Neler yeni

Airdrop ve ön satış planlaması için öneriler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ajiba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kişisel yorumum şu önceki yorumlarda yazıldığı gibi herkes token, coin vs. çıkarabilir. Ama önemli olan bir değer yaratmak ve bunu uzun süreli hale getirmek.
Bir proje için bana göre en önemli unsurlardan biri roadmap ve tokenomics. Roadmap'te her şey anlaşılır ve şeffaf şekilde yazılmalı ve zaman olarak biraz geçte olsa hedefler yerine getirilmeli. Tokenomics konusunda ise deflasyonist bir tutum izlenebilir bu şekilde, insanların içi rahat olur.
Ve eğer airdrop yapılacaksa adil bir dağıtım yapılmalı. Yani hem ön satıştan alanları hemde ücretsiz veya ücretli airdrop kasanları üzmemeli. Geçen aylarda kullandığım airdrop projelerinde gördüğüm kadarıyla projeler sadece bedava reklam yaptırmaya ve insanların üzerinden para kasmaya çalışıyor. Hatta bildiğim 1-2 projede ön satıştan alanlar bile zararda. Proje büyük olsun veya olmasın insanlar 100-150$ bile kazanınca o projeyi değerli görüyorlar. Ayrıca airdrop yapılacaksa TGE iyi ayarlanmalı. Mesela 6 ay ideal. Ama 1 yıl veya 2-3 yıl TGE'li airdrop bence kullanıcılar açısından olumsuz bir durum.

Kişisel yorumum şu önceki yorumlarda yazıldığı gibi herkes token, coin vs. çıkarabilir. Ama önemli olan bir değer yaratmak ve bunu uzun süreli hale getirmek.
Bir proje için bana göre en önemli unsurlardan biri roadmap ve tokenomics. Roadmap'te her şey anlaşılır ve şeffaf şekilde yazılmalı ve zaman olarak biraz geçte olsa hedefler yerine getirilmeli. Tokenomics konusunda ise deflasyonist bir tutum izlenebilir bu şekilde, insanların içi rahat olur.
Ve eğer airdrop yapılacaksa adil bir dağıtım yapılmalı. Yani hem ön satıştan alanları hemde ücretsiz veya ücretli airdrop kasanları üzmemeli. Geçen aylarda kullandığım airdrop projelerinde gördüğüm kadarıyla projeler sadece bedava reklam yaptırmaya ve insanların üzerinden para kasmaya çalışıyor. Hatta bildiğim 1-2 projede ön satıştan alanlar bile zararda. Proje büyük olsun veya olmasın insanlar 100-150$ bile kazanınca o projeyi değerli görüyorlar. Ayrıca airdrop yapılacaksa TGE iyi ayarlanmalı. Mesela 6 ay ideal. Ama 1 yıl veya 2-3 yıl TGE'li airdrop bence kullanıcılar açısından olumsuz bir durum.
Benimde önemsediğim detaylara çok güzel değişmişsiniz, hatta fazlasını bile eklemişsiniz. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim ☺️🙏

@Morkolips tekrar teşekkür ederim diğer konuda bir arkadaş daha vardı. Airdrop etkinliğimiz başlarken öncelikli sizi mutlaka haberdar edeceğim 🙂

Herkese projelerinde başarılar, ticaretlerinde bin bereketli kazançlar dilerim. Başka yorum, öneri, tavsiye paylaşmak isteyen arkadaşlar olurmu diye konuyu merakla takip ediyorum. Hepinize değerli yorum, öneri ve fikirler için çok teşekkür ederim 😍 🙏

aslında en çok düşünülmesi gereken whitepaper ve roadmap - tokenomics / çünkü bunların açıklayıcı ve net olması kullanıcının ilgisini çekebiliyor.
teknik terimden çok anlaşılır bir dil ile. sitenin kalitesi.

Ben genelde şunlara dikkat ederim.

Kullanılan script - hazır mı değilmi bakarım Wordpress falan ise arkama bakmadan uzaklaşırım.
Domain kaç yıllık - bu benim için önemlidir. çünkü 1 yıllık domain demek geleceğe dair ya planları yok yada züğürtler.
Hazır Template - codecanyon veya themeforest üzerinden satın alınan hazır tasarımları fark ettiğim zaman bende paraları yok yatırım toplamaya çalışıyorlar algısı oluşuyor.
Server Location - buda benim için önem arz ediyor birde tespit edebilirsem sunucuların nerede oldugu. günümüzde hosting ile bunu yapanlar var, öyle komik bir durum ki, bir web sitesi hizmete almadan direk fon topluyorlar - yatırımcılara üzülüyorum.
Topluluk - asıl olay topluluk girer bi bakarım X,Telegram, vs.. topluluğun seviyesine bakarım.
Ekip - Hiç üşenmek yazılımcıları tek tek incelerim geçmişlerini araştırırım.
Whitepaper - teknik bilgi varsa direk teknik bilgiye odaklanır ve ne kadar yapılabilir bunu araştırırım.
Roadmap - her zaman zamanını geçirirler fakat yinede bir göz atarım.

Aklıma gelenler bunlardı hocam, İşin aslı bana token & coin satan proje herkese satar. bu tarz projeler BSC - ETH -BTC gibi projeler.
@Vonzarovich @Schumacher @Theleoncoin @SenaOnChain @foryoubtc09 @HavucluDavsan @Bazinga @Teknik Analiz daha aklıma gelmeyen diğer arkadaşlar sizlerde lütfen bu konuyu yorumlayın, belki bir gün sizde proje yapmaya kalkışırsınız - en azından listemiz olsun elimizde 🙂
herkes bu açıdan baksaydı bitcoin doğduğu gibi ruhuna fatiha olurdu 🙂

projenin durumu nasıl peki ?
sitesinde böyle bir açıklamada bulundular
arzdan alım 0,023$ iken iadeleri 0.006$ dan yaptılar. açıklamada piyasanın üstünde alım yapıyoruz deselerde; haklı olsalarda bu konuda, ilk arzın çok altında geri alım yaptılar..

acıklama kısa metni:

Öğrenci Parasını kapatma sürecini başlatmaya ve tüm $STC Tokenlarını kullanmaya karar verdik. Önceliğimiz tüm token sahipleri için şeffaf ve adil bir geri satın alma stratejisidir. $STC Token Geri Alma planı, adalet ve eşitliği sağlamak amacıyla, satın alma fiyatları, airdroplar ve ikramiyeler gibi tokenların elde edildiği çeşitli yollar dikkate alınarak bireysel olarak hesaplanacaktır.

-

$STC Token Geri Alımı Piyasa Değerinin Üstünde Bir Fiyatla Gerçekleştirilecektir: Desteğinizin karşılığı olarak, geri satın alma fiyatı mevcut piyasa oranından önemli ölçüde yüksek olacaktır.

uzun metni:

sitesinde böyle bir açıklamada bulundular
arzdan alım 0,023$ iken iadeleri 0.006$ dan yaptılar. açıklamada piyasanın üstünde alım yapıyoruz deselerde; haklı olsalarda bu konuda, ilk arzın çok altında geri alım yaptılar..

acıklama kısa metni:

Öğrenci Parasını kapatma sürecini başlatmaya ve tüm $STC Tokenlarını kullanmaya karar verdik. Önceliğimiz tüm token sahipleri için şeffaf ve adil bir geri satın alma stratejisidir. $STC Token Geri Alma planı, adalet ve eşitliği sağlamak amacıyla, satın alma fiyatları, airdroplar ve ikramiyeler gibi tokenların elde edildiği çeşitli yollar dikkate alınarak bireysel olarak hesaplanacaktır.

-

$STC Token Geri Alımı Piyasa Değerinin Üstünde Bir Fiyatla Gerçekleştirilecektir: Desteğinizin karşılığı olarak, geri satın alma fiyatı mevcut piyasa oranından önemli ölçüde yüksek olacaktır.

uzun metni:

hatırladım bu coini önceki boğada çıkmış fakat boğanın sonuna denk gelmişti.

@guner79 isimli arkadaş tavsiye etmişti ilk çıktığı zamanlar.

Forum istatistikleri

Konular
13.683
Kullanıcılar
6.897
Son üye
Ali4533
Geri