Ana SayfaEthereum HaberleriEthereum Kurucu Ortağı Vitalik Buterin'den İdeal Kripto Para Cüzdanı Vizyonu

Ethereum Kurucu Ortağı Vitalik Buterin’den İdeal Kripto Para Cüzdanı Vizyonu

BlockBeats’e göre, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin 3 Aralık’ta yeni bir blog yazısı yayımladı. Bu yazıda Buterin, ideal bir kripto para cüzdanının nasıl olması gerektiği hakkında vizyonunu paylaştı. Buterin, cüzdanların Ethereum altyapısı yığınında kritik bir katman olduğunu vurgularken, çoğu zaman çekirdek Katman 1 araştırmacıları ve geliştiricileri tarafından göz ardı edildiğini belirtti.

Buterin, cüzdanların kullanıcılar ile Ethereum ekosistemi arasındaki kapı görevi gördüğünü, bu sayede kullanıcılara Ethereum’un merkeziyetsiz, sansür direnci, güvenli ve özel özelliklerinden yararlanma fırsatı tanıdığını savundu. Ancak bunun için cüzdanların kendisinin de bu özellikleri taşıması gerektiğini belirtti.

Cüzdan Önerileri

Buterin, zincir arası işlemler için zincir spesifik adres formatının benimsenmesini önerdi. Örneğin, [email protected] gibi bir formatın kullanılması gerektiğini söyledi. Ayrıca cüzdanların otomatik olarak zincir arası değişim ve transferleri ele alması gerektiğini vurguladı.

Hesap güvenliği konusunda Buterin, sosyal kurtarma ve çoklu imza mekanizmalarının kullanılmasını önerdi. Yeni kullanıcılar için 2-of-3 koruma şeması önerdi. Bu şema, zk-e-posta, yerel anahtarlar ve hizmet sağlayıcı yedek anahtarlarını içerecekti.

Gizlilik korumayla ilgili olarak Buterin, gizlilik havuzları ve gizli adreslerin ana akım cüzdanlarına doğrudan entegre edilmesinin önemini vurguladı. Bu sayede varsayılan gizliliğin sağlanması hedefleniyor.

Veri Depolama

Buterin, cüzdanların kişisel veri depolama araçlarına evrilmesi gerektiğine inanıyor. M-of-N anahtar paylaşım mekanizmasının kullanılmasıyla kullanıcı verilerinin korunması amaçlanıyor.

Gelecek Vizyonu

Yeniden ortaya çıkan teknolojiler gibi AI ve beyin-bilgisayar arayüzlerinin cüzdan etkileşim yöntemlerini temelde değiştireceğini öngörüyor. Buterin, ayrıca merkeziyetsiz uygulama (Dapp) güvenliği konusunda ekosistemin zincir içi içerik sürüm kontrolüne geçiş yapması gerektiğini savundu.

Kullanıcılar Dapp’leri ENS adları üzerinden erişecekler ve bu adreslerde arayüzün IPFS hash’i bulunacak. Arayüz güncellemeleri için çoklu imzalar veya DAO’lardan zincir içi işlemler gerekecek. Cüzdanlar, kullanıcılara daha güvenli bir zincir içi arayüz mü yoksa daha az güvenli bir web2 arayüz mü ile etkileşimde olduklarını bildirecek.

Ayrıca cüzdanlar, kullanıcılara sécur bir zincirle mi yoksa daha az sécur bir zincirle mi etkileşimde olduklarını gösterebilecek.

Bizi Binance üzerinde takip edip güncel kalabilirsiniz: SatoshiTURK.

Bu makale yatırım tavsiyesi değildir.

SatoshiTURK
SatoshiTURKhttps://satoshiturk.com
Merhaba, ben Sabri Yaşın. 2011 yılından bu yana blockchain teknolojisi ve kripto para dünyasında aktif bir yazılımcı ve içerik üreticisiyim. Blockchain'in potansiyeline olan inancımla, SatoshiTURK platformunu kurarak Türkiye'deki blockchain farkındalığını artırmayı hedefledim. Teknik bilgiyi sadeleştirip paylaşarak, karmaşık kavramları herkesin anlayabileceği bir şekilde sunmaya çalışıyorum. Blockchain'i yalnızca bir teknoloji değil, adil ve merkeziyetsiz bir geleceğin anahtarı olarak görüyorum. Birlikte öğrenerek ve paylaşarak daha güçlü bir topluluk oluşturabileceğimize inanıyorum.
WALLET

Soğuk Cüzdan

$ 75
Tamamen açık kaynaklı, SatoshiTURK güvencesiyle geliştirilmiş, sektörün en güvenli soğuk cüzdan çözümü.
  • Açık Kaynak
  • Çevrimdışı Kullanım
  • Anahtar Güvenliği
  • Seed Yönetimi
  • Kişisel Kontrol
  • Şifreleme Desteği
  • Gizlilik Koruması
  • Yedekleme Kolaylığı
  • Güvenilir Yapı

Must Read