Neler yeni
Misafir görüntüleme limiti aşıldı
  • İzin verilen maksimum misafir görüntüleme sayısına ulaştınız
  • Bu kısıtlamayı kaldırmak için lütfen aşağıdan kayıt olun
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Terra Luna 'da Roket Çakıldı.

Theleoncoin

Whale
Moderatör
images - 2022-05-11T090344.905.webp


Uzun zamandır güzel başarılara imza atan Terra son dönemlerde topladığı bağışlar ile ciddi miktarlarda bitcoin alımı gerçekleştirerek ön plana çıkmayı başarmıştı. Terra ağının stabil coini olan ust de kullanım alanının artması ile birlikte Binance USD yani Busd' u geçen ay işlem hacminde geride bırakarak yeni bir başarıya imza atmıştı. Terra bir şok alanda yaptığı projeler ile adından söz ettirerken bir çok kaynakta bir saldırı yaşaması ile ust nin sabitleyici sisteminin çöktüğü belirtildi. Bu hareket ile birlikte ust dolar karşısında ciddi bir düşüş yaşamaya başladı. 0.6 dolara kadar düşen ust sonucunda Luna da ciddi manada kan ve kaybetmeye başladı.

Nisan ayında 120 dolar seviyelerinde olan Luna bitcoin ve ust paritesinde yaşanan düşüş ile birlikte 9 dolara kadar düşüş yaşadı. Gün içerisinde %70 seviyelerinde kan kaybeden luna yatırımcıları ciddi zarara uğratırken Binance terra ağınındaki yatırma ve çekme işlemlerini askıya aldığını duyurdu.

Screenshot_20220511-090439771~2.webp


Bir çok vadeli işlem yapılan platform ise luna işlemlerini durdurduğunu duyurdu. Luna yaşanan bu sorun stabilcoin lerin güvenirliğinin sorgulanmasına neden olurken ust paritesinin dolar karşısında nasıl sabitleneceği ise yatırımcıların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bunun ile birlikte Busd ve Tehter gibi büyük stabil coinlerin aynı yerinde kalması ile ceolar ağlarının güvenli olduğu konusunda paylaşımlarda bulunuyorlar.

Terra gibi büyük bir projenin bu şekilde sarsılmasının diğer projeleri nasıl etkileyeceği ilerleyen günlerde belirlenecekken regülasyon ve kripto karşıtı söylemlerin ise eli daha da güçlenmekte.

Not: yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte terra nın ciddi btc rezervi olduğunu varsayarsak kısa sürede sorunu çözeleceğini düşünüyorum. Fırsat olarak bu seviyeleri değerlendirmeyi düşünüyorum.
 
An itibarı ile Luna 1.63 UST 0.44.. İlk manipülasyondan sonra 0.90 seviyelerine kadar tekrar toparlamıştı. Tamda BTC 29 a bandından dönüp yukarı yönlü biraz toparlamışken, kripto camiası ve yatırımcıları aşırı olumsuz etkileyen bir olay haline geldi. Umarım toparlayabilirler
 
Luna yanında bir çok coini batıracak gibi sabahtan beri deli gibi avax satıyorlar avax anında kendi topluyor onun sattığını ne kadar dayanır buna Luna önce kendini sonra tüm piyasayı bitirdi yarı yarıya düne göre içerdeyim elinde Luna olanın Allah yardımcısı olsun
 
2017 yılında ayı sezonunu başlatan IOTA şimdi yerini Luna'ya bıraktı.
 

Forum istatistikleri

Konular
14.128
Mesajlar
70.710
Kullanıcılar
7.107
Son üye
atobaba
Geri
Üst