Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Pixels - Pixel Coin Kazanılan Çiftçilik Oyunu

Pixels, P2E mantığıyla başlamış ancak güncellemeler sonrası, level durumuna göre kazanç sağlanabilen çiftçilik oyunudur.

Oyun, birkaç ay sonra ikinci yılını dolduracak ve oyunla oldukça ilgili geniş bir geliştirici ekibe sahiptir. Geliştirici ekip her ay 3-4 defa youtube, X vb platformlardan canlı yayınlar yaparak projeyle ilgili duyuruları yapar, oyunculardan katılmak isteyenleri konuşmacı olarak dahil eder ve sorunları dinler. Geliştiricilerden iki tanesi geçtiğimiz yıl evlenmiş ve evlilik anları oyun içinden canlı olarak yayınlanmış, o günlerde oynamadığım için detayları bilmiyorum.

Oyunun nasıl oynandığına dair youtube'da binlerce video var, onları izleyebilir ve fikir edinebilirsiniz ama en önemli olanı pratik olarak oynamak ve deneyimlemektir. Başlangıçta oldukça karmaşık görünür ama alıştıktan sonra herşeyi ezbere yaparsınız.

Oyuna Ronin Wallet üzerinden kayıt olmanızı öneririm, böylece çekim yapabileceğiniz cüzdan ile oyuna girebileceğiniz cüzdan aynı olur. Oyuna katıldıktan sonra, eğitici bir avatar size eşlik edecek ve eğitiminiz tamamlanana kadar neler yapmanız gerektiğini size aktaracak.

Zaten geliştiriciler kendi görünümlerinden oluşan avatarlar ile oyun içine kendilerini dahil etmiş durumdalar. Bunlardan en çok tanınanları Luke ve Heidi
Oyuna başladığınızda sizinde kendinize ait avatarınız olacak, sol üst menüden avatarınızın görüntüsünü düzenleyebilirsiniz. Oyunu oynadıkça anlayacağınız için yapmanız gerekenleri kısaca anlatacağım. Oyun size içinde ev olan bir uçan ada parçası verecek, bu ada parçasında üretimler yapabilir, oyun içi itemler elde edebilirsiniz. Çeşitli meslek grupları var; tavsiyem hepsini eşit bir şekilde geliştirmenizdir. Bu tür oyunlarda mesleklerden birini fazla geliştirir, diğerini geride bırakırsanız güncelleme sonrası geliştirdiğiniz meslek lav edildiğinde ya da etkisizleştirildiğinde bir süre zorlanırsınız ama eşit geliştirme yaparsanız bu sorunu yaşamazsınız.

Tohumları ekip, sulayıp, toplayarak ürün elde ediyoruz, o ürünlerden yemek pişirebiliyoruz.

Madenlerde kazım yaparak maden itemlerinden çıkarabiliyoruz, onları taş oymada, fırınlamada, marangozhanede kullanarak yeni eşyalar elde edebiliyoruz.

Ormanda ağaçları keserek odun toplayabiliyoruz, odunlardan yine oyun içi ithemlerden elde edebiliyoruz.

Değirmende çeşitli ürünler üretebiliyor, şaraphanede içecek elde edebiliyoruz.

Oyunu oynamak için enerji gereksinimi vardır, Enerji olduğu sürece gelişim hızlı olur. Enerji kısmı 1000'liktir ve dolduğunda boşaltmazsanız yeni enerji üretemezsiniz.

Günde 1 defa uyku hakkı vardır ve uyku 45 saniye sürer 360 enerji verir.

Günde 1 defa 1 saat boyunca sauna'da kalırsanız 240 enerji verir.

Online olsanızda, olmasanızda dakikada 2 enerji kazanırsınız.

Etkinlik günlerinde oyun içinde etkinlik alanında toplanırsanız, etkinlik boyunca üzerinize patlamış mısır yağar ve 1000 civarı enerji kazanırsınız.

Vip üyeler için her 6 saatte bir günde 4 defa 1000 enerji alma hakkı doğar, oyuna girip enerjiyi almanız gereklidir.

resim 3.webp

Bu benim adam, şuan için Tier 2 seviyesinde, yeni başlayanların adası daha küçük olacak, geliştikçe adanızı bütüyme şansınız olacak. Sol alttakiler fırınlar, küçük olanlar tier 1, büyük olanlar tier 2 seviyesindeler.

Fırınların arkasındakiler marangozhane, orada odunla ilgili üretimler yapabiliyorum. Küçük olanlar tier 1 büyük olanlar tier 2 seviyesinde.

Onların arkasındakilerde demir tezgahları, orada madenden çıkardığım itemleri işleyebiliyorum. Onların arkasındaki ağaçlarıda keserek odun elde edebiliyorum, kendi adanızın dışında diğer adalara gitme şansınızda var.

Resimde sol en üstteki göstergeler sırasıyla enerji miktarımı, oyun içi satın alma ve satma işlemlerinde kullandığım coins miktarını ve onun altındaki yeşil elmas görünümündekilerde oyun hesabımdaki pixel kazançlarımı gösteriyor.

Oyuna ekim ayının ilk haftasından sonra başladım, bir kaç gün sonra 35 dolara vip satın aldım ve 1 ay boyunca sadece gelişime odaklandım. Pixel kazanmaya çalışmadım çünkü pixel görevlerini ortaya çıkarmak elinizdeki coins ve item miktarını eritiyor. Gelişime öncelik verirseniz sonrasında pixel kazancı daha hızlı oluyor. Ocak 17'sinde vip sürem doluyor, 3 aylık daha vip i oyun için coins bakiyem ile satın alacağım.

Tier 3 ve üzerindeki ada NFT satışlarının 60-70 bin dolar seviyelerinde olduğunu duydum ama ada satın almayacağım için orayla pek ilgili değilim. Ada satın alanlar, adalarını makinelerle doldurup diğer oyuncuların kullanımına açıyor ve üretilen itemlerden %1 kazanıyor.

Oyundaki tüm itemlerin anlık satış fiyatlarını https://www.pixels.tips/ sitesinden takip edebiliyorsunuz. Bazı ürünler üretiminin zararına satıldığı zamanlarda alınıp, fiyaat yükselince satılabiliyor. Böylece oyun içi coins miktarınızı arttırabilirsiniz. Market bölümü normal borsa gibi düşünülebilir.

resim 1.webp

Bu pixel görevlerini ortaya çıkardığımız ekran, bu alana evin içinden ulaşabilirsiniz. Yeşil elmas görünümündekiler pixel görevleridir, onları yaptığınız anda köşesinde görülen pixel miktarı oyun hesabınıza yansır. 54 Adet 4-leaf cloveregano verme karşılığında 8 pixel kazanabilirsin diyor.

Tamamlanan her görev sonrası yeni görev açılır ve tüm görevler her gece Türkiye saati ile 03.00'da yenilenir. Yeni görevler ekrana düştüğü anda tamamlanması için 24 saatlik süreye tabidirler. Yeni başlayanlar bu görevlere çok odaklanmamalı, gelişimlerine hız vermeli, ilk 1 ay boyunca hiç pixel kazanmamıştım. Sonrasındaki 1 ayda toplam 200 pixel aldım.

Şuanki kurla 1 pixel 0.215 usd

Oyunun başında aldığım bilgilere göre 250-350 level arası oyun içi para olan coins kazançları artıyor, 350 level sonrası pixel kazançları artıyor. Level 500 üzeri X'te günlük görevleri tamamlama sonrası ortalama 1 milyon coins harcayarak tamamladıkları görevlerden 50-80 arası pixel kazananların paylaşımları var. Oyunun TR kullanıcısıda oldukça fazla.

resim 2.webp

Bu bir kaç gün önce tamamladığım görevler sonrası oluşan ekran görüntüsü,

Level 313 teyim, 24 saat içinde toplam 111 görevi 287,647 coins harcayarak tamamlamışım ve 29 pixel kazanmışım. Rekorum günlük 33 pixel ama level sayım arttıkça bu sayıda artacak. Bugün coins harcamak istemedim level 350'ye hızlı ulaşayım diye 100 bin coins karşılığı 6 pixel aldım.

Paylaştığım ilk resimde sol üst menüdeki yıldızlı yere basarsanız hangi meslekte level kaçta olduğunuzu gösteren alttaki mini ekran açılır.

resim 4.webp

İlk yer tarım mesleği level 38 deyim.
İkinci yer ormancılık, level 32 deyim.
Üçüncü yer aşçılık, level 32 yim.
Dördüncü yer madencilik, level 30 dayım.
Beşinci yer marangoz, level 35 deyim.
Altıncı yer demircilik, level 34 teyim.
Yedinci yer taş işleme, level 52 yim.
Sekizinci yer hayvancılık, level 16 yım. (burayı çok önemsemeyin, şimdilik bunun pixel kazancına katkısı yok)
Dokuzuncu yer business, level 44 üm. (şimdilik bununda pixel kazancına katkısı yok)

Oyun sürekli kendini güncelliyor arkadaşlar. Başlarda multi hesaplarla günde 50-80 pixel kazananlar olmuş ama şimdi sakın böyle birşey yapmayın, anında banlanıyorsunuz. Tek hesabı geliştirerek gitmeye çalışın çünkü sürdürülebilirliği sağlayabilmek için ciddi önlemler aldılar. Kaliteli oyuncu kadrosuyla yola devam edeceklerini söylüyorlar ve bunun sadece bir çiftçilik oyunu olmayacağını ileride yeni airdroplar olacağı imasında bulunuyorlar.

Toplamda kaç adet pixel arzı olacağı belli değil ama oyun içinde coins için deli gibi pixel harcayan büyük oyuncular var, onların harcamaları için kullandıkları pixel ler yakılıyor. Güncellemeler öncesinde iki defa 100 usdt ile pixel satın alarak bir kaç gün içinde %25 kar yakaladım. Vip üyeliğimi çıkarmış oldum, bundan sonraki vip alışlarımda oyun içi coins ile olacak.

Geçmişte berry tokenleri için airdrop yapılmış ama o zamanlarda oynamadığım için detayı bilemiyorum.

Botları ve multi hesapları engellemek amacıyla oyun içinde pazara erişmek ve çekim yapabilmek için reputation points (itibar puanı) ihtiyacınız var. Pazara erişmek için 500 reputation points çekim yapabilmek için 1500 reputation points gerekiyor.

Sosyal medya hesaplarınızı, mailinizi, tel nonuzu oyuna eklediğinizde reputation points kazanabiliyorsunuz. Oyun içi görevler çıkıyor onları yaptığınızda yine reputation points kazanabiliyorsunuz. Mesela bir kaç hafta önce bir dakikada yapılabilen basit bir binance görevi vardı 800 reputation points veriyordu. Vip satın alanlar 1500 reputation points kazanabiliyor.

Ben öncelikle hesabımı geliştireceğim diyenlerin takılacağı bir nokta değil ama gelişimi hızlandırmak için pazar faktörü önemli. Şuan için ben ürettiğim içeceklerden aldığım enerji ile sonsuz enerji döngüsünü yaratmış durumdayım. Yani hiç uyumadan 24 saat boyunca oyunu oynayacağım desem, ihtiyacım olan enerji döngüsünü sağlayabiliyorum. Fakat sıkılmamak adına geliştikçe oyunda geçirdiğim süreyi azaltıyorum. niyetim level 350 olunca günlük coins kazancımın tamamını pixel görevlerine harcayım, daha fazla pixel kazanmak. Bunu yaptığımda gelişim ikinci planda kalacak ve oyunda geçirdiğim süre günlük 1 saatlerde kalacak.

Oyunu oynayan bir guüld'in geliştirdiği bir eklenti var. Pixels Game Assistant
Oyunun başlarında bu eklentiye ihtiyacınız olmayacak ama ileri aşamalarda bu eklentiyi kurmanız oyunda geçireceğiniz süreye etki yapıyor ve çok fazla katkısı oluyor. Geliştiricilerin izni vardır, onların onayını aldılar. Tamamen ücretsizdir.

Oyun gelişimi tamamlayana kadar oldukça fazla zaman alıyor, geliştikten ve pixel görevlerine odaklandıktan sonra fazla vaktinizi almıyor. Mobil kullanımıda oldukça rahattır. Aklıma gelen herşeyi yazdım, aklınıza takılan olursa konu altında sorabilirsiniz. Youtube'daki nasıl oynanır videolarına mutlaka zaman ayırın, ilerlemenizde ve oyunu daha iyi kavramanızda katkıları olacaktır. Yazarak anlatınca çok karışık geliyor ama oynadıkca herşey oldukça basitleşiyor. Neyin nerede olduğunu, hangi malzemelerle üretildiğini artık ezbere biliyorum.

Teşekkürler, iyi forumlar..!

Ekli dosyalar

• resim 2.webp
    resim 2.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 1
Moderatör tarafında düzenlendi:
oyunda hesabı olanlar için değerlendirilebilecek bir fırsat, Terra Villa ya ışınlandıktan sonra resimdeki mağaraya girerek açılan yeni sekmede ronin walletinizi bağlayarak free olan bölümlerdeki mini oyunlardan pixel kazanabilirsiniz, kazançlar doğrudan ronin wallete gönderiliyor, elinizdeki kazma ile yeşil kristalleri kıracaksınız. süre bittiğinde veya diğer oyuncular yakınınıza bomba koyduğunda ölürsünüz, free bölümler günde bir defa aktifleşecek, 5-6 defa oynanabiliyor, 4-5 pixel arası aldım, ücretli olanlara girmeyin.

resim 1.webp

Bir ara bayağı kurcalayıp sonunda kısır döngüde hiçbir şey yapamadan kaldığım oyun. Güzel bir döküman olmuş. O zamanlar bende olsaydı belki farklı bir boyuttaydım şuan 🙂
başlangıcını bilmediğim haberim olmayan bir proje, benimde başta haberim olsaydı şuan level olarak başka boyutlarda olabilirdim, dün toplamda level 600 üstü olanlar ortalama 2 milyon coins harcayarak 200+ üzeri pixel aldılar ama yinede zaman ayırabilenler için geç kalınmış değil.

oyuna yeni başlayan veya devam eden arkadaşlar, gece 2 saate yakın güncelleme oldu ve beklenen karnaval etkinliği açıldı, yorumda paylaştığım resimdeki yeşil-kırmızı çizgili çadıra girerek karnaval alanına ulaşabiliyorsunuz, oradan girmeyecekseniz avatarınızı yukarı yürütün ordanda giriş var,

karnavala girinde köprünün üzerinde duran isimli karaktere tıklayın size çam ağacı verecek ve görevi başlatacak, ilk olarak çiftliğinize geri dönüp verdiği çam ağacını yerleştirmeniz gerekiyor, sonra karnavala geri dönüp aynı avatara tıklayın, bu defa size cookie credit verecek onları karnavalda kullanabilirsiniz, karnavaldan alabildiğinizce eşya alın ve verdiği çam ı süsleyin, bu görevin devamında itibar puanı verebilir.. karnaval alanında birçok etkinlik var, içlerinde pixel ile satın alımlarda var, satın almalar dışında ücretsiz olanlardan alabildiğinizce almaya bakın

Hocam, ilk 35 doları amorti etmek için tahmini kaç saat oynamışsınızdır?
Buna yanıt vermek zor hocam, gelişim odaklı gittiğim için kazanç durumunu hesaba katmadım hiç ama şöyle anlatayım.
Sabah uyandınız biriken 1000 enerjiyi 15 dakikada da harcarsınız, 2 saatte de, bu tamamen ne yapmak istediğinizle alakalı,
Bir süre geliştiniz ve pixel kazanmak istiyorsunuz, pixel için oyun içi coins paralardan harcamanız gerekiyor, ne kadar çok görev tamamlarsanız pixel kazanma ihtimaliniz o kadar artar ama coins harcadıkça gelişimiz durur.

resim.webp

Bakın bu bugünkü görev tablom, buna göre 34 görev tamamlamışım karşılığında 124,241 coins harcamışım ve 13 pixel almışım. Şuan en ucuz görevim 23,000 coins lik, devam edersem pixel kazanma sayım artacak ama gelişimim duracak; o yüzden bugün başka görev yapmayacağım, yani koyduğumu hemen geri alayım diye düşünüyorsanız, ilk ay için bu biraz zor ama ikinci ayda alırsınız.

Bu arada vip ücretleri dolar olarak her zaman 35 dolardır, her cuma pixel kuruna göre yeniliyorlar. Şuanki vip ücretleri bu şekildedir.

resim 1.webp

oyun içi coins olarak 3 aylık vip ücreti 7,400,000 coins civarında.

Buna yanıt vermek zor hocam, gelişim odaklı gittiğim için kazanç durumunu hesaba katmadım hiç ama şöyle anlatayım.
Sabah uyandınız biriken 1000 enerjiyi 15 dakikada da harcarsınız, 2 saatte de, bu tamamen ne yapmak istediğinizle alakalı,
Bir süre geliştiniz ve pixel kazanmak istiyorsunuz, pixel için oyun içi coins paralardan harcamanız gerekiyor, ne kadar çok görev tamamlarsanız pixel kazanma ihtimaliniz o kadar artar ama coins harcadıkça gelişimiz durur.

Ekli dosyayı görüntüle 18157

Bakın bu bugünkü görev tablom, buna göre 34 görev tamamlamışım karşılığında 124,241 coins harcamışım ve 13 pixel almışım. Şuan en ucuz görevim 23,000 coins lik, devam edersem pixel kazanma sayım artacak ama gelişimim duracak; o yüzden bugün başka görev yapmayacağım, yani koyduğumu hemen geri alayım diye düşünüyorsanız, ilk ay için bu biraz zor ama ikinci ayda alırsınız.

Bu arada vip ücretleri dolar olarak her zaman 35 dolardır, her cuma pixel kuruna göre yeniliyorlar. Şuanki vip ücretleri bu şekildedir.

Ekli dosyayı görüntüle 18158

oyun içi coins olarak 3 aylık vip ücreti 7,400,000 coins civarında.
Teşekkür ederim hocam yanıt için, bende sizin gibi gelişim odaklı bir şekilde oynamayı düşünüyorum ama birkaç sorum olacak:
siz ortalama olarak günlük kaç saat oynadınız bu seviyeye gelebilmek için
oyuna ilk başladığınızda coins kazanma yönteminiz neydi
hızlı bir gelişim için ne yapılmalı ve nelere dikkat edilmeli

Teşekkür ederim hocam yanıt için, bende sizin gibi gelişim odaklı bir şekilde oynamayı düşünüyorum ama birkaç sorum olacak:
siz ortalama olarak günlük kaç saat oynadınız bu seviyeye gelebilmek için
oyuna ilk başladığınızda coins kazanma yönteminiz neydi
hızlı bir gelişim için ne yapılmalı ve nelere dikkat edilmeli
Tam tarihi bilmiyorum ama sanırım ekim 10 larda başlamıştım, 4-5 gün oyunu anladıktan sonra vip aldım, vip alınca pazar açıldı, pazar gelişimi inanılmaz hızlandırıyor çünkü oyunda sahip olmakta zorlandığınız gerekli ürünleri pazardan alabiliyorsunuz ve kazançlı ürünleri üretip pazarda satabiliyorsunuz.

Anlık ürünlerin maliyeti ve satış fiyatlarını paylaşan https://www.pixels.tips/ sitesini mutlaka kullanın. Mesela şu Fireplace itemini İnnevation binasındaki makinede 10 dakikada üretebiliyorum.

resim 2.webp

üretmek için hangi malzemelerin gerektiği bilgileri var ve her ürün pazarda ne kadar olduğunu gösteriyor. Harcayacağınız enerji dahil bunu üretmek 46,471 coinse mal oluyor. 10 Dakikada ürettikten sonra pazara koyup anlık satış fiyatından satarsanız fiyetı 53,330 ediyor. Sadece bu makinedeki 10 dakikalık üretimle 7 bine yakın coins kazanmış olacağım,

oyunun başında olanlar için bu item henüz açık olmayabilir, geliştikçe açılacaklar, bunu örnek olması için paylaştım. Bir bilgi daha vereyim, dün 300 kusur coinslerden satın aldığım Construction Powder şuan 727 coins te, iki bin taneye yakın satın almıştım, 1 milyona yakın coins kazancım var.

Tam tarihi bilmiyorum ama sanırım ekim 10 larda başlamıştım, 4-5 gün oyunu anladıktan sonra vip aldım, vip alınca pazar açıldı, pazar gelişimi inanılmaz hızlandırıyor çünkü oyunda sahip olmakta zorlandığınız gerekli ürünleri pazardan alabiliyorsunuz ve kazançlı ürünleri üretip pazarda satabiliyorsunuz.

Anlık ürünlerin maliyeti ve satış fiyatlarını paylaşan https://www.pixels.tips/ sitesini mutlaka kullanın. Mesela şu Fireplace itemini İnnevation binasındaki makinede 10 dakikada üretebiliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 18159

üretmek için hangi malzemelerin gerektiği bilgileri var ve her ürün pazarda ne kadar olduğunu gösteriyor. Harcayacağınız enerji dahil bunu üretmek 46,471 coinse mal oluyor. 10 Dakikada ürettikten sonra pazara koyup anlık satış fiyatından satarsanız fiyetı 53,330 ediyor. Sadece bu makinedeki 10 dakikalık üretimle 7 bine yakın coins kazanmış olacağım,

oyunun başında olanlar için bu item henüz açık olmayabilir, geliştikçe açılacaklar, bunu örnek olması için paylaştım. Bir bilgi daha vereyim, dün 300 kusur coinslerden satın aldığım Construction Powder şuan 727 coins te, iki bin taneye yakın satın almıştım, 1 milyona yakın coins kazancım var.
Anladım hocam peki başkalarının toprağında iş yapmanın bir dezavantaji var mı?

Anladım hocam peki başkalarının toprağında iş yapmanın bir dezavantaji var mı?
gelişimi hızlandırır, hiç bir dezavantajı yok. ada sahipleri üretilenlerden %1 kazanır ama bu kullanandan gitmez, şöyle düşün değirmende bişey üretmen gerek Terra Villa da bir tane değirmen var, 10 tane üretmen gereken şeyi 10 farklı adada aynı anda üretebilirsin, böylece gelişim hızlanır

Forum istatistikleri

Konular
13.827
Kullanıcılar
6.948
Son üye
SukruEmre
Geri