Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Paranın Tamamını Tek Bir Coine Yatırmak Mantıklı mı?

EfeKaan

Speculator
Merhabalar, paranın tamamını bir coine yatırmak ne kadar mantıklı, sizin stratejileriniz neler? Vaktim çok kısıtlı olduğu için sadece BNB ve CHZ takip ediyorum diğer coinlerle alakam yok. Bir anda tüm parayı chzye yatırmak istiyorum ama paranın tamamını yatırmamak konusunda bir kaç yorum okumuştum. Sizin yatırım stratejileriniz nasıl. Paranın tamamını yatırdığınız zaman oluşan olumsuz sonuçları örneklendirerek açıklayabilir misiniz?

Risk yönetimi olmadan kripto ticareti yazı tura atmaya benzer. Teknik analizi iyi yapmış ve haberleri doğru yorumlamış bile olsan o varlığa etki eden ve senin yada herhangi bir yatırımcının kesinlikle tahmin edemeyeceği bir çok etken var. Risk yönetimi ku*ma*r ve yatırım arasındaki farktır.

Ben katı bir defans oyuncusu olarak coin alımlarımı teknik analiz ve haber ile destekleyip indikatörlerin oy birliğine sunar çoğu indikatör olumlu ise bir alım noktası belirlerim. O coin alım noktama gelemeden yükselirse de peşinden koşmam Çünkü binlerce coin var.

Sermayemi de ikiye böler ve asla paramın %5 inden fazlasını ne vaat ederse etsin tekbir coin e yatırmam.
Yani 20 kadar coin tutar.(3 aşağı beş yukarı ) , ve her zaman spot piyasada olurum. böylece bir çöküş de yaşansa elimdeki coinlerimi satmadığım sürece iflas etmem biraz gerilemiş olurum.

Daha agresif stratejilerde var ve epey kazandırabilirler Ama benim bilgi ve tecrübem bunlar için yeterli değil. Grafik kadar kendini de doğru yorumlamak gerek. Belki 5 sene sonra kaldıraçtan para kaldıracak seviyeye gelebilirim ama şimdilik bilgim ve sermayem uygun değil.

En iyi strateji masada kalmaktır diyebilirim. YTD

Son düzenleme:
Paranın büyüklüğüne göre 2-10 arası kripto paraya bölüyorum, yarısı da nakitte. Düşerse ortalama düşürüyorum. Fırsatları değerlendiriyorum.
Teşekkürler hocam, ben de yarı nakit tutuyorum fakat alıp da düşünce (10dk önce olduğu gibi) düşükten alamıyorum. Kitlenip kalıyorum kalbim çarpıyor vs. o sırada almak aklıma gelmiyor çünkü düşmüş zarar ettim ya daha çok düşer zihniyetiyle. Bu psikolojiyi nasıl yönetiyorsunuz.
Risk yönetimi olmadan kripto ticareti yazı tura atmaya benzer. Teknik analizi iyi yapmış ve haberleri doğru yorumlamış bile olsan o varlığa etki eden ve senin yada herhangi bir yatırımcının kesinlikle tahmin edemeyeceği bir çok etken var. Risk yönetimi ku*ma*r ve yatırım arasındaki farktır.

Ben katı bir defans oyuncusu olarak coin alımlarımı teknik analiz ve haber ile destekleyip indikatörlerin oy birliğine sunar çoğu indikatör olumlu ise bir alım noktası belirlerim. O coin alım noktama gelemeden yükselirse de peşinden koşmam Çünkü binlerce coin var.

Sermayemi de ikiye böler ve asla paramın %5 inden fazlasını ne vaat ederse etsin tekbir coin e yatırmam.
Yani 20 kadar coin tutar.(3 aşağı beş yukarı ) , ve her zaman spot piyasada olurum. böylece bir çöküş de yaşansa elimdeki coinlerimi satmadığım sürece iflas etmem biraz gerilemiş olurum.

Daha agresif stratejilerde var ve epey kazandırabilirler Ama benim bilgi ve tecrübem bunlar için yeterli değil. Grafik kadar kendini de doğru yorumlamak gerek. Belki 5 sene sonra kaldıraçtan para kaldıracak seviyeye gelebilirim ama şimdilik bilgim ve sermayem uygun değil.

En iyi strateji masada kalmaktır diyebilirim.
Teşekkürler hocam

Paranın tamamını coine yatırmak mantıklı değil, konuyu açtıktan bir kaç dakika sonra bunu deneyimledim. Aldığım coin -%10 düştü ve elimde nakit olduğu için alttan ekleme fırsatım oldu, fakat psikolojimi yönetemediğim için bu fırsatı değerlendiremedim. 1 kazanacağıma 2 kazanayım diye düşünüp tamamına alsaydım bu düşüşten zararım 1 yerine 2 olurdu ve dipten toplama fırsatım olmazdı.

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam, ben de yarı nakit tutuyorum fakat alıp da düşünce (10dk önce olduğu gibi) düşükten alamıyorum. Kitlenip kalıyorum kalbim çarpıyor vs. o sırada almak aklıma gelmiyor çünkü düşmüş zarar ettim ya daha çok düşer zihniyetiyle. Bu psikolojiyi nasıl yönetiyorsunuz.

Teşekkürler hocam
O konu herkes gibi beni de geriyor ve yanlış yaptırıyor çoğu zaman tabii bir planın yoksa. Bir coin almak istediğimde bunun nedenlerini iyi değerlendiririm, Tek bir haber yada indikatör yeterli değildir.

Aldıktan sonra kötü senaryoda ne yapacağıma karar verir ve o planı kesinlikle uygularım. Çünkü beni telaşlandıran düşüşler olmaya başladığında planım yoksa büyük ihtimalle yanlış karar veririm.

O yüzden planım varsa panik yapmaz ve daha önce sakin ve analitik kafayla hazırladığım planı uygularım. Bu yöntem de her zaman işe yaramaz elbette. Ne demiş Murphy kanunları ''Kötü bir şeyin olacağı varsa olur.'' 🙂

Planlı hareket etmek hava yastığı gibidir kazayı değil ölümü engeller.

Bu işe gireli yakında 4 sene olacak, o gün bugündür sepet yaparım. Hatta şöyle söyleyeyim hayatımda hiç bu kadar geniş sepetim olmamıştı. Bozmamakta da ısrarcıyım.

O konu herkes gibi beni de geriyor ve yanlış yaptırıyor çoğu zaman tabii bir planın yoksa. Bir coin almak istediğimde bunun nedenlerini iyi değerlendiririm, Tek bir haber yada indikatör yeterli değildir.

Aldıktan sonra kötü senaryoda ne yapacağıma karar verir ve o planı kesinlikle uygularım. Çünkü beni telaşlandıran düşüşler olmaya başladığında planım yoksa büyük ihtimalle yanlış karar veririm.

O yüzden planım varsa panik yapmaz ve daha önce sakin ve analitik kafayla hazırladığım planı uygularım. Bu yöntem de her zaman işe yaramaz elbette. Ne demiş Murphy kanunları ''Kötü bir şeyin olacağı varsa olur.'' 🙂

Planlı hareket etmek hava yastığı gibidir kazayı değil ölümü engeller.
Ben de kararımı vermiştim fakat daha ne kadar düşecek, nereye kadar düşecek diye düşünmekten planı uygulayamıyorum

Bu işe gireli yakında 4 sene olacak, o gün bugündür sepet yaparım. Hatta şöyle söyleyeyim hayatımda hiç bu kadar geniş sepetim olmamıştı. Bozmamakta da ısrarcıyım.
Sepetinizdeki her coini eklemeden önce uzun bir şekilde araştırıp analizini yapıyor musunuz hocam

Son düzenleme:
Ben de kararımı vermiştim fakat daha ne kadar düşecek, nereye kadar düşecek diye düşünmekten planı uygulayamıyorum

Sepetinizdeki her coini eklemeden önce uzun bir şekilde araştırıp analizini yapıyor musunuz hocam
temel analiz yeterli,
soruyu sorduğunuz kişi temel analizin ne olduğunu hangi kripto paraya girilir hangisine girilmez ayrımı yapabilen birisi.
eminim temel analiz yapmadan almıyordur zaten sonrasında pek takip gerekmez incelemek gerekmez aslında bende temel analiz yapan biriyim bu yüzden kardeşim senin gibi sürekli takip etmiyorum , az önce beni bile yoldan çıkartıp panik yaptıracaktın 😛

keyifli forumlar.

Sepetinizdeki her coini uzun bir şekilde araştırıp analizini yapıyor musunuz hocam
Şimdi lütfen beni yanlış anlama. Yatırımının durumu nedir bilmiyorum. Ama neredeyse hepimiz tersteyiz yine de plana sadık kalanlar çoğunluktadır.

Nereye düşer dersen önce direnç seviyelerine bak kötü senaryoda ne yapacağına şimdiden karar ver. Planını uygulamıyorsan ya planda yada şu andaki psikolojinde bir sorun vardır.

Sorunun nerde olduğunu bul ve çöz diyebilirim ancak.

Forum istatistikleri

Konular
13.636
Kullanıcılar
6.886
Son üye
Geldimgeldimpatlama
Geri