Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Resmi gazetede kripto paralar hakkında önemli yönetmelik- 16.04.2021

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Juf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yönetmelikteki 4. madde tüm ödeme kuruluşlarının borsalara para transferini yasaklıyor. Benim anlamadığım; sadece Papara v.b. kuruluşları değil tüm bankaları da kapsamıyor mu durum? Eğer öyleyse, kripto para ticaretine vergi getirmekten tamamen vazgeçilmiş ve tümüyle yasaklanmış gibi bir anlam çıkmıyor mu?
Bankaların tanımı bankalardır. Diğer kuruluşlar için tanım yapılmak zorunda aracı kuruluş vs.

Not yavaş yavaş ayılıyorum 🙂

Bence bu ödeme muhabbetinden daha önemlisi şu; yönetmelik Türkiye'den çıkacak kripto parayla ilgili herhangi bir start up'ın ve kripto parayla ödeme almaya hazırlanan hizmet ve mal tedarikçilerinin de önünü kesmiş oluyor. Çok yazık.

Bence bu ödeme muhabbetinden daha önemlisi şu; yönetmelik Türkiye'den çıkacak kripto parayla ilgili herhangi bir start up'ın ve kripto parayla ödeme almaya hazırlanan hizmet ve mal tedarikçilerinin de önünü kesmiş oluyor. Çok yazık.
kripto para ile yapılacak ticaretin önün kesmek zorunda çükü vergiye tabi etmekte sıkıntılar yaşıyor nakit ticaretin limiti var banka üzerinden yapılan ticarete fatura kesmek zorundayız ama kripto para ile yapılacak ticarette hiç bir zorunluluk yada limit yok. Bu yüzden devlet için önemli konu vergi kaçırma durumu oluyor

kripto para ile yapılacak ticaretin önün kesmek zorunda çükü vergiye tabi etmekte sıkıntılar yaşıyor nakit ticaretin limiti var banka üzerinden yapılan ticarete fatura kesmek zorundayız ama kripto para ile yapılacak ticarette hiç bir zorunluluk yada limit yok. Bu yüzden devlet için önemli konu vergi kaçırma durumu oluyor
Bunun çözümü toptan yasaklamak değil ki. Bir regülasyon getirilebilirdi. Bu yönetmeliği madem kontrol edemiyorum toptan yasaklayayım olarak okuyorum ben. Verginin mutlaka getirilmesi gerekiyor. Sonuçta ortada bir gelir elde etme durumu var. Bu gelirden devletin vergi talep etme hakkı olmalı ama teknolojinin kullanılmasının yasaklanması bizi kesinlikle geriye götürür ve dünyayla yarışamaz hale getirir.

Bu devlet neyi yasaklıyorsa bunu hep kısa vadeli olarak çözüm olarak görüyor. Geçen ay Yağ Fiyatları çok yüksek diye İhracatı yasaklamışlardı.
Bknz. https://www.dunya.com/ekonomi/zeytinyagi-ihracatina-20-yil-sonra-yasak-geldi-haberi-615139

Kripto konusuna gelecek olursak bana göre başta sistemi "Hizmet için TL kullanın" başlığı altında açıp, (Madde 1) Vatandaşın parasını TL'de tutmasını çalışıyorlar gibi geliyor. Madde 4'de ise buna aracı edenlerin(Papara, Paycell) hizmet veremeyeceğini söylüyor.

Tabi bu yazdıklarım tamamen benim görüşüm. Maddeleri yanlış da yorumlamış olabilirim. Yada bu amca gibi İnanmayabilirim de 😀

Bunun çözümü toptan yasaklamak değil ki. Bir regülasyon getirilebilirdi. Bu yönetmeliği madem kontrol edemiyorum toptan yasaklayayım olarak okuyorum ben. Verginin mutlaka getirilmesi gerekiyor. Sonuçta ortada bir gelir elde etme durumu var. Bu gelirden devletin vergi talep etme hakkı olmalı ama teknolojinin kullanılmasının yasaklanması bizi kesinlikle geriye götürür ve dünyayla yarışamaz hale getirir.
Evet haklısın ama bizim tarihimizde var bir matbaa hikayesi var bilirsiniz. insan oğlu anlamadığı ve önüne geçemediği şeyi her zaman kötüleyip yasaklamıştır. bu yönetmelik okyanusa giden yolda ilk adım daha kaç kere değiştirip yontacaklar Allah bilir. Ama her seferinde şunu belirtiyorum yapılan hiç bir düzenleme bize faydalı olmayacak hep bizden alacak başkalarına verecek.

Evet haklısın ama bizim tarihimizde var bir matbaa hikayesi var bilirsiniz. insan oğlu anlamadığı ve önüne geçemediği şeyi her zaman kötüleyip yasaklamıştır. bu yönetmelik okyanusa giden yolda ilk adım daha kaç kere değiştirip yontacaklar Allah bilir. Ama her seferinde şunu belirtiyorum yapılan hiç bir düzenleme bize faydalı olmayacak hep bizden alacak başkalarına verecek.
Aynen öyle. Memleket bir treni daha kaçırmış olacak maalesef.

Forum istatistikleri

Konular
13.927
Kullanıcılar
6.969
Son üye
edjams
Geri