün öyle bir tepede kalırsınız ki zarar boyutu çok büyük olur.

YTD

bu söylediklerim yatırım tavsiyesi değildir
Parçalara bölmek daha fazla zarardan kaçınmadan ziyade artışların hepsinden kazanma yöneliğinde bir hamledir

Şimdi lütfen beni yanlış anlama. Yatırımının durumu nedir bilmiyorum. Ama neredeyse hepimiz tersteyiz yine de plana sadık kalanlar çoğunluktadır.

Nereye düşer dersen önce direnç seviyelerine bak kötü senaryoda ne yapacağına şimdiden karar ver. Planını uygulamıyorsan ya planda yada şu andaki psikolojinde bir sorun vardır.

Sorunun nerde olduğunu bul ve çöz diyebilirim ancak.
Evet hocam destek noktasına düşebileceğini tahmin ettim, daha düşmeden topraktaki emrimi bozup bir üst desteğe emir atmak istedim ama saniyesinde düştü ve psikolojim kaldırmadı aynen @SatoshiTURK hocamızın dediği gibi sakin kalamıyorum. Psikolojik olarak gelişemedim.
bu konuda haklısın hocam.
arkadaş aslında forumda bu gibi şeyleri duydu önerdik tavsiye verdik ama 🙂
sakin kalamıyor gibi geliyor bana ama iyi birisi be güzel sorular soruyor 😀
bu sorular karşısında hepimiz düşünüyoruz sonuçta

Think GIF by LA Clippers
Aynen hocam valla sakin kalamıyorum 😀

İhtiyacın olan parayı bağlamamak en önemlisi. Unutabileceğiniz gerekirse 2 sene hiç dokunmayabileceğin bir para olmalı. Aksi taktirde seni her düşüşte strese sokar. Grafik analizi ile alım moktaları belirliyorum düşüşler de. Bu noktalara emirlerini giriyor ya da o seviyelere düşmesini bekliyorum. Plana sadık kalıyorum. En önemlisi plan disiplini.

Örnek btc 52800 altında full nakite geçip izleyeceğim şeklinde bir değerlendirme oldu. Yarısı nakitte ydi, tamamını geçtim.

Yani kısacası temelde 2 şey var. Biri o paranın senin için aciliyeti. İkincisi de kendi planına olan sadakatin.

Stop loss kullanmıyorum ama alarm belirlediğim fiyatlara. Alarmlarım da fiyatı tekrar irdeliyorum.

Diğer türlü sizin mantığınıza hep bu iyi yükseliyor mantığıyla alım yaparsınız. Ondanda bir gün öyle bir tepede kalırsınız ki zarar boyutu çok büyük olur.

YTD
Evet hocam unutabileceğim bir para ama kısa vadede anlık olarak zararına satmasam bile elimdeki coinin değerinin düşmesi beni çok etkiliyor. En önemlisi plan disiplini olduğunu bugün bir kez daha anladım 3 kere destek belirledim bugün ile 4 oldu, alış için nokta belirledim emirlerimi verdim ama hep daha düşer diye bozdum ve böylelikle %50ye yakın bir kar kaçırdım 2 gün içinde. Dediğiniz gibi plana sadık kalmak en iyisi.
bu söylediklerim yatırım tavsiyesi değildir
Parçalara bölmek daha fazla zarardan kaçınmadan ziyade artışların hepsinden kazanma yöneliğinde bir hamledir
Teşekkürler hocam

İnşallah biz de gelişeceğiz hocam, ben de bir ara sepet yaptım. diyelim ortada 10 bin tl para olsun hepsini 500-1000 tlye bölünce sanki param hiç yokmuş gibi oluyor paranın bölüne bölüne bittiği düşüncesi geliyor aklıma yani çöpe atmış gibi hissediyorum hemen geri çekiyorum sepettekileri. Ben de temel analiz ile almıştım coinleri 1000 tlde ortalama %5 kar ettim ama baktım ki param bölük bölük hemen çektim birleştirdim
Bu söylediklerine bakarak yeni olduğunu farz ediyorum sen boğa piyasasının çiçek çocuklarındansın 🙂 . Beklentilerin çok fazla artışa da düşüşe de fazla önem veriyorsun. Tüm borsalarda asla değişmeyen tek şey nedir biliyor musun?

HAREKET dir

İlk yatırımları yaptığında her coinden %10 kazançla bile çıksaydın seni tatmin ederdi ama sen rakamlara takılıp yüzde olarak ne kadar ilerlediğine bakmadın belki bu yüzden kazanmıyorum sandın. inşallah gelişeceğiz demişsin bunun için doğru yerdesin araştır, izle, oku hiç birimiz dahi değiliz yine de üç beş kazanıyoruz sen de yaparsın. Kararlı olman güzel başarının ilk adımıdır.

Kendi kullandığım yöntem:

Paran kaç olursa olsun farketmez ama düz hesap için 100 dolar diyelim:

4`e bölerim. %25`er şeklinde düşünebilirsiniz. Baştaki örneğimize göre 25 dolarlık bir işlem açarım eğer olumlu gidiyorsa diğer işlemi açarım. Aynı mantıkla 3 işlem açabilirim %75`ini kullanabilirim. Kalan %25`i asla ellemem. Kararsız dönemlerde ise %50`ye geçerim çift yönlü beklerim düşse de çıksa da kazanırım.

Sonuç olarak tek bir coine yatırmak saçmalıktır

Ortalama düzeyde istikrarı olan bir coine, kısa vadede al-sat ile ufak kârlar elde etmek için tek başına yatırım yapmayı mantıksız bulmuyorum. Ama bu yatırım yapmayı düşündüğünüz miktar ile alakalı farklılıklar gösterebilir. Ben bir kısmını nakit, bir kısmınıda birkaç coine paylaştırmayı tercih ediyorum. (YTD)

Yukarıda okuduğum yorumların çoğunda paranın tamamının yatırılması yanlış denilmiş. Evet haklılar büyük iş adamlarının stratejisi bile böyledir. Hepsi kendi deneyimlerini anlatırken söylüyor. Şöyle düşünmek lazım yatırımının tamamını kaybetmek mi? Yoksa 2 katı kar yapmak mı? 2 katı karı paran olduğu sürece yapma şansın hep olucak. Ama paranın tamamını kaybedersen böyle bir şansın olmicak umarım anlatabişimdir bu kendi fikrimi

Forum istatistikleri

Konular
13.636
Kullanıcılar
6.886
Son üye
Geldimgeldimpatlama
Geri