Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Ülkelerin kripto paralara karşı tavırları.

Kripto paralar her ne kadar insanları kendine çekip bir yatırım ve bazı durumlar ve yerlerde ödeme olarak da kullanılıyor.Peki devletlerin kripto paraya karşı tavırları ne bildiğim ve araştırdığım kadarıyla sizlere anlatmaya çalışacağım.

Almanya:Almanya kripto paraları özel alım-satım borsalarında ödeme aracı olarak kabul etmiş.

ABD: Amerika'da eyaletler birbirinden ayrı karar ve onaylar vermekte.

Arjantin:Tek bildiğim yasal para birimi olarak değerlendirilmediği.

Belçika: Potansiyel bir araç olarak kabul edilmekte.

İngiltere:Kripto paralar bu ülkede sadece tek amaçlı işlemleri gerçekleştirmeye yönelik bir para olarak kabul etti ve buna ek olarak %20'ye varan vergi geleceğini duyurdu.(O nasıl vergi öyle kazanılan paranın 5'de biri gitti şimdiden)

Çin:Çin kripto paralara karşı sanki biraz ön yargılı gibi.Taa 2013 yılında Kripto Paraların Riskine Karşı adıyla bir duyuru yayınlamış.(Bunu da yeni öğrendim)

Danimarka: Danimarka nakit kullanımını kaldırıp dijital para birimine geçmek isteyen ülkelerden biri ancak asıl gücün yine de kendi merkezlerinde olmasını istiyorlar bu da bana kendi kripto paralarını çıkarabileceklerini düşündürüyor.

Singapur:Sinagapur 2013'te yayınladığı bildirgede işletmelerin kripto paraların mal ve hizmet alım satımında para gibi kullanmalarına karşı çıkmayacağını söylemiş.

Türkiye'ye değinmedim çünkü ülkemizde daha doğru dürüst ne bir yasa ne de bir onay var sadece ödeme aracı olarak kullanılmayacağını açıklandı.

Sizce hangi ülkeler nerde doğru,nerede yanlış yapmış hangi ülkelerin kararları doğru ve bizde bunlara yakın bir kanun çıkarmalıyız?
Yoksa apayrı bir kanun ve yasa çıkabilir mi?

Son düzenleme:
Çok pardon araştırdığım kadarıyla yazmışsınız ve altta kaynak diyorsunuz tam anlayamadım. Gazete ismi verilebilir.

Okunaksız, iç içe cümleler ile yazılmış bir yorum. Lütfen cümleler arasına birer boşluk bırakın.
Kripto paralar her ne kadar insanları kendine çekip bir yatırım ve bazı durumlar ve yerlerde ödeme olarak da kullanılıyor.Peki devletlerin kripto paraya karşı tavırları ne bildiğim ve araştırdığım kadarıyla sizlere anlatmaya çalışacağım.

Almanya:Almanya kripto paraları özel alım-satım borsalarında ödeme aracı olarak kabul etmiş.

İngiltere:Kripto paralar bu ülkede sadece tek amaçlı işlemleri gerçekleştirmeye yönelik bir para olarak kabul etti ve buna ek olarak %20'ye varan vergi geleceğini duyurdu.(O nasıl vergi öyle kazanılan paranın 5'de biri gitti şimdiden)

Çin:Çin kripto paralara karşı sanki biraz ön yargılı gibi.Taa 2013 yılında Kripto Paraların Riskine Karşı adıyla bir duyuru yayınlamış.(Bunu da yeni öğrendim)

Danimarka: Danimarka nakit kullanımını kaldırıp dijital para birimine geçmek isteyen ülkelerden biri ancak asıl gücün yine de kendi merkezlerinde olmasını istiyorlar bu da bana kendi kripto paralarını çıkarabileceklerini düşündürüyor.

Singapur:Sinagapur 2013'te yayınladığı bildirgede işletmelerin kripto paraların mal ve hizmet alım satımında para gibi kullanmalarına karşı çıkmayacağını söylemiş.

Türkiye'ye değinmedim çünkü ülkemizde daha doğru dürüst ne bir yasa ne de bir onay var sadece ödeme aracı olarak kullanılmayacağını açıklandı.

Sizce hangi ülkeler nerde doğru,nerede yanlış yapmış hangi ülkelerin kararları doğru ve bizde bunlara yakın bir kanun çıkarmalıyız?
Merhabalar.Bence artık tüm ülkelerin kripto paraların önünü açması gerekiyor.Çünkü geleceğin para birimi kripto paralardır.Bu nedenle kripto paraların akişini düzenleme ile ilgili çıkarılan kanunların ilk başta insanlara ağır geleceğini düşünüyorum.Çünkü devletler kendilerini zarara uğratmamak için biraz ağır vergiler ve şartlar getirebilir bence normal bir durum.Daha sonra sistemin oturup getirilen vergilerde ve şartlarda mecburi düzenlemeye gideceklerini tahmin ediyorum.O yüzden bence panik yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum.Görüşlerim bu yönde teşekkürler.YTD

Kripto paralar geleceğin para birimi değil bir emtia olarak kalır diyorum.Devletler kendilerinin yönetemediği bir para birimi neden istesin ? Geleceğin teknoloji blockchain bu doğru bir ifade olabilir ama kripto varlıklar için geleceğin para birimi ifadesi bana doğru bir ifade olarak gelmiyor. Dijital paralar evet gelecekte kullanılacaktır.Devletlerin kağıt para basma maaliyetleri ve piyasaya sürme hızları bakımdan dijital paralar olumlu yönde hayatı etkileyecektir.YTD

çok doğru bir şey her ülke kripto paralar için yasa koyuyor ama türkiyenin neden gerek duymadığını anlamadım belkide ilerleyen zamanlarda çıkarılabilir bunu şimdiden bilemeyiz

Kimin yönettiği belli olmayan parayı devletlerin hoşuna gitmez çünkü elinde sonunda ucu bankacıya emlakcıya herkese zararı var diye düşünüyor devlet. Dünyada henüz kripto paraya hazır değil bence. Önce demir ve kağıt paraların kalkması lazım(bana soracak olursanız çok çabuk kalkıyor bile) bunu bir 5-10 yıl içinde anca sindirebiliriz diye düşünüyorum. Sonra zaten çorap söküğü gibi gelir

Forum istatistikleri

Konular
13.701
Kullanıcılar
6.899
Son üye
KivancYildirim
Geri