Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

yardım - blockchain

Hocam selamlar.
if (isDexPair(from)) {
fee = (amount * BuyTax) / 100;
} else if (isDexPair(to)) {
fee = (amount * SellTax) / 100;
}
```

Burada `BuyTax` ve `SellTax` değişkenleri kullanılıyor, ancak bu değişkenlerin değeri 5 olarak ayarlanmış. Bu nedenle, %5 vergi uygulanması gerekirken, kodunuz %5 yerine %5'in tamamını (yani %500) vergi olarak hesaplıyor.

Bu sorunu düzeltmek için, vergi hesaplamasını şu şekilde değiştirmelisiniz

if (isDexPair(from)) {
}

Bu değişiklikle birlikte, vergi oranı doğru şekilde %5 olarak uygulanacaktır.

Ayrıca, `BurnRate` için de benzer bir durum söz konusu. Eğer `BurnRate`'i de yüzde olarak uygulamak istiyorsanız, aynı şekilde 100'e bölmelisiniz:

burnAmount = (amount * BurnRate) / 100;

Bu değişiklikleri yaptıktan sonra, vergi ve yakma oranları doğru şekilde uygulanacaktır. Bir teste sokun deneme yapın ben test etmeden olağan problemleri söyledim. . Olası bir problem olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Hocam selamlar.
if (isDexPair(from)) {
}
```

Burada `BuyTax` ve `SellTax` değişkenleri kullanılıyor, ancak bu değişkenlerin değeri 5 olarak ayarlanmış. Bu nedenle, %5 vergi uygulanması gerekirken, kodunuz %5 yerine %5'in tamamını (yani %500) vergi olarak hesaplıyor.

Bu sorunu düzeltmek için, vergi hesaplamasını şu şekilde değiştirmelisiniz

if (isDexPair(from)) {
}

Bu değişiklikle birlikte, vergi oranı doğru şekilde %5 olarak uygulanacaktır.

Ayrıca, `BurnRate` için de benzer bir durum söz konusu. Eğer `BurnRate`'i de yüzde olarak uygulamak istiyorsanız, aynı şekilde 100'e bölmelisiniz:

burnAmount = (amount * BurnRate) / 100;

Bu değişiklikleri yaptıktan sonra, vergi ve yakma oranları doğru şekilde uygulanacaktır. Bir teste sokun deneme yapın ben test etmeden olağan problemleri söyledim. . Olası bir problem olursa yardımcı olmaya çalışırım.
hocam sizin attığınızla benim yazdığım arasındaki farkı çözemedim aynısını yazmışsınız yine sanırım? fee = (amount * BuyTax) / 100 bu şekilde

arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler. Oluşturduğum contractı detaylı bscscan üzerinden inceledim. Token her alımdan %5 vergi alıyormuş oysa ki. Sadece bunu token olarak aldığı için ben farkedemiyormuşum. Likiditem 14 usdt gibi düşük bir miktar olduğu için sell tax ı nı deneyemedim fakat yüksek ihtimalle o da doğru çalışıyor. Geckoterminal, dexscreener gibi websitelerde de likidite çok düşük olduğu için buy ve sell tax ı doğru göstermiyormuş.

Dostum alım ve satım dediğimiz işlemler transfer işlemi. Tek bir kalemde girmen yeterli zaten vergi oranını.. Zaten vergi dilimini sadece kendi oluşturduğun token olarak alabilirsin. Usdt, ETH, bnb cinsinden sadece borsaya bağlı olarak verir sana atıyorum %1

Forum istatistikleri

Konular
13.827
Kullanıcılar
6.948
Son üye
SukruEmre
Geri