Stablecoin endüstrisinin son yıllarda gösterdiği hızlı büyüme, büyük ödeme sağlayıcılarının bu yeni teknolojiyi entegre etmesi ve işletmelerin fiat-equivalent tokenlerle kolayca ödemesi yapabilmesini sağlamaya bağlanabilir. Bu konudaki açıklamalar Polygon Labs CEO’su Marc Boiron tarafından yapıldı.
Ödeme Sağlayıcılarının Etkisi
Boiron, Cointelegraph ile yaptığı röportajda, “Şirketler gibi Stripe ve PayPal’ın stablecoinleri entegre etmesi, muhtemelen büyümelerinin ana katalizörüdür” dedi.
PayPal’ın dijital varlıklarla ilgili çalışmaları 2022 yılında başladı. Bu dönemde kullanıcıların Bitcoin (BTC), Ether (ETH) ve diğer tokenları transfer etmelerine ve almalarına izin verdi. Bir yıl sonra, şirket ABD dolarına endekslenmiş PayPal USD (PYUSD) stablecoinini piyasaya sürdü. PYUSD kısa sürede 1 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine ulaştı.
Stablecoin Piyasası
Stablecoinler, kripto para dünyasında önemli bir role sahip olmuşlardır. Özellikle ödeme işlemlerinde kolaylık sağladıkları için tercih edilmektedirler. Tether’in USDt (USDT) en büyük stablecoini olarak öne çıkmaktadır ve piyasanın %61’ından fazlasını temsil etmektedir.
Yield-Bearing Stablecoinler
Son dönemde yield-bearing stablecoinler dikkat çekmeye başlamıştır. Bu tür stablecoinler, geleneksel kollateralizasyonun istikrarıyla DeFi kazançlarını birleştirerek daha yüksek getiri sunabilmektedirler.
Sonuç
Stablecoin endüstrisinin büyümesi, ödeme sağlayıcılarının entegrasyonu ve yeni ürünlerin geliştirilmesi ile devam etmektedir. Bu gelişmeler, kripto para dünyasında önemli bir role sahip olan stablecoinlerin gelecekte daha da yaygınlaşacağına işaret etmektedir.
Kaynak: Cointelegraph
Bizi Binance üzerinde takip edip güncel kalabilirsiniz: SatoshiTURK.
Bu makale yatırım tavsiyesi değildir.