Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Bitcoin Neden Yükseldi ve Tekrar Düşer Mi?

bitcoin-6474015_640.jpg

Bitcoin'in Yaptığı Bu Yükseliş Fake Bir Yükseliş Mi?

Geçen haftalarda Çin’den gelen yasaklama hamleleri ile birlikte Çin Emlak devi Evergrande’nin yaşadığı ekonomik çöküntünün piyasa üzerindeki olumsuz etkileri sonucu Bitcoin 40 bin dolar seviyelerine dek düşmüştü.

Bitcoin 40 bin dolarlık destek noktalarına yakın seyrederken bu sefer ABD tarafından kısmen olumlu sayılabilecek açıklamalar gelmişti. FED Başkanı Jerome Powell, dün yaptığı açıklamada kripto paraları yasaklamayı düşünmediklerini ancak piyasasının muhakkak düzenlemesi gerektiğini belirtmişti.

Bu açıklamaların ne kadar etkili olduğu tartışılır belki ama Bitcoin sabah erken saatlerden itibaren yakaladığı yükseliş ivmesi sonucu 47 bin dolar seviyelerinin üzerine çıkmayı başardı.

Bununla birlikte, SEC’in Bitcoin ETF’sini onaylayacağı dedikoduları piyasada dolaşırken SEC bugün bir kez daha Bitcoin ETF’sini erteleme kararı aldığını açıkladı. Bu son açıklamanın Bitcoin üzerinde nasıl etkileri olacağını pek yakında görebileceğiz diye düşünüyorum.

@Teknik Analiz hocam SEC'in başvuru hakkında olumlu bir karar vermeyeceğini birkaç gün önce yorum olarak bir yazımızın altına not düşmüştü.

Bitcoin’in Düşme İhtimali Var Mı?

Bitcoin’in gerçek bir boğa piyasasına girebilmesi için önemli olan direncin 52 bin dolar direnci olduğu pek çok uzman analist tarafından savunuluyor.

SEC’in, Bitcoin ETF’sini onaylayabileceği yönünde piyasaya umut verilmesinin ardından bu konuda yine beklenen gelişmenin olmamasını, bununla birlikte özellikle balinaların borsalara göndermiş olduğu yüklü miktarda BTC’lerin halen cüzdanlara geri çekilmemesini göz önünde bulundurursak Bitcoin’in yeniden düşüş yaşama ihtimali olduğu sonucuna varabiliriz.

BTC’nin yaptığı bu yükselişin bazı kripto analizlerinin beklediği fake yükseliş olma ihtimali de gözden kaçırılmaması gereken bir nokta. Bu fake yükseliş konusundan birkaç gün önce bahsetmiştik. Yani BTC'nin yeniden 40 bin dolarlık destek seviyelerine inmesi pek de sürpriz olmayabilir.

Bitcoin, 48.500, 50.000, ve 52.000 dolarlık dirençleri kırmadan bu seviyelerden BTC almanın çok da mantıklı olmadığı rahatlıkla söylenebilir. Özellikle 52 bin dolar direncinin geçilerek üstünde kalıcı olunması en önemli nokta.

Bunun haricinde, yeniden bir boğa piyasasından kolay kolay bahsedilemez. Bu yükselişlerin ana eğilim olan düşüş eğiliminde yaşanan ara yükselişler olduğu söylenebilir. Fomo’ya kapılarak aceleci yatırımlardan kaçınmanın önemini özellikle vurgulamak gerekiyor.

Bu konuda @Teknik Analiz analiz hocamın görüşlerini önemsediğimizi ve merak ettiğimizi belirtelim.

Yatırım tavsiyesi değildir.
 
48216$ seviyesi yine çalıştı ve fiyatları aşağı çekti. Bu olası bir durumdu. Çünkü günlük grafik henüz hazır değil. Şu an 42 bin üzerinde kaldığı sürece günlük grafik hazırlığı daha hızlı bitirir. Bu hafta buralarda devam edip haftaya daha iyi yerler görme ihtimalini düşünmek bile mutlu edici değil mi...

Yatırım tavsiyesi değildir.

Akşama bir analiz yazısı paylaşayım o halde hocam. Selamlar.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,225
Mesajlar
61,513
Kullanıcılar
6,695
Son üye
Noyan
Geri
Üst