Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Batan Borsa Ödemelere Başlıyor Piyasa Nasıl Etkilenir?

Theleoncoin

Korgeneral
Moderatör
mtgox-bitcoin.jpg


Bir dönem dünyanın en büyük borsalarından birisi olan MTGOX mağdur olan kullanıcılarına geri ödeme yapmaya başlıyor. 2014 yılında dönemin en büyük borsası iken yaklaşık olarak 850.000 bitcoinin çalınması ile kötü bir sürece giren ve iflas eden borsa 2024 temmuz ayından geri ödeme yapacağını duyurmuştu.

Açıklanan plan doğrultusunda 1 temmuz itibari ile 140,000 adet bitcoinin ödemesini gerçekleştirecek ilk planda yapılacak olan ödeme miktarı düşünüldüğünde bekleyen ve karda olan kullanıcıların bir çoğunun almış olduğu bitcoinleri satış yapması bekleniyor. Bu miktar belki bir çok coin için önemli bir miktar olmasada söz konusu bitcoin olunca miktar oldukça önmeli oluyor. Bir çok kişiye göre sert hareketler beklensede satışların parça parça olcağını düşünüyorum buda ani bir dalgalanma yaşatmayabilir YTD.

MTGOX İFLAS OLAYI

Tokyo merkezli dünyanın en eski ve büyük borsası konumunda yer alan MTGOX yaşadığı siber saldırı ile 850 bin bitcoinin kaybına uğradı. O dönem için 63 milyon dolar değerinde borcu olan şirket borçlarını ödeyemedii gerekçesi ile önce internet sitesini kapattı ardından da iflas talebinde bulundu. Japon yetkililer tarfaından soruşturma başlatılan borsa 2022 yılında yaptığı duyuru ile 2023 yılında geri ödemeye başlayacağını belirtmiş olsada daha sonra yapılan duyuruda 1 yıl ertelendiği belirtilmişti.

MTGOX ile ilgili japon yetkililerin üzerinde durması oldukça önemli bir konu.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,409
Mesajlar
63,190
Kullanıcılar
6,700
Son üye
Lazusagi
Geri
Üst