- BNB
- 0,00112803
Ah be hocam.. Hep böyle okuduk. Ya da hep böyle okuttular. Ama FED ve benzeri unsurlar şu an gerçekten paranın babası.
Bitcoin fikri ilk ortaya atıldığında içimden "acaba" diye geçirmiştim. Acaba sıradan insanlar da bu sistem sayesinde çok para kazanabilir mi? Ya da en azından enflasyondan korunabilir mi diye.
Ama şu an geldiğimiz noktada görüyoruz ki, ne merkeziyetsizlik diye birşey varmış, ne de bireylerin ekonomik özgürlüğü. Hepsi masalsı şeyler.
Tabii ki gerçekten çalışan, çaba gösteren, gerçekten insanlar için birşeyler yapmaya çalışanlar vardır. Ama her halûkârda para babalarına hizmet ediyoruz. Kullandığımız internet bile; sizi ve beni burada buluşturup sohbet ettiren bu internet bile en çok o adamlara kazandırıyor. Hep o adamlara kazandırıyor.
Bilmiyorum ki nasıl çıkarız bu cendereden?
Çünkü biz önümüze konanı yemeye, gösterilen yolda yürümeye alıştık. Onları, bunu bize yaptırmaya alıştırdık.
Kripto paraları geleneksel ekonomik sisteme endeksleyen de yine bu fikirle biziz. Bunun farkındayım. Biz, yukarıda bahsettiğim halk değiliz çünkü.
Son düzenleme: