Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Süper Lig Başlıyor - Uzun Bir Yolculuk Olacak!

Türkiye Süper Lig 2024 – 2025 futbol sezonu, bu akşam (9 Ağustos) çalınacak ilk düdük ile başlayacak. Aralık ayı sonunda ligin yarısı tamamlanmış olup, eğer bir sarkma olmazsa; Mayıs ayında lig tamamlanacak.

Her şeyden önce kazasız-belasız, hak edenin hedefleri doğrultusunda başarılı olduğu bir sezon olmasını diliyorum…

…ama biliyoruz ki, kar ile zararın kardeş olduğu gibi, bu alanda da; mutluluk ve üzüntü kardeştir. Herkesi aynı anda memnun etmenin imkansızlığını sezon boyu yaşayarak göreceğiz.

Bilindiği üzere, saldırıya uğrayan hakem, yarıda kalan maç, bir türlü oynatılamayan süper kupa ve protestolarıyla; sıkıntılı bir sezonu geride bıraktık! Benzerlerinin yaşanmaması ya da minimum yaşanması dileğiyle, yeni bir federasyon ile yeni bir sezona yelken açıyoruz.

Aykırılıkları paylaşabileceğimiz, sonuca etki eden hakem hatalarını konuşabileceğimiz, futbolun çirkinliklerini ifşaa edebileceğimiz, vb. yaşanabileceklerden haberdar olmamız açısından konuyu açıyorum.

Uzun bir yolculuk olacak!

Dikkat etmemiz gereken hususlar, rakibi sevmeyebiliriz ama onlarında seveni olduğunu unutmamalıyız. Ve yine unutmayalım ki; başkalarının değerlerine saldırmak, kendi değerlerimizi savunmasız bırakmaktır.

İyi Forumlar!

Hakemlerimiz, penaltı konusunda ceza sahasını oyunun diğer bölümlerinden ayırt edemiyor; penaltı ağır karar ve verildiğinde herkesin içine sinmeli. İcardi'ye verilen herkesin içine sinecek bir penaltı değil, hakemin yanılabileceği bir pozisyon ama var devreye girmeliydi. Yabancı var bu sene daha sürmeliydi. Onun dışında hakem gs ye basit faul çalmayacağım derken faullerde standart tutturamadı.

Gs de formsuzluk oyunculardan ziyade Okan hocada, sahadaki işleyişi düzene koyacağım derken darmadağın ediyor ve hem kendini hem gs yi erken tartışılır hale getiriyor. Sonradan dahil ettiği oyuncunun galibiyeti getirmesi hatalarını örtmez.

İcardi nin pozisyona ki bir Beşiktaşlı olarak penaltı derim ben.

Sadece İcardi nin ceza sahası içinde çok sayıda bu tarz penaltı alma girişiminden dolayı Var izlenmeliydi. Birçok oyuncu içinde aynı şey geçerli. Ama teredduttlsuz penaltı verilebilecek bir pozisyon değildi.

Batshuayi'nin golünde offside var mı?

Deniz Çoban
Bir mücadele sırasında iki oyuncu arasında mesafe varsa bunu konuşuruz. İki oyuncu temas halinde olduğu için etkilenmez mi? Hataylı oyuncu, iki Galatasaraylı ile mücadele etmek zorunda kaldı. Bence Batshuayi, Hataysporlu oyuncuyu direkt etkiliyor. Bence burada ofsayt var. Ama burada VAR karışmaz.

Bülent Yıldırım
Burada offside kararını sahadaki yardımcı verecek. Yardımcı hakeme göre top, daha geriye düştüğü için oynatmayı tercih etti. Kişiden kişiye değişebilecek bir pozisyon. Ben sahada olsam benim için de offside. Ama yardımcının bir şüphesi olmaz ve net bir karar verilmezse VAR hakemi çağıramıyor.

Bahattin Duran

Ensonhaber

Haberler
Futbol
Galatasaray - Hatayspor maçının tartışmalı pozisyonları: Eski hakemler yorumladı
Galatasaray - Hatayspor maçının tartışmalı pozisyonları: Eski hakemler yorumladı
Galatasaray'ın Hatayspor'u son dakika golüyle mağlup ettiği maçın ardından hakem yorumcuları tartışmalı pozisyonları mercek altına aldı.
Giriş: 10.08.2024 - 09:13
Google News
Haber Merkezi
Süper Lig'in açılış maçında Galatasaray, Hatayspor'u Mauro Icardi'nin penaltıdan attığı gol ve Michy Batshuayi'nin son dakika golüyle 2-1 mağlup etti.

Hakem yorumcuları da hem penaltı pozisyonunu hem de 3 puanı getiren golü yorumladı.

"NET PENALTI"

Galatasaray'ın Icardi ile kazandığı penaltının net bir şekilde penaltı olduğunu savunan yorumcular şunları söyledi:

BÜLENT YILDIRIM

Ayağa temas var. Çok net bir penaltı. Hakemin Hataylı oyuncuya sarı kart göstermesi lazımdı.

BAHATTİN DURAN

Kart konusunda Deniz Çoban ile aynı fikirdeyim. Burada penaltı olmaması için temiz bir şekilde Hataylı oyuncunun topa temas etmesi lazım. Ama burada Hataylı oyuncu topa müdahale etmiyor. Icardi, rakibinin geldiğini görünce kendini öne alıyor. Hataylı oyuncu çok net bir şekilde rakibine müdahale ediyor. Net bir penaltı var.

DENİZ ÇOBAN

Ben bu seviyede penaltı çalan bir hakem net bir şekilde sarı kart vermesi lazım. Penaltı kararını doğru buluyorum. Hakeme itiraz eden oyuncuya da sarı kart göstermesi doğruydu. Ama mutlaka o oyuncu sarı kart görmeliydi. Icardi, topu önüne almış. Sen gidip onun destek ayağına vuruyorsun. Böyle bir hakkınız yok. Burada net bir penaltı var.

"BATSHUAYI'NİN GOLÜNDE OFSAYT VAR"

90. dakikada Belçikalı golcü Michy Batshuayi'nin 3 puanı getiren golünün ofsayt olduğunu düşünen hakem yorumcuları, VAR'ın müdahale etmemesini ise doğru buldu.

BAHATTİN DURAN
Berkan Kutlu topu içeri gönderirken Batshuayi offside'ta duruyor. Burada offside olması için ya topa dokunması lazım ya da topa dokunan oyuncuyu etkilemesi lazım. Topa dokunmadığını görüyoruz ama burada oyuncuyu etkilemişse offside diyoruz. Benim fikrime göre Batshuayi, offside pozisyonundayken rakibine temas etmiş. Topa vuran rakibine temas ettiği için offside olduğunu düşünüyorum. Bu pozisyona VAR müdahale etmez. Bu "sana göre, bana göre" pozisyonu.

bahattin duran'ın yorum ilginç geldi bana, top atıldığı anda ikili arasındaki tek temas bu, bunda da hayat lı oyncu arkadan batshuayi'ye temas ediyor, sonrasında topun geriye düşeceğini anlayınca çekilip başka bir gs li ile hava topuna çıkıyor ve o ara sırtı batshuayi'ye dönük, yani görmüyor bile.

görev.webp

görsel youtube'dan alınmıştır, telif hakkı doğuyorsa kaldırılabilir! telif olaylarına uzağım 🙂

Böyle ufak tefek şeyler olur hocam. Bence "insani hata" sınırları içerisinde bir pozisyon. Yani yan hakem bayrak kaldırsaydı da kabul edilebilirdi. Genel olarak maçı iyi yönetti hakem ekibi.

Üç puanı alan takım hak etti mi? Etti.

Her pozisyonda da kılı kırk yarıp, milimetrik incele yapılırsa, futbol olmaktan çıkar.

Ben bu sezondan biraz daha umutlu olmaya başladım. Hak eden kazansın. Bu hepimize yeter. 👍

2 lugano-1 lille maçlarında; mourinho, gayet sakin takip ederken oyunu, bugün hem heyecanlı hem agresifti

biraz şeytanın avukatlığını yaparsam 🙂

kendisine lig önceliğimizdir denmiş olabilir mi?

Mümkündür hocam.

Teknik direktörler, futbolcular ya da yöneticiler bazen hiçte (taraftara göre) akıllıca düşünmüyorlar. Ama onlara göre hep var "bir bildikleri".

Yani Kruniç meselesinde de gördük. Daha önce Emre Mor konusunda. Ya da Montella'nın forvetsiz takımında, vs vs..

Profesyonel olmaları, onlara bazen saçmalayabilme imkanını sunuyor. Bunun arkasına sığınarak çok saçma kararlar alanları görmüşüzdür.

Mourinho için de, neden olmasın diyorum. 😁

Forum istatistikleri

Konular
13.635
Kullanıcılar
6.884
Son üye
BlackHatSec
Geri