Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Sunflower Land - $Flower Token Kazanılan Çiftlik Oyunu

Sunflower Land, Polygon (Matic) ağı tabanlı çiftlik oyunudur. Oyuncular çitfçilik yaparak $SFL token kazanır ve polygon ağına çekebilir. 24 Mart tarihinden itibaren $SFL çekim ve deposit işlemleri kapatılacak, 1 Nisandan itibaren oyunun yeni tokeni olan $FLOWER entegre edilecektir.

Sunflower Land nasıl oynanır?
resim 2.webp

Bir hesap oluşturursunuz ve oyunun size verdiği adayı ve avatarı geliştirerek çiftçilik yaparsınız. Tohum alır, eker, hasat eder, yemek pişirir, odun keser, taş madenciliği yapar, balık tutar, çeşitli hayvanlar yetiştirirsiniz. Oyunun 2-3 yıllık geçmişi var, fakat bu süreçte birçok değişiklik olduğu için eski videolar oyunun şuanki halini anlatmakta yetersizdir. Örneğin geçmişte oyuna başlamak 1 Matic ile mümkünken şuan için başlaması ve oynaması ücretsizdir.

Oyunun tam olarak play-to-earn kapsamında olduğunu söyleyebilirim. Oyuna başladığınız andan itibaren günlük tanımlanan (level durumunuza göre) tohumlardan alarak adanıza ekebilirsiniz. Bu tohumların süreleri 1 dakika - 9 dakika - 1 saat - 2 saat - 3saat - 1 günlük vb. şekilde gittiği için zamanı bol olanda çok fazla olmayanda oyunu oynayabilir. Oyuna giriş durumunuza göre hangi ürünü ekeceğinize kendiniz karar verebilirsiniz.

Oyunda level atlayabilmek için ektiğiniz ürünlerden yemek pişirmeniz ve avatarınıza yedirmeniz gerekiyor. Her yemeğin verdiği XP ile level atlanmaktadır. Oyuna başlayalım 1 hafta civarı oldu ve başladığım gün level 5 oldum. Şuan level 10 dayım.

Oyunda tohum satın alma gibi işlemleri oyun içi coins ile yapıyoruz. Hasat ettikten sonra yine sell kısmından satışını yaparak coins kazanabiliyoruz. Ayrıca ''teslimat görevleri''ni yaparakta coins ve oyun tokeninden kazanabiliyoruz. Balta üreterek odunları kesebiliyoruz, kazma üreterek taş madenciliği yapabiliyoruz.

Sadece kendi adamızdaki ekim yerlerini, ağaçları ve taşları kullanabiliyoruz. Diğer oyuncuların adalarına gitmek yok, başka yerlerde item aramak yok. Buda oyunu sıkıcı olmaktan çıkardığı gibi benzer oyunlardaki fazla zaman harcama olayını ortadan kaldırıyor.

Şimdilik $SFL, 1 Nisan'dan itibaren $FLOWER kazanmak için level 10 olmak gerekiyor. Level 10 olduktan sonra token kazanabileceğiniz ''teslimat görevi'' açılıyor. Öncesinde tüm teslimat görevleri için coins kazanıyorsunuz.

Oyunda itibar puanı ve skrill yöntemleri var. İtibar puanı kazanç durumunuza ve oyundaki bazı özelliklere katkı verirken skrill ürettiğiniz itemlere katkı sağlıyor.

Oyun her gece 03.00 itibariyle yenileniyor ve yeni teslimat görevleri açılıyor. Tohum kullanım limitiniz bittiğinde günlük ücretsiz gemi nakliyesinden alabiliyorsunuz. Oyunu uzun süre oynayanlar için ek tohum almak istemeleri durumunda elmas harcamaları gerekiyor.

Oyunda VİP satın alma var. Ben ilk gün avantajlarından yararlanarak 3 aylık VİP aldım. Oyunun başlarındayken çok fazla katkısı olduğunu söyleyemem ama gelişmiş bir hesap için avantajlı görünüyor.

Adanıza, craft yaparak yerleştireceğiniz itemler ile tohumların yetişme süreleri kısalıyor ve değerleri artıyor. VİP satın alma fiyatları şimdilik böyle;
resim 1.webp

VİP almak isteyenlere ilk 24 saat güzel avantajlar sağlanıyor. Oyunda GEMS satın alabilir VİP'i ilerleyen süreçlerde de başlatabilirsiniz. Bu tamamen isteğe bağlı, ben toplamda 15 dolarlık yatırımla başladım. Sanırım 10 dolar VİP içindi, geri kalanı oyun içinde kullanmak üzere GEMS olarak tutuyorum.

Başlangıçta yapılması gerekenler
Oyunda herkes kendi stratejisini oluşturabilir. Benim tavsiyem mümkün olduğunca yetiştirdiğiniz ürünlerden satmayın, teslimat görevlerinde kullanın. Zamanınıza uygun olan tohumları ekin ve biraz geliştikten sonra mümkün olduğunca balta-kazma üretip ağaç kesin-taş toplayın.

VİP kullananlar için aylık airdroplar var. Adanıza koyabileceğiniz veya satabileceğiniz NFT ler veriyorlar.

Tüm kullanıcılar için günde bir defa adanızdaki sandığı açma görevi var. Açmak isterseniz cüzdan bağlantısını kurup 0.01 dolarlık matic fee ücreti ödemeniz gerekiyor. Bu tamamen isteğe bağlı, ben hergün açıyorum.

Teslimat görevleri için sol en alttaki haritadan Palaza'ya gidip teslimatın yapılacağı avatarı bularak onunla konuşmanız gerekiyor.

Ada dışında tüm oyuncuların katıldığı market level 7'den sonra aktifleşecek. İtibar puanınız 600 altındaysa günde 2 defa satın alma ve satma işlemi yapabileceksiniz. 600 üstü sınırsız.. Tüm oyuncuların olduğu pazar bölümünde satın alma ve satma işlemleri oyunun tokeniyle yapılıyor. Günlük sadece ekip topladıklarınızı satarak bile oyuna devam edebilirsiniz ama gelişmiş hesabın avantajları daha fazla..

Oyunun benzerlerine göre avantajları ve dezavantajları
Avatarı oradan oraya sürüklemiyorsunuz. Dakikalarca ada gezip kaynak aramıyorsunuz. Tüm işlemler kendi adanızda yapılıyor ve bunu yaparken avatarınız bir kenarda bekliyor. Sadece teslimat görevleri için gittiğinizde avatarınızı yürütüyorsunuz.

Biraz level atladıktan sonra, tohum çeşitliliği oldukça bol olduğundan oyuna ayırabileceğiniz vaktiniz ne kadar ise ona göre tohum sürelerine bakarak işlem yapabiliyorsunuz. Benzer oyunlarda bu imkan sunulmuyor.

Şuana kadar görebildiğim tek dezavantajı çekimlerde %25 kesinti uygulanması..

Oyuna buradan katılabilirsiniz

https://sunflower-land.com/

Oyunun hiç bir zorluğu yok. Başlamak ve oynamak isteyenlere her tür bilgi yardımı sağlanır.

Konu için teşekkürler hocam. Başlamak istediğim oyunlardan biriydi, Pixel Dungeons'tan kazandıklarımı buraya yatırabilirim. Oyunun eski ve sağlam olduğunu biliyorum bence güzel bir strateji ile kazanç bırakabilir.

Konu için teşekkürler hocam. Başlamak istediğim oyunlardan biriydi, Pixel Dungeons'tan kazandıklarımı buraya yatırabilirim. Oyunun eski ve sağlam olduğunu biliyorum bence güzel bir strateji ile kazanç bırakabilir.
yeni tokene geçecekleri 1 nisan itibariyle $flower token ronin wallet te olcak.

Bu timeshard nedir onu anlamadım
onu tam olrak çözemedim ama sürekli biriktiriyorum, sanırım etkinliklerde bazı meteryalleri satın alma işlemlerinde kullanılıyor, plaza ya gittiğinizde bazı avatarların sattıkları ürünler onla gösteriliyor.

Özen gösterdiğiniz tanıtım için teşekkürler. İftardan sonra deneyelim bakalım 🙂
katılan herkese iyi oyunlar, oyun kendi adıma eğlenceli geldi

-----

yeni tokene neden geçiliyor?

$SFL arzı sınırsızdı, buda fiyatı olumsuz etkiledi ve fiyat şuan için 0,14 dolar civarında - $FLOWER arzı sınırlı ve amaçlanan güçlü fiyat dengesi

$SFL sadece matic ağında olan bir token olmasından dolayı büyümeyi zorlaştırıyor.

$FLOWER Base - Ronin - Arbitrum - Ton - Solana ve daha fazlasında destekleneceği söyleniyor.

yeni token merkezi borsa listelemelerinin, ölçeklenebilirliğin ve daha güçlü bir ekosistemin önünü açacak.

1 Nisandan itibaren hesabında $SFL olanlar 1:1 şeklinde $FLOWER ile değiştirilecek. Oyuna birkaç ay önce başlayıp birkaç yün $SFL yapmak varmış; arzı sınırsız olan ile sınırlı olanı 1:1 şeklinde değiştirmek avantaj olabilir.

Korkuluğa skills yerinden yetenek bastım ve artık 7x7'lık bir alanda %30 tarım hızı veriyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250318_222747_Chrome.webp
    Screenshot_20250318_222747_Chrome.webp
    70,5 KB · Görüntüleme: 11
bu çok iyi ben skills verirken sıradan gitti, özelliklere bakmadım, onda büyük hata yaptım. farm da t1 ler tamam oysa en iyi özelliklere bakmak gerekiyormuş
Sanırsam tohumlukların kalite düzeyi var her düzey içinde ayrı bir skills oluyor, şu anlık bilmediğim için dokunmadım onlara

%30 tarım görevi kazancı ve korkuluk var şu an

Flowers ve ya sfl yi nasıl kazanıyoruz denk gelmedim oraya

Sanırsam tohumlukların kalite düzeyi var her düzey içinde ayrı bir skills oluyor, şu anlık bilmediğim için dokunmadım onlara

%30 tarım görevi kazancı ve korkuluk var şu an

Flowers ve ya sfl yi nasıl kazanıyoruz denk gelmedim oraya
level kaçtasınız? benim ada daha gelişmiş olmasına karşın benim kadar tarla açık sizde.

SFL level 10 da teslimat görevleriyle açılıyor. Her gün teslimat görevi geliyor, mesela 100 ayçiğeği teslim et 0.4 SFL al gibi.

Birde tüm oyuncuların olduğu pazarda SFL ile al/sat yapılıyor; şuan 1 odun 0.03 SFL 1 stone 0.067 SFL

level kaçtasınız? benim ada daha gelişmiş olmasına karşın benim kadar tarla açık sizde.

SFL level 10 da teslimat görevleriyle açılıyor. Her gün teslimat görevi geliyor, mesela 100 ayçiğeği teslim et 0.4 SFL al gibi.

Birde tüm oyuncuların olduğu pazarda SFL ile al/sat yapılıyor; şuan 1 odun 0.03 SFL 1 stone 0.067 SFL
Level 3'üm, tarla sayısının seviyeyle alakası yok. Yeni toprak açarken oradan hazır olarak geliyor

Görevleri sıfırlama imkanı var ancak 180 gün de bir ücretsiz olarak sıfırlanıyor, ondan sonraki fiyatını bilmiyorum

Şu an vip almadım yani pazar açık değil sanırım

Forum istatistikleri

Konular
14.180
Kullanıcılar
7.160
Son üye
visualsclipping
Geri