Ana SayfaDefi HaberleriTelegram Ekosistemi İçin 400 Milyon Dolarlık Yatırım: TON Blockchain'e İlgi Artıyor

Telegram Ekosistemi İçin 400 Milyon Dolarlık Yatırım: TON Blockchain’e İlgi Artıyor

Telegram Ekosistemi İçin 400 Milyon Dolarlık Yatırım: TON Blockchain’e İlgi Artıyor

The Open Network Foundation (TON Foundation), önde gelen risk sermayesi şirketlerinden 400 milyon dolardan fazla yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım, Telegram mesajlaşma ekosistemine yönelik artan ilgiyi gösteriyor.

Stratejik Ortaklıklar ve Yatırımcılar

Sequoia Capital, Ribbit, Benchmark, Draper Associates, Kingsway, Vy Capital, Libertus Capital, CoinFund, SkyBridge, Hypersphere ve Karatage gibi önemli yatırımcılar, TON blockchain’in yerel kripto para birimi olan Toncoin’i satın alarak bu yatırımı gerçekleştirdi. TON Foundation, bu token alımlarını TON ekosistemini genişletmeye yardımcı olacak stratejik ortaklıklar olarak tanımladı.

TON Blockchain ve Toncoin

TON blockchain, Telegram ekosistemi için Mini Uygulamaların geliştirilmesini destekleyen merkeziyetsiz bir ağdır. Başlangıçta Telegram’ın kurucuları tarafından geliştirilen TON, artık bağımsız bir zincir olarak faaliyet göstermektedir. Ocak ayından itibaren Toncoin, Telegram’ın uygulama hizmetleri için tek kabul edilen kripto para birimidir.

Büyüme ve Hedefler

TON blockchain, son bir yılda önemli bir büyüme kaydetti. Yerel hesap sayısı 4 milyondan 41 milyona yükseldi. TON Foundation, Toncoin kripto para biriminin 121 milyondan fazla benzersiz sahibine sahip olduğunu iddia ediyor. TON Foundation’ın önümüzdeki üç yıl içinde Telegram’ın aktif kullanıcılarının %30’unu blockchain’e dahil etmeyi hedeflediği belirtiliyor. Mart ayı itibarıyla Telegram’ın 1 milyar aylık aktif kullanıcısı bulunuyor ve bu sayı son üç yılda ikiye katlandı. Benchmark ortağı Peter Fenton, Telegram’ın kullanıcı sayısının 2030 yılına kadar 1,5 milyarı aşmasının beklendiğini ifade ediyor.

Risk Sermayesi Yatırımlarında Artış

Risk sermayesi fonlaması, özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve diğer pazarlarda artan meşruiyetin etkisiyle blockchain projelerine akmaya devam ediyor. San Francisco merkezli Cathay Innovation ortağı Simon Wu, kripto ve blockchain projelerinin “özellikle varlık yönetimi, işlemler ve tokenizasyon gibi finans sektörlerinde uygulanabilir çözümler olarak ivme kazandığını” belirtiyor. Meşruiyet arttıkça sermaye de buna ayak uyduruyor. Cointelegraph, Şubat ayında merkeziyetsiz finans (DeFi) hizmetlerine yönelik yenilenen ilgiyle birlikte kripto risk sermayesi anlaşmalarının 1,1 milyar doları aştığını daha önce bildirmişti. Şubat ayında risk sermayesi fonlamasının aslan payı, iş hizmetleri ve DeFi alanında uzmanlaşmış blockchain projelerine gitti. Ayrıca, merkeziyetsiz fiziksel altyapı ağlarına ve reel dünya varlıklarına yönelik risk sermayesi ilgisinin de arttığı gözlemleniyor.

Bizi Binance üzerinde takip edip güncel kalabilirsiniz: SatoshiTURK.

Bu makale yatırım tavsiyesi değildir.

SatoshiTURK
SatoshiTURKhttps://satoshiturk.com
Merhaba, ben Sabri Yaşın. 2011 yılından bu yana blockchain teknolojisi ve kripto para dünyasında aktif bir yazılımcı ve içerik üreticisiyim. Blockchain'in potansiyeline olan inancımla, SatoshiTURK platformunu kurarak Türkiye'deki blockchain farkındalığını artırmayı hedefledim. Teknik bilgiyi sadeleştirip paylaşarak, karmaşık kavramları herkesin anlayabileceği bir şekilde sunmaya çalışıyorum. Blockchain'i yalnızca bir teknoloji değil, adil ve merkeziyetsiz bir geleceğin anahtarı olarak görüyorum. Birlikte öğrenerek ve paylaşarak daha güçlü bir topluluk oluşturabileceğimize inanıyorum.
WALLET

Soğuk Cüzdan

$ 75
Tamamen açık kaynaklı, SatoshiTURK güvencesiyle geliştirilmiş, sektörün en güvenli soğuk cüzdan çözümü.
  • Açık Kaynak
  • Çevrimdışı Kullanım
  • Anahtar Güvenliği
  • Seed Yönetimi
  • Kişisel Kontrol
  • Şifreleme Desteği
  • Gizlilik Koruması
  • Yedekleme Kolaylığı
  • Güvenilir Yapı

Must Read