Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

14 Şubat Altın'da Neler Yaşandı?

griposter

Uzman Çavuş

Altın Fiyatları ve ABD Ekonomisindeki Son Gelişmeler​

Altın Fiyatları​

  • Çeyrek Altın: Şu an itibarıyla 3.350 TL'den satılıyor.
  • Cumhuriyet Altını: 13.794 TL'den alıcı buluyor.
  • Ons Altın: Spot piyasada 1.992 dolar seviyesinde.

ABD Ekonomisindeki Gelişmeler​

  • Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE): Ocak ayında aylık %0,3 ve yıllık %3,1 artış göstererek, piyasa beklentilerini aştı. Beklenti, aylık %0,2 ve yıllık %2,9 artıştı.
  • Çekirdek Enflasyon: Aylık bazda %0,4 artarak son 8 ayın zirvesine ulaştı. Yıllık bazda ise %3,9 olarak sabit kaldı, bu da piyasa beklentisi olan %3,7'nin üzerinde.
  • ABD Ekonomisinin Durumu: Güçlenen istihdam piyasası gibi güçlü ekonomik veriler, ekonominin dirençli olduğunu gösteriyor. Bu durum, yatırımcıların erken ve büyük faiz indirimi beklentilerini azalttı.
  • Faiz Oranı Beklentileri: Piyasalar, Federal Rezerv'in (Fed) Mart ayında faiz oranlarını %13 olasılıkla indireceğini öngörüyor. Bu oran geçen ay %77 olarak tahmin ediliyordu.
ABD ekonomisindeki son veriler, beklentilerin üzerinde gerçekleşen enflasyon oranları ve güçlü istihdam piyasası verileriyle, ekonominin sağlam bir yapıda olduğunu ve erken faiz indirimi beklentilerinin azaldığını gösteriyor. Bu gelişmeler, altın fiyatları ve genel piyasa beklentileri üzerinde de etkili oluyor.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,160
Mesajlar
61,138
Kullanıcılar
6,692
Son üye
Ertugrul Bicer
Geri
Üst