Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Bitcoin Sohbet ve Yorumları

Selam hocam. Şu an aşağı yönelim devam ediyor. Bitcoinde 19668$ zirvesinden sonra 5400$ civarından başlayan yükseliş trendi bitmek üzere ve şu an bu bitişi erteleme çabası var Bitcoin marketinde.

Önemli ve en önemli olan seviye 42 bin seviyesi. Bu seviyenin altına düşmemesi lazım. Yukarıda ise zaten 48216$ direncini gördük.

Yatırım tavsiyesi değildir.
Durum ciddi görünüyor. Bu şartlarda 42 bin doların altına düşmez diye tahmin ediyor ve umuyorum. Çünkü düşüş derinleşebilir gibi geldi bana ve mevcut ekonomik konjonktürde bunun olmaması lazım sanki. YTD.

Durum gerçekten ciddi. Şu an 42 binim altına düşmemesinin sebebi günlük grafik. AL pozisyonu halen devam ediyor. Hafif düşüşün sebebi ise haftalık grafik. Şu an seyrettiği 45-46 bin seviyelerinde kalmaya devam ederse haftaya güzel bir haftalık AL sinyali gelecek. Bu da Aylık grafiği az da olsa rahatlatacak. Yani gözüm gelecek haftanın yeni mumunda. Şimdilik iyi direniyor.

Küresel ekonominin mevcut durumu düşünüldüğünde kripto para piyasasının yükselişe geçmesinin beklenmesi hususunda çok haklısın. Hatta Fiat ekosisteminin düştüğü bu zor durumu, kripto ekosisteminin hızla gelişmesine de bir noktada bağlayabiliriz. Çünkü kripto para piyasalarına ciddi miktarlarda paranın aktığını görüyoruz. Kripto para hakimiyetinin artması düşüncesinin yavaş değil hızlı bir şekilde arttığını da rahatlıkla görebiliyoruz. Kripto milyonerlerinin artması da yine aynı şekilde ciddi bir gösterge olarak sunulabilir. Bu konu uzunca konuşulabilir. Şu an yorum olarak kısaca böyle bahsetmiş olayım. 🙂

Bitcoin 8 gündür sabit, altlar yükseliyor ve BTC dominasyonu düşüyor. Bunun ne demek olduğunu söylememe gerek yok herhalde. 🙂

Bitcoin'de düşüş devam ediyor. 48216$ seviyesi geçilemedi. 42000$ seviyesi güçlü bir direnç olma özelliğini korudu ve sağlam çalıştı. 34800$ desteğine kadar güçlü bir destek seviyesi yok. 32950$ bir sonraki destek olarak bekliyor. Daha aşağısı da var; fakat bunlardan bahsetmek ticari paniğe sebep olabilir. Beklemek lazım.

Aylık grafiğin AL pozisyonunu koruyabilmesi için 46700$ civarlarında bir kapanış yapması ve devamında 48216$ direncini sert geçmesi gerekiyor. Halihazırda böyle bir potansiyelin varlığı tartışılabilir.

Siz ne dersiniz?

Bitcoin'de düşüş devam ediyor. 48216$ seviyesi geçilemedi. 42000$ seviyesi güçlü bir direnç olma özelliğini korudu ve sağlam çalıştı. 34800$ desteğine kadar güçlü bir destek seviyesi yok. 32950$ bir sonraki destek olarak bekliyor. Daha aşağısı da var; fakat bunlardan bahsetmek ticari paniğe sebep olabilir. Beklemek lazım.

Aylık grafiğin AL pozisyonunu koruyabilmesi için 46700$ civarlarında bir kapanış yapması ve devamında 48216$ direncini sert geçmesi gerekiyor. Halihazırda böyle bir potansiyelin varlığı tartışılabilir.

Siz ne dersiniz?

FED'in Mayıs ayında faiz artırımını yukarı çekebileceğini söylemesinin etkisiyle düşüş yaşandığını düşünüyorum. Ancak, ilerleyen zamanlarda pozitif korelasyon bozulabilir. Bunun hemen olmasını beklememek lazım. Geleneksel piyasaların sert düşüşünün negatif korelasyona yol açabileceğini okudum.

Kısa vadede 29 bin dolar seviyeleri görülse dahi, Aralık 2022'den itibaren belki de daha öncesinde yani 2022 Eylül sonrası yeni bir yükseliş dalgası gelebilir. Üstelik 29 bin dolara dek düşmeyeceği, en fazla 33 bin dolar seviyelerini görebileceği yine uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Benim anladığım görünen dip seviyesi en fazla 29 bin dolar ki, o da olursa.

2023 yılından itibaren resmi problemlerin yavaştan çözülmeye başlayacağı, 2023 sonunda ise hükümetlerin pozitif yaklaşımı olabileceği söyleniyor.

2024 Nisan ayında roketleyeceğini okudum Bitcoin'in. Asıl buna ne diyorsun? Milyon dolarlar görülür mü? 🤔😎😉

YTD.

FED'in Mayıs ayında faiz artırımını yukarı çekebileceğini söylemesinin etkisiyle düşüş yaşandığını düşünüyorum. Ancak, ilerleyen zamanlarda pozitif korelasyon bozulabilir. Bunun hemen olmasını beklememek lazım. Geleneksel piyasaların sert düşüşünün negatif korelasyona yol açabileceğini okudum.

Kısa vadede 29 bin dolar seviyeleri görülse dahi, Aralık 2022'den itibaren belki de daha öncesinde yani 2022 Eylül sonrası yeni bir yükseliş dalgası gelebilir. Üstelik 29 bin dolara dek düşmeyeceği, en fazla 33 bin dolar seviyelerini görebileceği yine uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Benim anladığım görünen dip seviyesi en fazla 29 bin dolar ki, o da olursa.

2023 yılından itibaren resmi problemlerin yavaştan çözülmeye başlayacağı, 2023 sonunda ise hükümetlerin pozitif yaklaşımı olabileceği söyleniyor.

2024 Nisan ayında roketleyeceğini okudum Bitcoin'in. Asıl buna ne diyorsun? Milyon dolarlar görülür mü? 🤔😎😉

YTD.
FED ve Bitcoin nasıl oldu da korele oldular ben anlamış değilim. FED'in sadece Fiat birimler üzerinde etkisi vardır.

Bitcoin 48216$ seviyesinin altında bu ayı kapatsın ve aylık SAT pozisyonuna girsin. O zaman görürüm ben FED'i de faizi de pozitifliği de negatifliği de...

Bitcoin bu felsefeye karşı bir felsefik temele dayandı. Halktan başka hiçbir güç onu ne düşürebilir ne de yükselebilir. Tabii günümüzde halk fakir olduğu için bu sezilmiyor. Bu noktada halk kavramı sadece parası olanları kapsıyor ki bu bile FED'i kapsam dışı bırakmaya yetiyor.

Bitcoin için yukarıda 42000$ ve 48216$ seviyeleri geçilmeden hiçbir şekilde roket olamaz. Nisan misan da bir tarafa...

Zaman belirtenlerden uzak durun.

Ha diyelim 2024 Nisan ayında roket yaptı. En fazla 120 bin Dolar civarında seyreder. Dip yaptığını varsayalım; o zaman da yine 34800$ direnci ile bir kesişim var.

Tekrar edeyim; grafikler zaman belirtemez. Mümkün değil.

Hatırlarsan geçen sene yine böyle konular üzerine konuşurken 2021 için maksimum 70 bin ve 2050, 2100 yılları civarında hangi seviyelerde olabileceği üzerine konuşmuştuk. Tamamen varsayımdı. Açın geriye dönük okuyun.

Ah ah. Kitap niteliği taşıyan yazılar yazdım bu siteye. Biri açıp okumuyor.

Son düzenleme:
FED ve Bitcoin nasıl oldu da korele oldular ben anlamış değilim. FED'in sadece Fiat birimler üzerinde etkisi vardır.

Bitcoin 48216$ seviyesinin altında bu ayı kapatsın ve aylık SAT pozisyonuna girsin. O zaman görürüm ben FED'i de faizi de pozitifliği de negatifliği de...

Bitcoin bu felsefeye karşı bir felsefik temele dayandı. Halktan başka hiçbir güç onu ne düşürebilir ne de yükselebilir. Tabii günümüzde halk fakir olduğu için bu sezilmiyor. Bu noktada halk kavramı sadece parası olanları kapsıyor ki bu bile FED'i kapsam dışı bırakmaya yetiyor.
Ah be hocam.. Hep böyle okuduk. Ya da hep böyle okuttular. Ama FED ve benzeri unsurlar şu an gerçekten paranın babası.

Bitcoin fikri ilk ortaya atıldığında içimden "acaba" diye geçirmiştim. Acaba sıradan insanlar da bu sistem sayesinde çok para kazanabilir mi? Ya da en azından enflasyondan korunabilir mi diye.

Ama şu an geldiğimiz noktada görüyoruz ki, ne merkeziyetsizlik diye birşey varmış, ne de bireylerin ekonomik özgürlüğü. Hepsi masalsı şeyler.

Tabii ki gerçekten çalışan, çaba gösteren, gerçekten insanlar için birşeyler yapmaya çalışanlar vardır. Ama her halûkârda para babalarına hizmet ediyoruz. Kullandığımız internet bile; sizi ve beni burada buluşturup sohbet ettiren bu internet bile en çok o adamlara kazandırıyor. Hep o adamlara kazandırıyor.

Bilmiyorum ki nasıl çıkarız bu cendereden?

Bitcoin için yukarıda 42000$ ve 48216$ seviyeleri geçilmeden hiçbir şekilde roket olamaz. Nisan misan da bir tarafa...

Zaman belirtenlerden uzak durun.

Ha diyelim 2024 Nisan ayında roket yaptı. En fazla 120 bin Dolar civarında seyreder. Dip yaptığını varsayalım; o zaman da yine 34800$ direnci ile bir kesişim var.

Tekrar edeyim; grafikler zaman belirtemez. Mümkün değil.

Hatırlarsan geçen sene yine böyle konular üzerine konuşurken 2021 için maksimum 70 bin ve 2050, 2100 yılları civarında hangi seviyelerde olabileceği üzerine konuşmuştuk. Tamamen varsayımdı. Açın geriye dönük okuyun.

Ah ah. Kitap niteliği taşıyan yazılar yazdım bu siteye. Biri açıp okumuyor.

Öncelikle, geleneksel piyasalarla pozitif korelasyon mantıksız ama son dönemde bu vardı bir şekilde. Yine terse döneceğini düşünüyorlar. Geleneksel piyasaların aşırı düşmesi negatif korelasyona yol açacak yeniden diyorlar.

Zaman konusuna gelince, grafiklerle alakalı değildi. Daha çok astrolojik diyelim. 🤣🤣

ytd.

Forum istatistikleri

Konular
13.701
Kullanıcılar
6.900
Son üye
servercc
Geri