Son zamanlarda kripto para dünyasında neler oluyor? Bu soruya cevap verebilmek için, Meta’nın (eski adıyla Facebook) blockchain ödemeleri çözümü Diem’in eski başkanı David Marcus’ın açıklamalarını inceleyeceğiz.
Diem Projesi Neden Sona Erdi?
David Marcus, Diem projesinin ABD’deki düzenleyiciler tarafından uygulanan siyasi baskılar sonucu sona erdiğini açıkladı. “Proje, hükümet veya düzenleyiciler için öldürülebilecek hiçbir yasal veya düzenleyici açıktan yoksundu. %100 siyasi bir öldürmeydi ve bu, bankacılık kurumlarının korkutulması yoluyla gerçekleştirildi” dedi.
Diem Projesi Nedir?
Meta’nın Diem projesi (eski adıyla Libra), Haziran 2019’da ABD dolarına entegre edilmiş bir stablecoin ile merkezi olmayan bir ödemeler ağı geliştirmeyi amaçlıyordu. Visa ve PayPal’den destek aldı ve David Marcus, daha önce PayPal’ın başkanlığını yaptı.
Projenin Sonucu
Marcus, “Küresel ödemeleri ölçeklendirerek çözebilirdi” dedi. Proje, ABD Federal Rezerv Sistemi’ne (Fed) sunuldu ve Powell, projenin sınırlı bir şekilde ilerlemesine izin vermeye hazırlandı.
Ancak, Fed, birkaç bankaya projede yer almaktan memnun olmadıklarını söyledi. Bu, projenin sonunu getirdi.
David Marcus’ın Önemli Açıklamaları
Marcus, “Açık bir para ağı inşa etmeye çalışıyorsanız – sonunda günde trilyonlarca doları taşıyacak ve 100 yıl sonra da burada olacak şekilde tasarlanmış – bunu en nötr, merkezi olmayan ve saldırılardan muaf network ve varlık üzerine inşa etmeniz gerekir” dedi.
Ve bu, “elbette”, Bitcoin’dir.
Kripto Para Haber: Son Gelişmeler
Marcus’ın açıklamaları, kripto para endüstrisinin karşılaştığı siyasi baskılar hakkında yeni bir perspektif sunuyor. Meta’nın Diem projesinin sona ermesi, endüstrinin karşılaştığı zorlukları vurgularken, Bitcoin’in gelecekteki rolleri hakkında da merak uyandırıyor.
Kripto para haberleri ve gelişmelerini takip edin! #Bitcoin #Visa #PayPal #Facebook #Business #LightningNetwork #Stablecoin #DavidMarcus #Meta #Regulation
Bizi Binance üzerinde takip edip güncel kalabilirsiniz: SatoshiTURK.
Bu makale yatırım tavsiyesi değildir.