Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Ülkelerin kripto paralara karşı tavırları.

Kendi görüşüm olarak ülkemizinde bir kripto para birimi olmasını isterim ama işin içinde hile olmadan. Lakin şu sıralar herkesın aklında şu soru. Yatırım yaptık diyelim. Hadi kapanır veya paramızı vermezlerse ? Bu soruyu bircok kişiden duydum cevremde dahil buna. Artık insanlarımız birşeyler alıp satarken bile çekiniyorlar. Ülkelerin yasak koyma sebeblerinden biride bu işin içinde kara para olayının geçmesi. Bunun önüne geçmek için konulan yasaklarda bir hayli ortada.
 
Ülkeler kripto paralara bir anlam yükleyemediği için pek olumlu bakmamaktadır fakat kripto paralar ilerleyen zamanlarda hayatımıza mutlaka girecektir. YTD.
 
Kripto paralar her ne kadar insanları kendine çekip bir yatırım ve bazı durumlar ve yerlerde ödeme olarak da kullanılıyor.Peki devletlerin kripto paraya karşı tavırları ne bildiğim ve araştırdığım kadarıyla sizlere anlatmaya çalışacağım.

Almanya:Almanya kripto paraları özel alım-satım borsalarında ödeme aracı olarak kabul etmiş.

ABD: Amerika'da eyaletler birbirinden ayrı karar ve onaylar vermekte.

Arjantin:Tek bildiğim yasal para birimi olarak değerlendirilmediği.

Belçika: Potansiyel bir araç olarak kabul edilmekte.

İngiltere:Kripto paralar bu ülkede sadece tek amaçlı işlemleri gerçekleştirmeye yönelik bir para olarak kabul etti ve buna ek olarak %20'ye varan vergi geleceğini duyurdu.(O nasıl vergi öyle kazanılan paranın 5'de biri gitti şimdiden)

Çin:Çin kripto paralara karşı sanki biraz ön yargılı gibi.Taa 2013 yılında Kripto Paraların Riskine Karşı adıyla bir duyuru yayınlamış.(Bunu da yeni öğrendim)

Danimarka: Danimarka nakit kullanımını kaldırıp dijital para birimine geçmek isteyen ülkelerden biri ancak asıl gücün yine de kendi merkezlerinde olmasını istiyorlar bu da bana kendi kripto paralarını çıkarabileceklerini düşündürüyor.

Singapur:Sinagapur 2013'te yayınladığı bildirgede işletmelerin kripto paraların mal ve hizmet alım satımında para gibi kullanmalarına karşı çıkmayacağını söylemiş.

Türkiye'ye değinmedim çünkü ülkemizde daha doğru dürüst ne bir yasa ne de bir onay var sadece ödeme aracı olarak kullanılmayacağını açıklandı.

Sizce hangi ülkeler nerde doğru,nerede yanlış yapmış hangi ülkelerin kararları doğru ve bizde bunlara yakın bir kanun çıkarmalıyız?
Yoksa apayrı bir kanun ve yasa çıkabilir mi?
Merhabalar.
Bence kripto paralar ile ilgili çıkarılacak olan yasalar ilk başta insanlara ağır gelecektir. Daha sonra düzeltmeler ile daha düzgün bir yola gireceğini düşünüyorum. YTD
 
Bir şeylerden kaçmak yerine onların üzerine gitmeliyiz. Bu da işte demek oluyor ki Kripto paralardan kaçamayız. Başlı başlına zaten biz bir teknolojinin içerisindeyiz. Onun savaşmak yerine onla iş birliği yaparak güzel seviyelere getirmemiz gerekiyor.
 
teşekkürler bu paralar artık bir ödeme aracı yerine yatırım aracı olarak kullanılıyor
Arzi yüksek tutarlarsa bu iş düzelir. Örneğin 100 katrilyon vs gibi bir arz lazim. Misal CEP Coin yapsalar. Bununu toplam arzina da Atıyorum 100 katrilyon deseler. CEP coin hemen değerlenmeyecektir. 10 yil içinde manipilasyondan uzak bir şekilde yavaş yavaş degerlenecektir. Ayrica bilgisayardan çok anlamayan insanlar için arayüz de gerek. Sadece arzın çok olması yeterli değil. Bilgisayarlar ilk çıktığı zaman kara ekran veya mavi ekran üstünden sadece kod satırları şeklinde işlem yapılırdı. Siradan insanlarca anlamsız şeylerdi yani. Sonra Microsoft şirketi pencere ve klasör sistemi getirdi. Gunumuzde herkes çok kolay bir şekilde bilgisayar kullanıyor. En azından çoğu kişi kullanıyor. Telefon üzerinden madencilik vs gibi sistemsel birsey geistirilse. Mesela ben arkadaşımdan tanesi 1 lira olan 10 adet yumurta alsam. Ödemeyi de onun cep telefonundaki cüzdana CEP coin olarak göndersem. Cep koinin değeri de günümüzde. Atıyorum 100 bin adeti. 1 TL ye eşit olsa. 10 yıl içinde tanesi 1 TL değerine ulaşsa. Yavas yavaş yaygınlaşır bu coin. Ama arzı çok az tuttuklarını için ve kullanım kolay olmadığı için. Ödeme aracı olmaktan çok yatırım aracı günümüzde coinler.
 

Forum istatistikleri

Konular
13.701
Mesajlar
66.136
Kullanıcılar
6.900
Son üye
servercc
Geri
Üst