Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

2022 Yılı NFT İstatistikleri

nft2.jpg


NFT madeni para piyasasının 2022'de önemli bir büyüme yaşadığı ve toplam satışların bir önceki yılki 20,2 milyar dolardan %175 artışla 55,5 milyar dolara ulaştığı görülüyor. Bu da bir önceki yıla göre toplam satışlarda %390 artış anlamına geliyor. Piyasa değeri açısından NFT sektörü 4 Nisan'da 41,5 milyar dolar ile zirveye ulaştı. Ek olarak, 2021'deki yaklaşık 14.500'e kıyasla 2022'de yaklaşık 85.000 NFT koleksiyonu piyasaya sürüldü ve Opensea her iki yılda da liderliğini sürdürdü. Ancak, OpenSea'nın verilerinin gerçeği yansıtmadığı ve tamamen sahte faaliyetler üzerine kurulduğu iddiaları olduğu için bu istatistiklerin tam olarak doğru olmayabileceğini belirtmek gerekir.

Yine de; NFT (non-fungible token) koleksiyonlarının işlem hacimlerinin büyük bir artış gösterdiğini belirtmektedir. Ayrıca, bu işlemlerin çoğunun projeye gerçekten ilgi duyan organik bir yatırımcıdan değil, yüksek fiyat etiketine sahip olma amacıyla yapıldığı vurgulanmaktadır. Örneğin, CryptoPunks koleksiyonu 1.1 milyar dolar değerine sahip olmasına rağmen, sadece 2.623 koleksiyonun 1000'den fazla benzersiz alıcısı vardı. Ayrıca, Yuga Labs'ın ürün portföyü olan koleksiyonların işlem hacmi 3.1 milyar dolardır. Bu veriler, NFT piyasasında fiyatların çok yüksek olmasına rağmen, gerçekten ilgi duyan organik yatırımcı sayısının az olduğunu göstermektedir.

Yuga Labs'in portföyü NFT (Non-Fungible Token, Değişmez Olmayan Öğeler) endüstrisinin toplam piyasa değerinin bir büyük kısmını oluşturmakta ve bu portföy Mathcastles'ın Terraforms koleksiyonunu da içermektedir. Ayrıca, Ethereum NFT pazarının hala en yaygın olarak kullanılan platformu olduğu ve OpenSea'nin tüm koleksiyonların çoğunun ev sahipliği yaptığı görülmektedir. Solana da Ethereum ve Polygon'un hemen ardından üçüncü sırada yer almaktadır.
 
Piyasa geneli bu kadar kötüyken NFT sektörünün bu hali hem şaşırtıcı hem de sevindirici. 6-7 ay önce Sorare'de birkaç haftada 60-70 Euro kazandım. Sonra piyasa düşecek diye çıktım sistemden. Düştü de. Bir arkadaşım ciddi zararda. Tıkanıp kaldı.
 
O sorareyi çok beceremedim ben. Nasıl kar ettin?
Aslında çok zor olmadı. Takibi sürdürseydim daha kar ederdim ama tam zamanında çıktım. Peşinden düşüş geldi.

Sistemin sattığı birkaç iyi topçu yakalamadım ve normal fiyattan aldım. Sonra adam oynayıp birkaç gol ve asist yapınca değerlendi ve sattım. Birkaç genç oyuncu yakaladım bir de transfer sezonundan hemen önce.

Sorare güzel sistem aslında. Oradaki futbolcu kart NFT'leri Euro üzerinden değer buluyor. Bir kartın değerini 10 Euro varsayalım. ETH düşünce, kartın ETH bedelini anında yükseltip denkliyorlar yine 10 Euroya. Volatiliteden etkilenmiyorsun kart değerleri açısından.

Önemli olan iyi futbolcuları gençken bulmak. Bir de kaleci ve forvetler çok değerli.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,183
Mesajlar
61,243
Kullanıcılar
6,691
Son üye
Yusuf Erdoğan
Geri
Üst