Turgay
Crypto Curious
- BNB
- 0,00000150
Iste fikir tartışması için açtım bu konuyu. Birlikte tartışalım böyle bir proje yapsak. Yani hayali olarak. Bu iş o kadar kolay değil tabi. Bunun farkındayım. Boyle bir projeyi hayali olarak yapsak. Toplam arz ne olmalı. Blok ödülleri kac olmalı. Blok ödülleri kac yılda bir yarılanmalı vs vs.Oyunlarin bunu yaptığını bilmiyordum. Gerçi sanki bir YouTube videosunda oyle birsey görmüştüm. Sanal arsa falan alıp o arsa da madencilik yapılıyor. Ama aslında wep sitesi bir şirkete ait. Madencilik falan yapıldığı yok. Merkezi bir yapı yani. Şirket sahipleri siteyi kapatıp gidebilir. Ağı kapatıp gidebilir. Benim düşündüğüm sistemde ayni o oyunlar gibi token şeklinde ama 1 kişiye ait olmayacak. Hatta mümkünse madencilik telefon ile yapılacak. Bitcoin gibi tanesinin 60 bin dolar olmasına gerek yok. 10 sent olsa da yeter. Hatta toplam arz 1 katrilyon 10 katrilyon 100 katrilyon olsun ki. 10 yil içinde 1 doları geçmesin. 100 yıl sonra tanesi 100 dolar olabilir. O zamana kadar rayına oturmuş olur.
Misal bence
Toplam arz 100 katrilyon olmali
Blok ödülleri 4 yılda bir değil ayda bir yarilanmalı.
Her ay ödül toplam arzın o ayki madenci sayısınin oranına göre adil bolusulmeli.
(Hash yine olacak tabi)
Buna benzer şeyler.