Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Şimdi Ne Dinliyoruz?

@staluer hocam tüm video, müzik, şarkı sözleri, enstrümanlar, vs tek bir ai programı ile mi yapılıyor? Şu işi müsait bir zamanda iyice detaylandırsanız hocam? Belki yarım müzisyen olarak biz de biraz nasipleniriz. 😁

Normalde hepsini https://www.udio.com/home ve https://suno.com/ yapay zeka ile müzik üretme siteleri yapıyor.
Ama şarkı sözleri biraz mantıksız oluyor. Şarkı sözleri için chatgpt, caludeai, gemini vb. kullanıyorum. Bazen de mevcut şiirlerden faydalanıyorum.
Müzik tarzını sen belirliyorsun, hayal gücüne kalmış (Türkçe pop, edm, hip-hop, slow, uplift vb.). Enstrüman, vokal, koro vb. yazıyorsun ama yapay zeka her zaman bunu uygulamıyor.
Onlarca şarkı tarzı deniyor ve şarkı ürettiriyorum, içlerinden bir tanesini seçiyorum bana göre iyi olan. Diğerleri tarihe karışıyor silinerek 🙂
Klipler için şimdilik Canva kullanıyorum.

Ayrıntılı rehber için müsait zamanda bir konu açarım.

@staluer hocam bekliyorum yazınızı..

Ek bir soru da sorayım müsadenizle: Kendimiz de enstrüman ekleyebiliyor muyuz? Bizim ekleyeceğimiz enstrümanı/notaları çözebilir mi acaba ai? Ona uyum sağlayabilir mi?

Yazınızda bunu da cevaplarsanız hocam çok müteşekkir olurum. 😇

Hocam şarkılar fena değil. Özellikle yeni nesle daha çok hitap edebilir.

Şu aşamada benim daha çok dikkat çekmek istediğim nokta, işin emek kısmı, te'lif kısmı. Buna şimdiden bir hâl çare bulmalısınız.

Yarın bir gün başkası "ben yaptım" deyip çalmasın emeklerinizi. Bunun teknik olarak detaylarını ya da maliyetini bilmiyorum ama hak haktır. Emek var ortada.

telif olarak şimdilik tek olayımız benim hesabımda üretilmiş şarkılar. yani şarkının benim hesabımdan üretilmiş olduğu belli.
ama yasal bir telif olayı yok şimdilik anladığım kadarıyla.
onu araştırıyorum.

Forum istatistikleri

Konular
13.828
Kullanıcılar
6.948
Son üye
SukruEmre
Geri