Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Ünlü Fenomen ve İnternet Sitesi Sahibi Tüm Kripto Varlıklarını Kaybetti!!!

Theleoncoin

Whale
Moderatör
DunVn1Kw_400x400.jpg

Kripto para haberciliği ve kripto paralar ile ilgili paylaşımları ile ünlü olan fenomen Twiter ( X ) kullanıcısı coin mühendisi sosyal medya kanalından yaptığı paylaşım ile tüm borsa hesaplarındaki kripto varlıkları çaldırdığını açıkladı.

İşim gereği de beni yakından ilgilendiren paylaşıma göre gün içerisinde Coin Mühendisi kendi şahsi hespalarını ait kullandığı cep telefonuna gelen hat taşıma işlemlerinin tamamlandığına dair mesaj sonrasında maillerinin şifrelerinin de değiştirilmesi ile şahsi hesapları ile bağlantısının kesildiğini ardından ise tüm kripto para borsalarındaki hesaplarının şifrelerinin de değiştirilmesi ile birlikte hesaplarının boşaltılmaya başladığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Coin mühendisi markası ile haber ve eğitimleri de yayınladığı web sitesi ve farklı platformlarda farklı hesaplar ile yüz binlerce takipçisi olan kullanıcı borsalara erişimlerinin olmadığını hat değişikliğinin bilgisi dışında gerçekleştiğini bu nedenle de şifrelerinin değiştirildiğini takipçilerine duyurdu.

Konu ile ilgili olarak ise yerli borsa ceo su Ahmet Onur Yeygün yaptığı paylaşımda kullanıcının şifre değiştirme işlemi ardından kendilerine bilgi verilmesi ile birlikte söz konusu kullanıcının tüm varlıklarının TL bakiyesine çevrildiğini ve bir kaç günlük şüpheli işlemlerin takip edildiğini kurtarma için gerekli işlemlerde yardımcı olacaklarını duyurdu. Yani şuan için coin mühendisinin bitci platformunda yer alan varlıklarının bir çoğunun kurtarıldığı paylaşıldı. Bitci sosyal medya hesabından ceonun paylaşımı sonrasında Bağlı, Güvenli paylaşımı yaparak konuyu kendi aleyhine çevirmeyi başardı.

Gelelim olayın sizinde başınıza gelmemesi için yapabileceklerinize uzu yıllardır kriminal alanında çalışmam nedeni ile bu tarz davalar ile çok karşılaştım hatta Emniyet, jandarma kriminal ve adli tıp ile özel bilirkişi dosyalarının %90 ı bu davalardan oluşmaktadır. Operatörlerin bayileri kullanıcıların imzalarının ve kimlik fotokopilerinin taklit edilmesi ile bir çok kişiye hat çıkartmakta ve cihaz satmaktadır. Tabiki resmi kişilerin bunlardan haberi olmamaktadır. Aynı şekilde hat değişiklikleri de operatör bayileri tarafından imza karşılığı yapılmaktadır. Ancak e imza gibi olayların ve tablete imzaların kullanılması ile bu işlemler oldukça kolay bir şekilde taklit edilmektedir.

Bu nedenle şahsi imzalarınızın son derece zor şekilde karakteristik olarak atılması imzanızın taklit edilmesinin önüne geçmektedir. Bu anlamda zor imzaları takit etmeye uğraşmayan kötü niyetli operatör bayileri sizlerin hesaplarını çalmaya uğraşmamaktadır. Özellikle rast gele atılan imzalar dolandırıcılık davalarında ön plana çıkmaktadır. İmzanızda bulunacak karakteristik özellikler ile her türlü dolandırıcılıktan kurtulabilirsiniz.

Satoshiturk ve The Leon Coin olarak Coin Mühendisine geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.

@SatoshiTURK dün konuştuğumuz güvenli platform ve cüzdan konusunda acil bilgilendirme yapman lazım

Son düzenleme:
@Vonzarovich konu hakkında bilgi verirsen nasıl korunuruz hepimizin ihtiyacı var

OKX Türkiye coin mühendisinin okx hesaplarının tüm işlemlere dondurulduğunu açıkladı ancak şimdiye kadar olan hesaplar için sorun belli değil, Kullanıcının son olarak avax vadeli işleminden 1 M dolar kazanç sağladığı biliniyor.

1- herkese kimliğinizin fotokopisini vermeyin.
2- kimlik fotokopisi vermeniz gerekiyorsa bile üzerine ne maksatla kullanıldığını kimliğin üzerine gelecek şekilde yazın ( fotokopisi isteyen firma itiraz etse bile kimlik fotokopisi o şekilde de kullanılabilir. Zaten halihazırda fotokopi makinasından geçmiş bir kimlik fotokopisinin yasal olarak resmi evrak niteliği taşımadığını belirtmek isterim)
3- Sosyal medya da kişisel fazla bilgi paylasmayin.
4- kripto hesaplarinizdaki miktarlar size özel olarak kalsın. Takip edilmenize ve hedef olmaniza neden olabilir.
5- fenomen bile olsanız takma ad ile iş yapın, gerçek kimliğinizi gizli tutun
6- eğer fenomenseniz ve çok paranız varsa tüm işlemlerinizi vekalet yoluyla avukatiniza yaptirin. Tanınıp kişisel bilgilerinizle işlem yapılmaya calısılabilirsiniz.
7- klasik olarak gelen her linke tıklamayın her dosyayi açmayın.
8- her borsada KYC işlemi gerçekleştirmeyin.

Aklıma gelenler bunlar. Tüm bunların yanında küçümsemek için söylemiyorum ama açlık sınırının altında maaş ile çalışan insanlara emanet kişisel verilerimiz. Nüfus personeli, telekominikasyon şirketleri, doğal gaz ,elektrik dağıtım şirketleri, belediye personeli vb. Siz ne kadar gizlemek isterseniz isteyin, asıl önemli olan asla hedef olmamak. Hedef olduğunuzda 100 tanesi olmasa bir tanesinin kanı bozuk çıkıyor bu çalışanlardan ve her türlü dolandiricilik işlemi kolaylıkla yapilabiliyor.

1- herkese kimliğinizin fotokopisini vermeyin.
2- kimlik fotokopisi vermeniz gerekiyorsa bile üzerine ne maksatla kullanıldığını kimliğin üzerine gelecek şekilde yazın ( fotokopisi isteyen firma itiraz etse bile kimlik fotokopisi o şekilde de kullanılabilir. Zaten halihazırda fotokopi makinasından geçmiş bir kimlik fotokopisinin yasal olarak resmi evrak niteliği taşımadığını belirtmek isterim)
3- Sosyal medya da kişisel fazla bilgi paylasmayin.
4- kripto hesaplarinizdaki miktarlar size özel olarak kalsın. Takip edilmenize ve hedef olmaniza neden olabilir.
5- fenomen bile olsanız takma ad ile iş yapın, gerçek kimliğinizi gizli tutun
6- eğer fenomenseniz ve çok paranız varsa tüm işlemlerinizi vekalet yoluyla avukatiniza yaptirin. Tanınıp kişisel bilgilerinizle işlem yapılmaya calısılabilirsiniz.
7- klasik olarak gelen her linke tıklamayın her dosyayi açmayın.
8- her borsada KYC işlemi gerçekleştirmeyin.

Aklıma gelenler bunlar. Tüm bunların yanında küçümsemek için söylemiyorum ama açlık sınırının altında maaş ile çalışan insanlara emanet kişisel verilerimiz. Nüfus personeli, telekominikasyon şirketleri, doğal gaz ,elektrik dağıtım şirketleri, belediye personeli vb. Siz ne kadar gizlemek isterseniz isteyin, asıl önemli olan asla hedef olmamak. Hedef olduğunuzda 100 tanesi olmasa bir tanesinin kanı bozuk çıkıyor bu çalışanlardan ve her türlü dolandiricilik işlemi kolaylıkla yapilabiliyor.
bunla ilgili araştırma yaptım telekom operatörleri gizli soru ve cevap belirlemesi yapılıyormuş tüm işlemlerde bunlar isteniyormuş böylece hesap koruması daha kolay oluyormuş ancak e pin yada e devlete gelen kod gibi güvenlik önlemleri de var yani yeni kimliklerdeki cip okutulmadan hiç bir işlem yapılmıyor.

mail adresinin şifresini değiştirmişler cep telefonu numarası ellerinde olduğu için yani size gelen mail aynı zamanda karşı tarafa da gidiyor ancak cep telefonuna gelen şifre direkt karşı tarafa gidiyor böylelikle siz reaksiyon alamıyorsunuz zaten çekim ve onaylama saniyeler içinde oluyor hiç bir borsaya direkt olarak ulaşım imkanı olmadığı için siz mail atıp işlemi bildirene kadar çekim yapılmış oluyor çekim soğuk adreslere yada merkezi olmayan metamask gibi alanlşara yapıldı ise takip ve kimlik tespiti zor oluyor. yani dava açılsa bile senelerce sürer gider

bunla ilgili araştırma yaptım telekom operatörleri gizli soru ve cevap belirlemesi yapılıyormuş tüm işlemlerde bunlar isteniyormuş böylece hesap koruması daha kolay oluyormuş ancak e pin yada e devlete gelen kod gibi güvenlik önlemleri de var yani yeni kimliklerdeki cip okutulmadan hiç bir işlem yapılmıyor.
Ben yeni hat aldım, numara taşıdım aynı gün içerisinde. Benden sadece e devlette ikametgah belgesi varya karekodlu onu istedi, tabletle benim telefonumun içinden fotoğrafını çekti. Tüm işlemleri halletti 🙂 gizli sorum varsa bile ben bilmiyorum 🙂

Forum istatistikleri

Konular
13.843
Kullanıcılar
6.950
Son üye
vaspartov
Geri